Mπορούμε στα αλήθεια να αντιμετωπίσουμε τις ρυτίδες;

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής συνοδεύεται από στρες κι αυτό με τη σειρά του αποτυπώνει τα σημάδια του στην επιδερμίδα με ρυτίδες. Άλλοτε μικρές, άλλοτε βαθιές και πάντα ορατές από γυμνό μάτι, δημιουργούν συνήθως μια αμηχανία. Κι η ερώτηση είναι πάντα ίδια: Μπορούμε όντως να αντιμετωπίσουμε τις ρυτίδες – όποιος κι είναι ο τύπος τους;

Η πλαστικός χειρουργός, MD, Μαρία Σκολαρίκου, Μετεκπαιδευθείσα σε Ην. Βασίλειο, Σουηδία και Ελβετία, αναγνωρισμένο μέλος του Ευρωπαϊκού Board Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής απάντησε σε μια σειρά από ερωτήσεις μας, προκειμένου να αποσαφηνιστεί το θέμα με τις ρυτίδες, βρίσκοντας παράλληλα θεραπείες και πρωτόκολλα περιποίησης αντιμετώπισή τους.

Πώς ορίζονται οι ρυτίδες και που οφείλονται;

“Οι ρυτίδες που εμφανίζονται στην περιοχή του προσώπου είναι συνήθως ρυτίδες έκφρασης και προκαλούνται από τη σύσπαση των μυών του προσώπου.”

Υπάρχουν γενικότερα κατηγορίες στις οποίες κατατάσσονται;

“Οι ρυτίδες χωρίζονται  σε 2 βασικές κατηγορίες: Δυναμικές και Στατικές. Οι πρώτες, είναι εμφανείς μόνο κατά τη  διάρκεια της σύσπασης των μυών (όπως όταν σηκώνουμε τα φρύδια μας στην άρνηση, ή όταν συνοφρυωνόμαστε και μετά εξαφανίζονται σε κατάσταση ηρεμίας. Οι άλλες είναι οι στατικές ρυτίδες έκφρασης, που είναι εμφανείς μόνιμα είτε δηλαδή υπάρχει κίνηση των μυών είτε όχι. Πρόκειται  ουσιαστικά για πολύ δυναμικές ρυτίδες που εξαιτίας της έντασης και χρονιότητας των συσπάσεων παραμένουν σταθερές – οπότε και πιο έντονες.”

Ποιες είναι οι πιο στοχευμένες και δημοφιλείς θεραπείες αντιμετώπισής τους;

“Η δημοφιλέστερη και αποτελεσματικότερη θεραπεία αντιμετώπισης τόσο των δυναμικών, όσο και των στατικών ρυτίδων έκφρασης είναι η εφαρμογή της νευροτοξίνης τύπου Α (που είναι γνωστή με την εμπορική ονομασία botox, dysport, dysline κλπ.). Πιο συγκεκριμένα: Η νευροτοξίνη τύπου Α εμποδίζει την απελευθέρωση της ακετυλοχολίνης από τις νευρομυικές συνάψεις, μειώνοντας την έντονη σύσπαση των μυών που είναι υπεύθυνοι για τις συσπάσεις που προκαλούν τις ρυτίδες. Η θεραπεία με τη νευροτοξίνη προλαμβάνει τη δημιουργία νέων, ενώ αντιμετωπίζει τις ήδη εγκατεστημένες (κοινώς στατικές) ρυτίδες σε όλο το πρόσωπο, αλλά και το λαιμό.”

Στο μεταξύ, από ένα σύγχρονο ιατρείο πλαστικής χειρουργικής μ’ όλο το φάσμα των επεμβάσεων και ενέσιμων θεραπειών δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα πιο εξελιγμένα πρωτόκολλα αντιγήρανσης με προϊόντα προηγμένης φροντίδας του δέρματος των ασθενών, επομένως δεν θα μπορούσε να λείπει το κορυφαίο brand δερμοκοκαλλυντικών SkinCeuticals.

Γνωρίζοντας λοιπόν ότι είναι πολλά τα οφέλη της σωστής και στοχευμένης περιποίησης μετά από κάθε θεραπεία στο ιατρείο, τα προϊόντα SkinCeuticals θεωρούνται must στην προκειμένη περίπτωση.


“Η 1η επαφή με τη SkinCeuticals έγινε αρκετό καιρό πριν έρθουν στην Ελλάδα. Ήταν στην Ελβετία, στην ιδιωτική κλινική όπου εργαζόμουν τότε”, μάς λέει η πλαστική χειρουργός και συνεχίζει: “Σ’ όλα τα ενέσιμα πρωτόκολλα ή μετά από laser οι συνθέσεις της SkinCeuticals διατηρούσαν και ενίσχυαν σημαντικά το αποτέλεσμά τους. Ξεκινώντας να τα χρησιμοποιώ και η ίδια διαπίστωσα την πολυχρηστικότητά τους κι έτσι αναπόφευκτα αποτέλεσαν στο ιατρείο μου στην Ελλάδα, τη βασική σειρά προϊόντων φροντίδας του δέρματος των ασθενών. Αυτό που ξεχωρίζει τα SkinCeuticals από όλα τα άλλα προϊόντα είναι η επιστημονική κατάρτιση και τα αποτελέσματά τους που στηρίζονται σε πολυετείς μελέτες και έρευνες.”

“Ένα βασικό πρωτόκολλο σύσφιξης και φροντίδας σε κάθε ηλικία ξεκινάει από το πρωί.

ΒΗΜΑ 1ο: Σε καθαρό πρόσωπο και λαιμό εφαρμόζονται 4 σταγόνες αντιοξειδωτικού serum με Βιταμίνη C. Τα αντιοξειδωτικά serum των SkinCeuticals προσφέρουν 8πλάσια φωτοπροστασία από οποιοδήποτε άλλο serum της κατηγορίας αυτής. Θωρακίζουν το δέρμα από την περιβαλλοντική μόλυνση και την υπεριώδη ακτινοβολία που αλλοιώνουν το DNA των κυττάρων του κι έτσι αποφεύγεται η λέπτυνση και γήρανση αυτού. Επομένως κάθε αντιοξειδωτικό serum της SkinCeuticals επαναφέρει τη λάμψη και τη σφριγηλότητα. 

ΒΗΜΑ 2οSerum διόρθωσης. Ανάλογα με την ηλικία και τις ανάγκες υπάρχει μια ευρεία γκάμα ορών που αντιμετωπίζουν λιπαρότητα, ακμή, αφυδάτωση, κηλίδες ή απλά ενισχύουν το υαλουρονικού μας, όπως ο ορός H.Α Ιntensifier ( πρωί – βράδυ).

ΒΗΜΑ 3ο: Ενυδατική κρέμα προσώπου. Και πάλι ανάλογα με τις ανάγκες και την ηλικία υπάρχουν εξαιρετικές κρέμες για σύσφιξη, ενυδάτωση κι αποκατάσταση του λιπιδικού φραγμού που χάνεται με τα χρόνια, όπως είναι η Τriple Lipid Restore, η Metacell Renewal και η Age Interrupter.

ΒΗΜΑ 4ο: Αντιηλιακή προστασία: Απαραίτητη χειμώνα – καλοκαίρι, με τα ευρέως φάσματος αντιηλιακά των SkinCeuticals με χρώμα ή χωρίς, για λιπαρές επιδερμίδες ή για επιπλέον λάμψη.


Το βράδυ, μετά από το ειδικό αντιοξειδωτικό νύχτας Resveratrol, μπορείτε να επαναλάβετε τα παραπάνω βήματα 2, & 3 σε καθαρό πάντα πρόσωπο. Για την περίοδο του χειμώνα το βράδυ δοκιμάστε με την καθοδήγηση του ιατρού σας τη ρετινόλη ή το γλυκολικό οξύ.”

Τι πρωτόκολλο ματιών SkinCeuticals προτείνετε;

“Καθώς το ιατρείο μας αποτελεί ιατρείο αναφοράς στην εφαρμογή υαλουρονικού οξέος κάτω από τα μάτια (teartrough), για την αντιμετώπιση του αδειάσματος, μαύρων κύκλων και λεπτών ρυτίδων συστήνουμε πάντα πριν και μετά την εφαρμογή του το συνδυασμό του ΑΟΧ Εye Gel αντιοξειδωτικό ματιών και αμέσως μετά την Age Eye Complex ενυδατική κρέμα με συσφικτικά πεπτίδια για αναδόμηση, λάμψη και ενυδάτωση της τόσο ευαίσθητης περιοχής.”

“Με το συνδυασμό των προηγμένων θεραπειών στο ιατρείο και της συντήρησης αυτών με τα SkinCeuticals στο σπίτι, οι ασθενείς μας απολαμβάνουν πραγματικά μακροπρόθεσμα και φυσικά αποτελέσματα. Το moto μας άλλωστε είναι αυτό: Φυσική ομορφιά και υγεία!”

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα