Face peeling: Γιατί είναι σημαντικό και ποια είναι τα οφέλη μετά απ’ αυτό;

Είναι η απόλυτη θεραπεία ενεργοποίησης του κολλαγόνου και πολύ δημοφιλής στα ιατρεία. Ό,τι κι αν επιλέξετε, επιφανειακό, μεσαίου βάθους ή βαθύ, το face peeling είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό, καθώς πετυχαίνει αναμφισβήτητα υπέροχα και θεαματικά αποτελέσματα. Ειδικά αν μετά απ’ αυτό ακολουθήσετε και τα εξατομικευμένα πρωτόκολλα περιποίησης SkinCeuticals.

To face peeling δρα και θεραπεύει το δέρμα σε βάθος, καλύπτοντας κάθε ανάγκη για ανανέωση, λάμψη, τόνωση και λείανση.

Μιλώντας, έτσι, με τη Φωτεινή Μπαγεώργου, Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο, που έχει αφιερώσει στo peeling αρκετό χρόνο από την εκπαίδευση αλλά και την ιατρική της πράξη, διαπιστώνουμε ότι δικαίως θεωρεί ότι τα αποτελέσματά της δύσκολα θα τα πετύχει κάποια άλλη θεραπεία.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει μάλιστα και η ίδια στο site της “το peeling είναι από τις πιο παλιές αισθητικές θεραπείες (1550 π.Χ) και η μόνη που δε θα αντικατασταθεί ποτέ. Πρόκειται για μια διαδικασία κατά την οποία δημιουργείται ένας ελεγχόμενος τραυματισμός στο δἐρμα, με τη βοήθεια ενός χημικού διαλύματος. Έτσι, επάγονται οι μηχανισμοί επούλωσης, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της υφής και του χρώματος του δέρματος, μείωση των επιφανειακών ρυτίδων και καταστροφή των πρώιμων επιδερμιδικών ακτινικών βλαβών.”

“Πολλές φορές οι ασθενείς δεν γνωρίζουν τι peeling χρειάζονται. Αναφέροντας το ιστορικό τους προτείνεται και η κατάλληλη θεραπεία. Η ανάγκη είναι αυτή που οδηγεί στο ποιο peeling θα γίνει. Μετά το καλοκαίρι, με το χειμώνα προ των πυλών και το δέρμα να είναι ταλαιπωρημένο δεν συστήνουμε πολύ βαρύ peeling γιατί κάτι τέτοιο απευθύνεται σε συγκεκριμένη κατηγορία ασθενή. Το πιο ελαφρύ, μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις ηλικίες κι όλους του τύπους δέρματος. Ακόμη κι ένας ευαίσθητος τύπος δέρματος μπορεί να επωφεληθεί” εξηγεί η Δρ. Φωτεινή Μπαγεώργου και συνεχίζει: Η εποχικότητα για το peeling είναι κάτι σχετικό. Για παράδειγμα, οι συνάδελφοι που ζουν στη Μέση Ανατολή προτείνουν peeling μόνο το καλοκαίρι γιατί έχει 40 βαθμούς και κανείς δεν περπατάει έξω, ενώ το χειμώνα που έχει 30 βαθμούς και όλος ο κόσμος είναι έξω αλλάζουν τα δεδομένα. Οπότε δεν μας ενδιαφέρει αν είναι χειμώνας ή καλοκαίρι, αλλά πώς κινείται ο κάθε ένας, που δουλεύει, πόσο χρόνο περνάει έξω κλπ.”

Σύμφωνα με την ειδικό πρέπει να κατανοήσουμε όλοι μας ότι υπάρχει peeling για κάθε ανάγκη και κάθε τύπο επιδερμίδας. Όσο για τη συχνότητά του; Η ίδια επισημαίνει: “Το επιφανειακό peeling μπορεί να γίνει και μία φορά το μήνα και μ’ αυτό τον τρόπο συντηρούμε το αποτέλεσμα με προϊόντα που είναι παρεμφερή με τις ουσίες του peeling σε μικρότερες δόσεις που μπορεί κανείς να τις χρησιμοποιήσει σπίτι.”

Στο μεταξύ, οι πολυτιμότεροι σύμμαχοι για πιο υγιή και λαμπερή επιδερμίδα, μετά την κάθε θεραπεία στο δερματολογικό ιατρείο είναι τα προϊόντα SkinCeuticals. Ο λόγος στη γιατρό: “Βοηθάνε πάντα εξαιρετικά γιατί είναι medical προϊόντα, με δραστικά συστατικά που όχι απλώς συντηρούν το αποτέλεσμα μετά, αλλά είναι απαραίτητα και για την προετοιμασία -πριν την εφαρμογή του peeling στο ιατρείο.”

Kρατήστε και το αγαπημένο πρωτόκολλο SkinCeuticals της δερματολόγου: “Αγαπώ πολύ να δίνω την κρέμα νύχτας με γλυκολικό οξύ Glycolic 10, το οποίο είναι ένα προϊόν υψηλής συγκέντρωσης, που προετοιμάζει την επιδερμίδα να δεχθεί τη θεραπεία. Στη συνέχεια δίνω τον ορό Phyto Corrective Gel που είναι πάρα πολύ καταπραϋντικός και μειώνει το μετεπεμβατικό κοκκίνισμα.”

“To peeling είναι ένα δυνατό όπλο στα χέρια του δερματολόγου, το οποίο τα τελευταία χρόνια όλο και κερδίζει έδαφος και γίνεται πιο δημοφιλές λόγω του ευρέος φάσματος που φέρουν οι ενδείξεις του.”

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, από τα πιο δημοφιλή peeling SkinCeuticals στο ιατρείο είναι το Pigment BalancingPeel και το Micropeel30.

Το Pigment BalancingPeel είναι ένα προσαρμοζόμενο χημικό peeling που στοχεύει στις υπερμελαγχρώσεις για βελτίωση της ανομοιόμορφης όψης του φωτογηρασμένου δέρματος. Συνδυάζει υψηλής απόδοσης λευκαντικούς και αντιφλεγμονώδεις παράγοντες με ένα ισχυρό όξινο διάλυμα απολέπισης, για να επιταχύνει την κυτταρική ανανέωση και να συμβάλλει στη διόρθωση της διάχυτης και εντοπισμένης υπερμελάγχρωσης.

Το Micropeel30 είναι ένα εξαιρετικό χημικό peel με 30% αρρύθμιστο γλυκολικό οξύ σε πολύ χαμηλό pH (1.4), που στοχεύει στη διόρθωση των σημαδιών φωτογήρανσης, των ρυτίδων και της θαμπής επιδερμίδας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο του ή σε μια σειρά θεραπειών εγκλιματισμού του δέρματος πριν την εφαρμογή ενός peeling βαθύτερης δράσης. Είναι κατάλληλο και για πιο ευαίσθητο δέρμα. Βελτιώνει τον τόνο, αποκαθιστά τη λάμψη και μειώνει λεπτές γραμμές κα ρυτίδες.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα