5 + 1 τροφές για να καταπολεμήσετε το στρες

Την στιγμή που το κύριο μέλημα όλων των γυναικών όσον αφορά στην εμφάνισή τους είναι το πώς χάσουν κιλά, οι περισσότερες αφήνουν σε δεύτερη μοίρα την ψυχολογική τους κατάσταση και το πώς θα φροντίσουν να τρέφονται ποιο σωστά προκειμένου να είναι υγιείς συναισθηματικά. Διαβάστε παρακάτω 6 τροφές που είτε κάνετε δίαιτα είτε όχι θα πρέπει να εντάξετε στη διατροφή για να αποβάλλεται το στρες από τη ζωή σας μια για πάντα.

Κάσιους καθώς και οι ξηροί καρποί

Πέρα από εξαιρετικά σνακ τα κάσιους είναι μια πολύ καλή πηγή ψευδάργυρου με περιεκτικότητα 11% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης στα 30 γραμμάρια. Έχει βρεθεί από τους ειδικούς ότι τα χαμηλά επίπεδα ψευδαργύρου συνδέονται με κατάθλιψη και άγχος κι αφού ο οργανισμός μας δεν έχει τρόπο να αποθηκεύσει το σημαντικό αυτό μέταλλο, είναι απαραίτητο να το λαμβάνουμε καθημερινά. Αμύγδαλα

Σκόρδο

Το σκόρδο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και μπορεί να αντιμετωπίσει τόσο ασθένειες όσο και συναισθηματικές διαταραχές. Τα υψηλά επίπεδα της σεροτονίνης στον εγκέφαλο λειτουργούν ως ηρεμιστικό,  κατευνάζουν και ηρεμούν, βοηθούν στον ύπνο και ανακουφίζουν από την κατάθλιψη.

Πορτοκάλια

Άλλη μια πηγή πλούσια σε βιταμίνη C, τα πορτοκάλια έχουν άλλο ένα σημαντικό πλεονέκτημα: μεταφέρονται εύκολα, οπότε μπορείτε να τα έχετε πάντα εύκαιρα στη δουλειά ή όπου αλλού το στρες σας ταλαιπωρεί συχνά. Ο φλοιός τους τα προστατεύει και η βιταμίνη τους είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να σας ηρεμήσει.

Βρώμη

Η βρώμη προκαλεί την παραγωγή σεροτονίνης στον εγκέφαλο, η οποία όχι μόνο έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, αλλά ταυτόχρονα μας βοηθά να ξεπεράσουμε το άγχος που μπορεί να μας καταβάλλει, λόγω των ηρεμιστικών της ιδιοτήτων. Επιπλέον, η διαλυτή ίνα βήτα-γλυκάνη που συναντάμε στη βρώμη φαίνεται να μας οδηγεί πιο άμεσα σε αίσθημα κορεσμού σε σχέση με άλλες φυτικές ίνες, με αποτέλεσμα να μένουμε χορτάτοι και να τρώμε λιγότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Σοκολάτα

Είναι σε όλους γνωστό πως τρώγοντας σοκολάτα νιώθουμε καλύτερα! Και είναι αλήθεια: Η σοκολάτα μειώνει τα επίπεδα της κορτιζόλης (της ορμόνης του στρες) στο αίμα και περιορίζει τα συμπτώματα του στρες. Προτίμησε τη μαύρη που επιπλέον είναι πολύ πλούσια σε αντιοξειδωτικά.

Ανανάς

Το μαγνήσιο και οι βιταμίνες Β δυναμώνουν τα νεύρα και αυξάνουν τις αντοχές ακόμη και σε καταστάσεις στρες. Επιπλέον, αυτό το φρούτο προσφέρει ένα τέλειο συνδυασμό ουσιών για αδυνάτισμα: το ένζυμο βρωμελίνη, που περιέχει ο ανανάς (100γρ = 55 θερμίδες), διασπά τις πρωτεΐνες και ενισχύει την πέψη.

Διαβάστε ακόμη: 

Celebrity News: Αυτά είναι τα νέα που πρέπει να ξέρετε σήμερα

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα