Φράουλες: 3 γρήγοροι τρόποι για να τις καθαρίσετε και να τις αποθηκεύσετε
Credit: Unsplash.com

Οι φρέσκες φράουλες είναι από τα πιο αρωματικά και νόστιμα φρούτα που απολαμβάνουμε, ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Ωστόσο, πάντα πρέπει να διασφαλίζετε το σωστό καθάρισμά τους πριν τις καταναλώσετε, καθώς κρύβουν σκόνη, ζωύφια ή χημικά.

Οι φράουλες μπορούν εύκολα να απορροφήσουν τα φυτοφάρμακα και κατατάσσονται στην πρώτη θέση στο Dirty Dozen της EWG, μια λίστα προϊόντων με τη μεγαλύτερη μόλυνση από φυτοφάρμακα. Ο σωστός καθαρισμός των φραουλών θα προστατεύσει εσάς και την οικογένειά σας να μην αρρωστήσετε με την κατάποση αυτών των τοξικών χημικών ουσιών. Εξετάστε το ενδεχόμενο να αγοράσετε βιολογικές φράουλες από το κατάστημα ή την τοπική αγορά, για να αποφύγετε τη μόλυνση από φυτοφάρμακα.

Credit: Unsplash.com

Γρήγοροι τρόποι για να καθαρίσετε τις φράουλες σας

  • Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να πλύνετε τις φράουλες; Ο καλύτερος τρόπος για να πλύνετε τις φράουλες είναι να τις ξεπλύνετε με νερό και στη συνέχεια να τις μουλιάσετε σε ξύδι για περίπου 20 λεπτά ή σε μείγμα με νερό και μαγειρική σόδα για περίπου 15 λεπτά.
  • Πώς θα απαλλαγείτε από χημικά ή έντομα στις φράουλες; Πλύνετε τις φράουλες σας σε αλατόνερο για να αφαιρέσετε τυχόν βρωμιά. Αφήστε τις να μουλιάσουν για λίγα λεπτά για να βεβαιωθείτε ότι όλα τα έντομα έχουν απομακρυνθεί πριν τις ξεπλύνετε.
  • Διαρκούν περισσότερο οι φράουλες άπλυτες; Ναι, οι φράουλες διαρκούν περισσότερο άπλυτες, γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να περιμένετε να τις πλύνετε μέχρι να είστε έτοιμοι να τις φάτε. Το ξέπλυμα των φραουλών και στη συνέχεια η αποθήκευση τους στο ψυγείο μπορεί να προωθήσει την ανάπτυξη μούχλας.

Πώς να αποθηκεύσετε τις φράουλες μετά το πλύσιμο

  • Τοποθετήστε τις σε ένα αεροστεγές γυάλινο δοχείο αποθήκευσης τροφίμων ή βάζο.
  • Τοποθετήστε τις άπλυτες φράουλες πάνω σε χαρτοπετσέτα σε ένα δοχείο αποθήκευσης τροφίμων και τοποθετήστε τις στο ψυγείο.
  • Ξεπλύνετε τις φράουλες με ξύδι, στεγνώστε τις και τοποθετήστε τις σε μια καθαρή χαρτοπετσέτα σε ένα γυάλινο δοχείο.
  • Παγώνουμε τις φράουλες στην κατάψυξη.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα