Ναι, το να φοράμε τζιν κάνει κακό στον πλανήτη -Εσείς ξέρετε γιατί;
Total denim look με τζιν τζάκετ και παντελόνι
Credit: Emili Sindlev/Instagram

Ποιος θα το πίστευε ότι το πιο αγαπημένο ρούχο όλων των εποχών θα έβλαπτε τον πλανήτη. Και τώρα, τι φοράμε;

Πρόσφατες έρευνες αναδεικνύουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της παραγωγής τζιν. Αποδεκνύουν ότι η δημιουργία τους επηρεάζει αρνητικά το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Πολλά λοιπόν είναι τα ερωτήματα που θα μας βασανίζουν από εδώ και στο εξής. Όπως το γιατί συμβαίνει όλο αυτό. Πώς μπορούμε να το σταματήσουμε και το πιο σημαντικό… Με τι θα αντικαταστήσουμε το πιο λατρεμένο μας ρούχο τώρα που μάθαμε πόσο κακό κάνει στον πλανήτη;  

Οι επιπτώσεις στο περιβάλλον

Μία νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο τεχνολογίας της Guangdong αναδεικνύει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της παραγωγής τζιν, αποκαλύπτοντας ότι η κατασκευή ενός και μόνο παντελονιού από brand fast fashion παράγει εντυπωσιακές ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα. Συγκεκριμένα, φορώντας ένα τζιν και μόνο μία φορά, δημιουργούμε περίπου 2,50 κιλά διοξειδίου του άνθρακα. Ενώ η περιβαλλοντική φθορά του παντελονιού είναι ισοδύναμη με την οδήγηση 6,4 μιλίων σε έναν μέσο αυτοκίνητο που λειτουργεί με βενζίνη.

Προτάσεις για τη βελτίωση

Σύμφωνα με την έρευνα, η βιώσιμη μόδα (περιλαμβάνει την αγορά δεύτερο χεριού ρούχων και η ανακύκλωση), μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η μετάβαση σε μια κυκλική οικονομία μόδας μπορεί να συμβάλει στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της βιομηχανίας της μόδας.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα