Βασίλισσα Ελισάβετ: Στη δημοσιότητα το πιστοποιητικό θανάτου της
instagram/theroyalfamily

Στη δημοσιότητα δόθηκε το πιστοποιητικό θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών, στις 8 Σεπτεμβρίου.

Στο πιστοποιητικό, που δόθηκε στη δημοσιότητα από το National Records of Scotland, αναφέρεται αιτία θανάτου το “γήρας”. Ο άνθρωπος που ενημέρωσε για τον θάνατό της ήταν η κόρη της, πριγκίπισσα Αnne.

Η ώρα του θανάτου στο ιστορικό έγγραφο, που αναφέρει το επάγγελμα της βασίλισσας ως “η Μεγαλειότης η βασίλισσα”, δείχνει ότι μόνο ο βασιλιάς Κάρολος και η αδελφή ήταν στο πλευρό της μητέρας τους όταν πέθανε στο Aberdeenshire πριν από τρεις εβδομάδες.

nrscotland.gov.uk

Ο πρίγκιπας William, ο πρίγκιπας Andrew, ο πρίγκιπας Edward και η σύζυγός του, Sophie, Κόμισσα του Ουέσεξ, πετούσαν για τη Σκωτία, όταν πέθανε η βασίλισσα. Προηγήθηκε ένας αγώνας για να φθάσουν στο Μπαλμόραλ καθώς απογειώθηκαν από το RAF Northolt στο δυτικό Λονδίνο, στις 2.39 μ.μ. και προσγειώθηκαν μια ώρα αργότερα.

Ο πρίγκιπας Harry δεν ήταν στο αεροπλάνο με τον αδελφό του και έπρεπε να ταξιδέψει μόνος του στη Σκωτία με αεροσκάφος από το Λούτον, αφού η γιαγιά του είχε πεθάνει. Προσγειώθηκε στο Αμπερντίν στις 6.46 το απόγευμα, 16 λεπτά αφού το Παλάτι ανακοίνωσε τον θάνατο της βασίλισσας.

Ο Douglas James Allan Glass καταγράφεται ως ο εγγεγραμμένος γιατρός που πιστοποίησε τον θάνατο. Ο δρ. Glass είναι γενικός γιατρός από το χωριό στα Χάιλαντς, Aboyne, περίπου 20 μίλια από το Μπαλμόραλ.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα