Καμία αντιγηραντική περιποίηση δε νοείται χωρίς αντιοξειδωτική κι αντηλιακή προστασία

Το θέμα δεν είναι γιατί γερνά η επιδερμίδα, αλλά τι κάνετε γι’ αυτή. Την προσοχή σας λοιπόν, στην αντιοξειδωτική και αντηλιακή προστασία. Είναι η σωτήρια επιλογή για να κοντραριστεί ο χρόνος, να προληφθούν οι ρυτίδες και να αντιμετωπισθεί η έλλειψη ελαστικότητας.  

Γνωρίζετε καλά άλλωστε ότι η επιδερμίδα εκτίθεται καθημερινά σε ατμοσφαιρικές επιθέσεις, κάνοντας αυτή να δείχνει άτονη και γερασμένη. Μήπως να αναζητήσετε τα καλύτερα και πιο αποτελεσματικά πρωτόκολλα περιποίησης, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες των ειδικών;

Η κοινότητα των δερματολόγων φέρνει στο φως ξανά και ξανά τις ελεύθερες ρίζες που δηµιουργούνται από το συνδυασµό της ηλιακής ακτινοβολίας και της ρύπανσης, μιλώντας γι’ αυτές ξεκάθαρα πια, καθώς απειλούν λίγο ή πολύ την υγεία της επιδερµίδας.

Τα δεδομένα γύρω από τη γήρανση της επιδερμίδας – κυρίως στο αστικό κέντρο είναι πολλά. Αρχικά, η υπεριώδης ακτινοβολία κάνει τα δικά της. Η UVA δηµιουργεί ελεύθερες ρίζες οι οποίες προκαλούν δυσχρωµίες, ενώ καταστρέφουν το στηρικτικό ιστό της επιδερµίδας. Η UVB προκαλεί άµεση βλάβη στο δέρµα µέσω του ηλιακού εγκαύµατος. Και κάπου εδώ έρχεται το όζον. Το τροποσφαιρικό ή “κακό” όζον, που δηµιουργείται όταν το ηλιακό φως αντιδρά µε χηµικές ουσίες από καυσαέρια αυτοκινήτων και βιοµηχανικούς ρύπους που περιέχουν βαρέα µέταλλα, επιβλαβή αέρια και αιωρούµενα σωµατίδια. Το τροποσφαιρικό όζον εξαντλεί τα αντιοξειδωτικά επίπεδα του δέρµατος, οπότε η ζημιά δεν αργεί να γίνει. Και τέλος, είναι και οι ρύποι των κινητήρων πετρελαίου, που αποτελούν αεροµεταφερόµενα σωµατίδια ύλης και σχετίζονται µε σηµάδια γήρανσης, όπως οι ρυτίδες και οι δυσχρωµίες.

Όταν γνωρίζετε μπορείτε να κινηθείτε ανάλογα. Γι’ αυτό και το must πρωτόκολλο περιποίησης του δέρματος ενάντια στη γήρανση είναι ο αντιοξειδωτικός ορός και το αντηλιακό.

Ας εστιάσουμε από κοινού στην SkinCeuticals. Είναι η Νο1 µάρκα που χρησιµοποιείται και προτείνεται από κορυφαίους δερµατολόγους και πλαστικούς χειρουργούς παγκοσµίως, καθώς παρουσιάζει ένα µοναδικό πρωτόκολλο περιποίησης του δέρµατος, που θέτει τη καθηµερινή χρήση αντηλιακής και αντιοξειδωτικής προστασίας απαραίτητη για να δηµιουργηθεί το «προστατευτικό τοίχος» ενάντια στον ήλιο, την περιβαλλοντική ρύπανση, τις ελεύθερες ρίζες και τη πρόωρη γήρανση. Η χρήση του αντηλιακού µε ευρέως φάσµατος UVA/UVB προστασία της SkinCeuticals συνδυάζεται ιδανικά µε τους αντιοξειδωτικούς ορούς προσώπου µε Βιταµίνη C της SkinCeuticals – µε καθαρή Βιταµίνη C – που είναι επιστηµονικά αποδεδειγµένα ότι παρέχουν προηγµένη προστασία από τις επιθέσεις των περιβαλλοντικών παραγόντων κατά τη διάρκεια της ηµέρας και προάγουν τη φυσική επιδιόρθωση του δέρµατος.

Για την ιστορία, οι αντιοξειδωτικοί οροί ενισχύουν τον εσωτερικό µηχανισµό προστασίας του δέρµατος, ενώ η αντηλιακή προστασία προστατεύει το δέρµα εξωτερικά. Με αυτό τον τρόπο, ενισχύονται τα όρια της αντηλιακής προστασίας, και επιτρέπεται η ενδυνάµωση της άµυνας του δέρµατος ενάντια στις εξωτερικές επιθέσεις, την UV ακτινοβολία για ορατή διόρθωση των σηµαδιών γήρανσης, µείωση των δυσχρωµιών και διαχείριση της λιπαρότητας. “Κι ένας αντιοξειδωτικός ορός είναι απαραίτητος ακόμη κι από την εφηβεία, καθώς η υπερβολική έκκριση σμήγματος έτσι μπορεί να αντιμετωπιστεί,” επισημαίνει η ∆ερµατολόγος – Αφροδισιολόγος Χριστιάννα Ρεπούση του My DermaClinic.

Οι αντιοξειδωτικοί οροί της SkinCeuticals, με καθαρή Βιταμίνη C είναι υπέροχοι και μπορούν να καλύψουν κάθε επιδερμική ανάγκη. Επιλέξτε τον αντιοξειδωτικό ορό που σας ταιριάζει.

C E FERULIC

Επαναστατικός τριπλός αντιοξειδωτικός ορός υψηλής δράσης µε 15% L-ασκορβικό οξύ, 1% α-τοκοφερόλη και 0,5% φερουλικό οξύ, που προσφέρει προηγµένη προστασία από περιβαλλοντικούς παράγοντες φωτογήρανσης. Εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν πρώιµα σηµάδια γήρανσης, μειώνει ορατά τις ρυτίδες, συσφίγγει και αποκαθιστά τα λιπίδια στην επιδερµίδα. Είναι ιδανικός σε κάθε τύπο δέρµατος, κανονικό, ξηρό και ευαίσθητο, αλλά κι ώριµο, που παρουσιάζει ήδη δυσχρωµίες και αφυδάτωση.

SILYMARIN CF

Πανίσχυρος ορός βιταµίνης C, εµπλουτισµένος µε 3 αντιοξειδωτικά συστατικά αποδεδειγµένης αποτελεσµατικότητας: 0,5% Σιλυµαρίνη, 15% L-ασκορβικό οξύ και 0,5% Φερουλικό οξύ, για προηγµένη αντιοξειδωτική δράση και προστασία ενάντια στις εξωτερικές επιθέσεις και τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν οξείδωση του σµήγµατος, και οδηγούν σε εξάρσεις της ακµής. Ξεχωρίζει για τη µη λιπαρή υφή του. Περιέχει επίσης 0,5% σαλικυλικό οξύ, το οποίο µειώνει τις υπάρχουσες βλάβες τις ακµής και βοηθά άμεσα κι αποτελεσματικά στην πρόληψη της εµφάνισης νέων ατελειών. Είναι must για λιπαρό δέρµα και δέρµα µε τάση ακµής. Αποτρέπει την οξείδωση του σµήγµατος, η οποία συµβάλλει στον σχηµατισµό ατελειών, βελτιώνει την όψη των λεπτών γραµµών και των ρυτίδων, τη λάµψη και τη διαύγεια του δέρµατος, λειαίνει την υφή και ελαχιστοποιεί την όψη των πόρων.

PHLORETIN CF

Εκπληκτικός αντιοξειδωτικός ορός υψηλής αποτελεσµατικότητας µε ευρεία δράση: 2% φλορετίνη, 10% βιταµίνη C και 0,5% φερουλικό οξύ. Αυτή η ευρέος φάσµατος θεραπεία παρέχει προηγµένη προστασία από περιβαλλοντικές επιθέσεις προς υπεράσπιση του δέρµατος ενάντια σε αντιδραστικά µόρια (συµπεριλαµβανοµένων των ελεύθερων ριζών), τα οποία είναι γνωστό ότι προκαλούν φωτογήρανση. Νέες κλινικές µελέτες αποδεικνύουν µάλιστα μείωση του ανοµοιόµορφου χρωµατικού τόνου κατά 20%. Σύµφωνα µε τα αποτελέσµατα νέας λεπτοµερούς µελέτης που πραγµατοποιήθηκε σε όλους τους φωτοτύπους, σε συνεργασία µε τον Αµερικανό ∆ερµατολόγο, Dr. Corey Hartman, και διήρκησε 12 εβδοµάδες, αποδείχθηκε κλινικά ότι ο συγκεκριμένος ορός βελτιώνει την οµοιοµορφία του τόνου του δέρµατος κατά 20%, αυξάνει τη λάµψη του δέρµατος κατά 27%, μειώνει τον αποχρωµατισµό του δέρµατος κατά 16% και φυσικά παρέχει προηγµένη προστασία ενάντια στη UVA και UVB ακτινοβολία, διορθώνει λεπτές γραµµές και ρυτίδες, μειώνει την εµφάνιση υπερµελάγχρωσης και προστατεύει το δέρµα από τις περιβαλλοντικές επιθέσεις.

Η ∆ερµατολόγος – Αφροδισιολόγος Χριστιάννα Ρεπούση του My DermaClinic υιοθετεί και εξυμνεί το πρωτόκολλο της SkinCeuticals επισημαίνοντας σχετικά: «Η Skinceuticals πρωτοπόρος στην αντιοξειδωτική προστασία, καινοτοµεί στην προστασία του δέρµατος ενάντια στη φωτογήρανση. Αυτό που κάνει τους αντιοξειδωτικούς ορούς της να ξεχωρίζουν, δεν είναι µόνο η εύστοχη συγκέντρωση, µορφή και βιοδιαθεσιµότητα της βιταµίνης C που περιέχουν, αλλά και οι πολύ πετυχηµένοι συνδυασµοί της µε φερουλικο οξύ, φλορετίνη και α τοκοφερόλη. Με αυτόν τον τρόπο, υπάρχει η δυνατότητα να επιλεχθεί ποιο προϊόν ταιριάζει σε κάθε τύπο δέρµατος.» ∆ικαίως λοιπόν έχει την 1η θέση στην συµβουλευτική στο ιατρείο της.

«Σε συνδυασµό δε µε τα ευρέος φάσµατος αντηλιακά της SkinCeuticals, ενισχύεται η προστασία του δέρµατος ενάντια στην πρόωρη γήρανση, αποτελώντας µια µοναδική προστασία που είναι απαραίτητη για όλο το χρόνο», επισημαίνει η δερματολόγος.

Υιοθετήστε λοιπόν την αντηλιακή προστασία SkinCeuticals, με φυσικά φίλτρα και χρώμα, για κάθε τύπο δέρματος.

Mineral Radiance UV Defense SPF 50

Eξαιρετικό αντηλιακό µε σούπερ ευχάριστη, λεπτόρρευστη και µατ σύνθεση, ευρέως φάσµατος UVA/UVB προστασία – µόνο µε φυσικά φίλτρα. Είναι ιδανικό για το ευαίσθητο ή ευαισθητοποιηµένο δέρµα από δερµατολογικές επεµβάσεις, καθώς και για δέρµα µε δυσανεξία στα χηµικά αντηλιακά φίλτρα. Στη σύνθεση του περιλαµβάνονται: 5% Transparent zinc oxide (Z-Cote®) και 6% microfine Titanium Dioxide που προσφέρουν ευρέως φάσµατος UV προστασία, εκχύλισµα πλαγκρόν Artemia Salina που αυξάνει την αντίσταση του δέρµατος στη ζέστη και τη UV ακτινοβολία και Σφαιρίδια οξειδίου του σιδήρου σε κόκκινο, µαύρο και κίτρινο χρώµα, που βελτιώνουν τον τόνο του δέρµατος και ενισχύουν τη λάµψη του.‘Εχει 100% φυσικά φίλτρα, είναι ανθεκτικό στο νερό, δεν δηµιουργεί ατέλειες και προσφέρει ανάλαφρη κάλυψη προσαρµοζόµενο στο φυσικό τόνο του δέρµατος, χωρίς να αφήνει κατάλοιπα.

εις το επανιδείν

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα