Πριγκίπισσα Diana: Στο σφυρί φόρεμα που φόρεσε πριν από 32 χρόνια
Anderson, Douglas Hardinge; Diana (1961-1997), Princess of Wales; The Royal Marsden NHS Foundation Trust; http://www.artuk.org/artworks/diana-19611997-princess-of-wales

Ένα φόρεμα του Victor Edelstein που φόρεσε η πριγκίπισσα Diana, πωλήθηκε σε δημοπρασία του Sotheby’s αντί 604.800 δολαρίων.

Ο Victor Edelstein, σχεδιαστής και μόδιστρος με έδρα το Λονδίνο, έφτιαξε το φόρεμα το 1989 ως μέρος της φθινοπωρινής του συλλογής. Τα σχεδιαστικά του σκίτσα περιελάμβαναν μια τιάρα, «ίσως υποδηλώνοντας ότι είχε στο μυαλό του ειδικά την Νταϊάνα για αυτό το φόρεμα», γράφει o oίκος δημοπρασιών Sotheby’s στον ιστότοπό του.

Έκτοτε ο Edelstein συνέχισε να σχεδιάζει φορέματα για την πριγκίπισσα Diana για πάνω από μια δεκαετία, από το 1982 έως το 1993. Σήμερα, του πιστώνεται ότι βοήθησε τη Diana να μεταβεί από την κοριτσίστικη εμφάνιση τής δεκαετίας του 1980 σε μια πιο ώριμη, κομψή αισθητική. Το παρόν φόρεμα είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού του κομψού και εκλεπτυσμένου στιλ που απέκτησε η πριγκίπισσα Diana και για το οποίο εξακολουθεί να θεωρείται Fashion Icon.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι αρχείο-λήψης.jpg

Η Diana φόρεσε το στράπλες μοβ βραδινό φόρεμα για ένα πριγκιπικό πορτρέτο το 1991, το οποίο τράβηξε ο Λόρδος Σνόουντεν. Την ίδια χρονιά, ο Βρετανός ζωγράφος Douglas Anderson δημιούργησε έναν πίνακά της με το ίδιο φόρεμα και φόντο που δείχνει δέντρα κάτω από ένα συννεφιασμένο γαλάζιο ουρανό. Σήμερα, το πορτρέτο βρίσκεται στο νοσοκομείο Royal Marsden Ηospital του Λονδίνου, το οποίο επισκεπτόταν συχνά η πριγκίπισσα, το υποστήριζε και μάλιστα είχε υπάρξει και πρόεδρός του.

Anderson, Douglas Hardinge; Diana,Princess of Wales; The Royal Marsden NHS Foundation Trust;
Credit: http://www.artuk.org/artworks/diana

Το 1997, η Νταϊάνα φόρεσε το φόρεμα για μια φωτογράφιση του Mario Testino για το Vanity Fair, η οποία συνόδευε μια ιστορία για τη ζωή της μετά το διαζύγιό της με τον πρίγκιπα Κάρολο. Εκείνο το καλοκαίρι, πούλησε το φόρεμα σε μια φιλανθρωπική δημοπρασία του Christie’s για σχεδόν 25.000 δολάρια. Τα χρήματα από τη δημοπρασία, η οποία περιελάμβανε περίπου 80 από τα φορέματά της, πήγαν σε οργανώσεις κατά του AIDS και του καρκίνου.

Στη δημοπρασία που πουλήθηκε φέτος το φόρεμα, σύμφωνα με τον Sotheby’s, η τελική προσφορά ήταν πενταπλάσια από την εκτίμηση πριν από τη δημοπρασία που έφθανε από 80.000-120.000 δολάρια.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα