Tι κρατάμε από τα 150 χρόνια ιαπωνικής καινοτομίας και ομορφιάς;

Ενόψει μιας εκπληκτικής έκθεσης της αγαπημένης Shiseido με τίτλο: «Life & Beauty Experience», μια πολύτιμη και μοναδική ιστορία ιαπωνικής φιλοσοφίας, αρκετή καινοτομία και αληθινή ομορφιά ξετυλίγεται, συνεχίζοντας να μάς εκπλήσσει ακόμη και σήμερα, μετά από 150 χρόνια.

Η Shiseido γιορτάζει 150 χρόνια δημιουργίας με τις αξίες της να αποτελούν σημαντικό κομμάτι της και σήμερα.

Ο υπέροχος ιαπωνικός οίκος καλλυντικών πρωτοστατεί στην επιστήμη και εμπνέεται από την τέχνη.  Από πάντα αυτό κάνει. Εκεί, στο μια φορά κι έναν καιρό δίνει έμφαση στην ανακάλυψη καινοτόμων επιστημονικών επιτευγμάτων κι αξιοποιεί στο έπακρο τεχνολογίες αιχμής και μια απαράμιλλη αισθητική για να αναδείξει τόσο την εσωτερική, όσο και την εξωτερική ομορφιά.

Απόλυτα εμπνευσμένοι από την φύση και σταθερά αφοσιωμένοι στην μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, οι άνθρωποί της, οι επιστήμονες, μελετητές και σύμβουλοί της εξακολουθούν να τιμούν την απαράμιλλη ομορφιά που χαρίζει αυτοπεποίθηση.

Το ελληνικό κοινό αγάπησε πολύ την έκθεση «Life & Beauty Experience» , που διαδραματίστηκε στο Athens Art Link κι ήταν αφιερωμένη στην ιστορία, την πολιτιστική της κληρονομιά, τη φιλοσοφία και τις αξίες που την χαρακτηρίζουν.

Με πλήρη αφοσίωση στην αξία της ιαπωνικής φιλοξενίας Omotenashi, όσοι βρεθήκαμε εκεί είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια βιωματική ξενάγηση στα επιτεύγματα-σταθμούς της μάρκας, να εμπνευστούμε από την παγκόσμια δέσμευση της Shiseido προς τον πλανήτη και να γοητευτούμε από την Ikebana, την ιαπωνική παραδοσιακή ανθοδετική τέχνη, όπως παρουσιάστηκε από τα μέλη της Σχολής Ohara της Ιαπωνίας.

Τα 150 χρόνια ιαπωνικής καινοτομίας και ομορφιάς είναι πάρα πολλά και πολύτιμα. Και μέσα σ’ αυτά έχουν γίνει τόσα αξιόλογα και σημαντικά, που οφείλουμε να τα σημειώσουμε, να τα θυμηθούμε και να τα χειροκροτήσουμε, γιορτάζοντάς τα!

Aπό το παρελθόν στο σήμερα

Κι όλα ξεκινούν από το όνομα: Shi-Sei-Do. Στα ιαπωνικά σημαίνει Πηγή, Ζωή, Οίκος. 3 συλλαβές. 3 αξίες της Shiseido, που αποτελούν πηγή έμπνευσης για το brand που ιδρύθηκε το 1872 από τον Arinobu Fukuhara.

Από το πρώτο ιαπωνικό φαρμακείο στην περιοχή Ginza του Τόκιο και την εισαγωγή της οδοντόκρεμας στην Ιαπωνία, μέχρι τα 8 κέντρα έρευνας και ανάπτυξης σε ολόκληρο τον κόσμο και τις πρωτοποριακές συνθέσεις των προϊόντων.

Η επιστημονική ομάδα της Shiseido ακολουθούσε πάντα μια μοναδική προσέγγιση στην έρευνα, καθιστώντας τα αντίθετα αλλά και την δυαδικότητα, μια ζωντανή δύναμη. Αυτή η φιλοσοφία, γνωστή ως «Dynamic Harmony», στηρίζεται σε 5 αντίθετες και ταυτόχρονα συμπληρωματικές αξίες που την κάνουν ασυναγώνιστη – εσωτερική και εξωτερική ομορφιά, λειτουργικότητα και ιαπωνική ποιότητα, επιστήμη και δημιουργικότητα, πολυτέλεια και βιωσιμότητα, το ατομικό και το οικουμενικό.

Στην Shiseido δεν αντιμετωπίζεται το δέρμα μόνο ως ένα μέρος του σώματος, αλλά ως ένα σημείο επαφής που συνδέει ολόκληρο το σώμα με τον έξω κόσμο. Ως εκ τούτου, η βασική της έρευνα επικεντρώνεται στην αλληλεπίδραση του δέρματος με τα τρία βασικά συστήματα που το επηρεάζουν.

Το ανοσοποιητικό σύστημα

25 χρόνια έρευνας και ανάπτυξης γύρω από το ανοσοποιητικό σύστημα της επιδερμίδας, οδήγησαν το 2014 στην κυκλοφορία της τεχνολογίας ImuGeneration, η οποία προστατεύει και ενισχύει την αμυντική δράση της επιδερμίδας. Αυτή η διαρκώς εξελισσόμενη τεχνολογία ανέδειξε μάλιστα τον Ultimune ως τον εμβληματικό ορό της μάρκας.

To νευρικό σύστημα

Η νευροεπιστήμη και η αρωματοψυχολογία σε συνδυασμό με 20 χρόνια έρευνας στο νευρικό σύστημα και στα κύτταρα της επιδερμίδας ενισχύουν την καλή λειτουργία και αναγέννησή της. Απαντώντας στην
εξασθένηση του νευρικού συστήματος με την ηλικία, η Shiseido δημιουργεί την Τεχνολογία ReNeuraTM, η οποία προάγει την επικοινωνία μεταξύ των νεύρων και των κυττάρων του δέρματος.

Η μικροκυκλοφορία

Η μικροκυκλοφορία παρέχει την ιδανική υγρασία, το οξυγόνο και τις θρεπτικές ουσίες, που είναι απαραίτητα για την καλή λειτουργία του δέρματος. Εδώ και 20 χρόνια, με την υποστήριξη του CBRC, η Shiseido μελετά την μικροκυκλοφορία, που θα την οδηγήσει στην ανάπτυξη του LifeBloodTM, της επιστημονικής καινοτομίας που στοχεύει στην υποστήριξη της ζωτικής ροής.

Η Shiseido έχει συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη και στην δημιουργία πολλών δραστικών συστατικών, μερικά από τα οποία έχουν γίνει σημεία αναφοράς στον τομέα της κοσμητολογίας.

To 1985, η Shiseido έγινε η πρώτη ιαπωνική εταιρία που παρήγαγε βιοτεχνολογικό υαλουρονικό οξύ για καλλυντική χρήση σε μεγάλη κλίμακα. Δέκα χρόνια αργότερα, η Shiseido θέτει και πάλι νέα πρότυπα και αναπτύσσει το Super Bio-Hyaluronic Acid με διπλάσια ποσότητα απορρόφησης νερού και βέλτιστη συγγένεια με την επιδερμίδα.

Η σειρά Essential Energy συνδυάζει 3 διαφορετικές εκδοχές Υαλουρονικού οξέος για μέγιστη ενυδάτωση.

Το 2022, ξεκινά μια νέα επανάσταση με την τεχνολογία MolecuShift, η οποία καθιστά δυνατή, για πρώτη φορά στην κοσμετολογία, την αξιοποίηση των ιδιοτήτων του υαλουρονικού οξέος.

Με την ανάπτυξη κατασκευαστικών διαδικασιών για την δημιουργία πλήρως σφραγισμένων συσκευασιών στην σειρά Vital Perfection, η Shiseido κατάφερε να σταθεροποιήσει και να μεγιστοποιήσει την αντιγηραντική δράση της καθαρής ρετινόλης. Ένα επιστημονικό επίτευγμα που έχει αναγνωριστεί από το Ιαπωνικό Υπουργείο Υγείας.

Η πρωτοποριακή έρευνα της Shiseido κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ επιστημονικής καινοτομίας, καθώς τις έχουν απονεμηθεί 29 IFSCC βραβεία από μια ομάδα καταξιωμένων επιστημόνων και ειδικών.

150 χρόνια ιστορίας με ημερομηνίες σταθμούς

Το 1872 η Shiseido ανοίγει το πρώτο δυτικού τύπου φαρμακείο στην Ginza στο Τόκιο. Το 1897 το κόκκινο ξεκίνημα στην ιστορία της Shiseido γίνεται με την Εudermine, την ξεχωριστή λοσιόν για την επιδερμίδα και αντλεί το όνομα της από τις ελληνικές λέξεις «ευ» και «δέρμα». Το 1917 το Hanatsubaki, που σημαίνει ΄΄καμέλια΄΄ είναι το πρώτο άρωμα που δημιουργήθηκε ποτέ από Ιάπωνα, ενώ το 2021, το νέο Ginza αποκαλύπτει για ακόμα μία φορά την οσφρητική τεχνογνωσία και αναδεικνύει όλες τις θηλυκές πτυχές και αντιθέσεις. Την ίδια χρονιά το μακιγιάζ κυκλοφορεί με το Rainbow Face Power σε 7 αποχρώσεις. Σήμερα η Shiseido διαθέτει περισσότερες από 125 αποχρώσεις για τα μάτια και τα χείλη.

Το 1957 το πρώτο κατάστημα Shiseido ανοίγει στην Ταϊβάν, ενώ αμέσως μετά ακολουθεί η Χαβάη το 1962, οι Ηνωμένες Πολιτείες το 1965, η Ιταλία το 1968 και η Γαλλία το 1980.

Το 2007 η Shiseido ιδρύει την Female Researcher Science Grant και υποστηρίζει τις γυναίκες παγκοσμίως, ενώ την ίδια χρονιά στη Γαλλία, η Shiseido διοργανώνει τον θεσμό “Women of Influence” ο οποίος τιμά την γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Το 2014 είναι το λανσάρισμα του Ultimune, ενός τεχνολογικού επιτεύγματος, και η πρώτη καλλυντική σύνθεση που δρα στο σύστημα άμυνας της επιδερμίδας είναι γεγονός. Περισσότερα από 200 βραβεία διεθνώς και 42 διπλώματα ευρεσιτεχνίας, τον καθιστούν best seller προϊόν , ενώ η tρίτη γενιά ενσωματώνει ένα σύμπλεγμα που στοχεύει και ενισχύει το σύστημα ζωτικής ροής του δέρματος. Ένα μπουκάλι Ultimune πωλείται κάθε 7 δευτερόλεπτα παγκοσμίως.

Το 2020 η Shiseido επιλέγει την καλλιτέχνη, ηθοποιό, σεναριογράφο και ακτιβιστή LGBT Hunter Schafer ως ambassador για τα προϊόντα μακιγιάζ και των αντηλιακών προϊόντων Urban Suncare. Ένα ολιστικό, φιλελεύθερο και αφοσιωμένο όραμα ομορφιάς. Kαι σήμερα, εν έτει 2022, για πρώτη φορά στην καλλυντική βιομηχανία, τα Βio- Performance Skin Filler Serums επιτυγχάνουν και επιτρέπουν την διείσδυση υαλουρονικού οξέος υψηλού μοριακού βάρους, επιτρέποντάς του να διεισδύσει στο δέρμα διατηρώντας παράλληλα τις ενυδατικές του ιδιότητες στο μέγιστο βαθμό. Και οι 2 οροί, Night Infill and Day Full Expansion, λειτουργούν συνεργατικά για να προσφέρουν νεανικό δέρμα από την πρώτη κιόλας χρήση.

Με παρουσία σε 120 χώρες και 46.000 υπαλλήλους σε ολόκληρο τον κόσμο η Shiseido γιορτάζει σήμερα τα 150 χρόνια πρωτοπορίας, καινοτομίας και δέσμευσης,αποκαλύπτοντας τρεις γενιές εμβληματικών προϊόντων, το καθένα με ένα πρωτότυπο σχέδιο που δημιουργήθηκε από την Sue Yabe, μέλος του τμήματος σχεδιασμού
εκείνη την εποχή. Το καθένα με τη σειρά του συμβολίζει την κληρονομιά, την καινοτομία και το μέλλον.


EUDERMINE 150th Anniversary Edition
Πρωτότυπο arabesque σχέδιο εμπνευσμένο από το γυάλινο μπουκάλι του 1897, με πρισματικό σχεδιασμό και χάρτινη συσκευασία από δάση βιώσιμης διαχείρισης. Η θρυλική λοσιόν γνωστή ως “Shiseido Red Water”, σηματοδότησε τα πρώτα βήματα της Shiseido στην καλλυντική βιομηχανία. Η πιο όμορφη έκφραση μιας λαμπερής κληρονομιάς.

ULTIMUNE POWER INFUSING CONCENTRATE 150th Anniversary Edition
“Φως σε κίνηση” γι’ αυτό το εμβληματικό μπουκάλι του best seller ορού της Shiseido στον κόσμο, το οποίο έχει κερδίσει περισσότερα από 200 βραβεία ομορφιάς παγκοσμίως, και μια σύνθεση που εξελίσσεται συνεχώς – όπως το καλοκαίρι του 2021, με την ιδέα του “The Lifeblood™” να ενισχύει την ζωτική ροή και τις εσωτερική άμυνα της επιδερμίδας για πιο υγιή, πιο ζωντανή επιδερμίδα από ποτέ.

ULTIMUNE POWER SHOT 150th Anniversary Edition
Ο No1 αντιγηραντικός ορός της Shiseido σε συμπυκνωμένη μορφή. Εκπληκτικά ελαφρύ, γρήγορης και εντατικής απορρόφησης το Ultimune Power Shot τροφοδοτείται από την τεχνολογία ImuGeneration150ΤM, εμπλουτισμένη με τα ισχυρά συστατικά του Ultimune σε συγκέντρωση Χ15.

Xρόνια πολλά κι υπέροχα Shiseido!

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα