Σπάνια φωτογραφία: Ο Πέτρος Φυσσούν και η Έλλη Φωτίου στις Κάννες το 1964

Ο δημοσιογράφος και συλλέκτης, Άρης Λουπάσης, δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μια φωτογραφία, με τον Πέτρο Φυσσούν και την Έλλη Φωτίου στις Κάννες το 1964.

Γράφει ο Άρης Λουπάσης στην ανάρτησή του:

Ο Πέτρος Φυσσούν με την Έλλη Φωτίου στις Κάννες στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κιν/φου που διεξάγεται από τις 3 έως τις 16 Μαΐου του 1965. Οι δύο αγαπημένοι ηθοποιοί παρευρίσκονται για την παρουσίαση της δραματικής, πολεμικής ταινίας “Η προδοσία” όπου και πρωταγωνιστούν και αποτελεί επίσημη συμμετοχή της Ελλάδας στον διαγωνισμό. Η πρώτη προβολή πραγματοποιείται στην Αθήνα στις 23 Νοεμβρίου του 1964 ξεπερνώντας τις 400.000 εισιτήρια ενώ στο Φεστιβάλ Κιν/φου Θεσσαλονίκης την ίδια χρονιά, κερδίζει Βραβείο Φωτογραφίας, Α’ Ανδρικού Ρόλου για την εξαιρετική ερμηνεία του Πέτρου Φυσσούν, Βραβείο Καλύτερης Ταινίας καθώς και Ειδικό Βραβείο “Επιτροπής Ειρήνης” στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μόσχας. Οι συντελεστές, σκηνοθέτης Κώστας Μανουσάκης, παραγωγοί Κλέαρχος Κονιτσιώτης και Βίκτωρ Μιχαηλίδης καθώς και οι πρωταγωνιστές, αναχωρούν από το αεροδρόμιο του Ελληνικού στις 12 Μαΐου του 1965 με προορισμό τις Κάννες για την προβολή του έργου που γίνεται τέσσερις μέρες αργότερα.

Παρά το γεγονός ότι η ταινία εκθειάζεται από κοινό και κριτικούς στην Ελλάδα για το αντιπολεμικό πνεύμα της, μερίδα του κόσμου στην γαλλική πόλη την αποδοκιμάζει γιατί συμπεριλαμβάνει σκηνές από τα Γερμανικά “Επίκαιρα” που παρουσιάζουν στιγμιότυπα από συγκεντρώσεις της Χιτλερικής νεολαίας. Όπως διευκρινίζει αργότερα ο συμπαραγωγός Βίκτωρ Μιχαηλίδης “Πρόθεση του έργου είναι να δείξει τις μεθόδους που χρησιμοποιούσαν οι Ναζιστές για να προσελκύσουν την γερμανική νεολαία μέσα από εντυπωσιακές γιορτές που διοργανώνει ο Χίτλερ και κατά πόσο οι μέθοδοι αυτοί δηλητηριάζουν τις σκέψεις τους”.

Η Έλλη Φωτίου και ο Πέτρος Φυσσούν αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις στο Φεστιβάλ με την ευγένεια, το εκλεπτυσμένο στυλ και την κλασική γοητεία τους. Δύο από τις πιο αξιόλογες καλλιτεχνικές φυσιογνωμίες με μια σημαντική θεατρική και κιν/φική διαδρομή που διακρίθηκε από ποιοτικές και προσεγμένες πάντα επιλογές, κατακτώντας και αυτοί μια ξεχωριστή θέση στον χώρο με το ταλέντο, την σεμνότητα και το σπάνιο ήθος του.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα