Το διάσημο πουλόβερ της πριγκίπισσας Diana μόλις πουλήθηκε για περισσότερα από 1 εκατ. δολάρια
Credit: diana.princess.wales/Instagram

Πόσο θα πληρώνατε για ένα πουλόβερ; Αν είστε ένας από τους πλειοδότες του Sotheby’s, η απάντηση είναι 1,1 εκατομμύριο δολάρια ή 886.347 λίρες.

Το περίφημο πουλόβερ με το μαύρο πρόβατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, από τη βρετανική μάρκα Warm & Wonderful οδήγησε σε μια «μάχη» προσφορών στον γνωστό οίκο δημοπρασιών. Στα τελευταία 15 λεπτά, η τιμή του πουλόβερ εκτοξεύτηκε από τα 190.000 δολάρια, στα 1,1 εκατομμύρια δολάρια, 14 φορές υψηλότερα από την αρχική του εκτίμηση των 80.000 δολαρίων.

Η Lady Di φόρεσε για πρώτη φορά το κόκκινο πουλόβερ με μοτίβο από λευκά πρόβατα -και ένα μαύρο- το 1981. Η τότε 19χρονη παρακολουθούσε τον αγώνα πόλο του Καρόλου από τον πάγκο, αλλά γρήγορα έγινε πρωτοσέλιδο χάρη στο «θρασύ» πουλόβερ της. Η Diana το αντικατέστησε από την Warm & Wonderful αργότερα εκείνο το καλοκαίρι, αφού το πουλόβερ υπέστη ζημιά. Οι ιδρύτριες, Joanna Osborne και Sally Muir, έχασαν τα ίχνη του πρωτότυπου, μέχρι που η Osborne το ανακάλυψε στη σοφίτα της νωρίτερα φέτος.

Η σημερινή πώληση επισκιάζει το προηγούμενο ρεκόρ για το ακριβότερο πουλόβερ που πωλήθηκε σε δημοπρασία.

Το 2019, η πράσινη ζακέτα του Kurt Cobain -την οποία φορούσε στη συναυλία MTV Unplugged των Nirvana- έπιασε 334.000 δολάρια. Σπάει επίσης το ρεκόρ ανάμεσα σε άλλα κομμάτια που ανήκαν στην Νταϊάνα. Νωρίτερα φέτος ο οίκος Sotheby’s πούλησε το δαμασκηνί φόρεμα της “Infanta” του Victor Edelstein έναντι 604.800 δολαρίων.

Στην πραγματικότητα, αρκετά από τα αντικείμενα της Diana έχουν βρεθεί στην επικαιρότητα φέτος. Τον Ιανουάριο η ριάλιτι σταρ και (προφανώς) λάτρις των δημοπρασιών Kim Kardashian αγόρασε τον αμέθυστο σταυρό Attallah της Diana για 197.453 δολάρια.

Το πουλόβερ θεωρείται ένα από τα πιο εμβληματικά looks της εκλιπούσας πριγκίπισσας, καθώς και ένας τρόπος να εκφράσει πώς αισθανόταν σε σχέση με την βασιλική οικογένεια. Ακόμα και πάνω από 25 χρόνια μετά τον πρόωρο θάνατό της, εξακολουθεί να έχει τεράστια απήχηση. Το 2022, το brand Rowing Blazers λάνσαρε μια επανέκδοση του πουλόβερ με μεγάλη επιτυχία, και η Warm & Wonderful εξακολουθεί να το πουλάει. Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε 1,1 εκατομμύρια δολάρια για το πουλόβερ της πριγκίπισσας Diana, όταν μπορείτε να αποκτήσετε το δικό σας με 315 ευρώ.

Warm & Wonderful 
Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα