Ζάχος Χατζηφωτίου: Άφησε εποχή ο γάμος του με την Τζένη Καρέζη – Γιατί πήραν διαζύγιο έπειτα από τέσσερα χρόνια

Ο Ζάχος Χατζηφωτίου, ένας μπον βιβέρ και κοσμικογράφος της παλιάς αθηναίκής ζωής, έφυγε σήμερα από τη ζωή στα 99 του χρόνια.

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας είχε παντρευτεί πέντε φορές, ενώ η τέταρτη φορά που ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας ήταν στο πλευρό της θρυλικής Τζένης Καρέζη.

Ο γάμος τους έγινε στις 7 Μαΐου του 1962 στο εκκλησάκι της Αγίας Φιλοθέης και αποτέλεσε το κοσμικό γεγονός της χρονιάς. Αξιοσημείωτο είναι πως αν και οι καλεσμένοι στον γάμο έφθαναν τους 500. στο εκκλησάκι συγκεντρώθηκαν επιπλέον 5.000 άνθρωποι, θαυμαστές της σπουδαίας Ελληνίδας ηθοποιού.

Ακολούθησε δεξίωση στο πολυτελές ξενοδοχείο Auberge στη Βαρυμπόμπη όπου ξεφάντωσε σύσσωμη η κοσμική και καλλιτεχνική Αθήνα. Απούσα μόνο η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η οποία εκείνες τις μέρες βρισκόταν στο Λονδίνο.

Κουμπάρα ήταν η αγαπημένη φίλη του ζευγαριού, η πλοιοκτήτρια Μάγια Καλλιγα, η οποία, ντυμένη με ένα τζιν και απλό μαύρο πουκάμισο αναμεσα στα ακριβά βραδινά σύνολα των υπόλοιπων καλεσμένων, χόρεψε ζεϊμπέκικο στους ρυθμούς των τραγουδιών του αξέχαστου Γρήγορη Μπιθικωτση. Ο Ζάχος Χατζηφωτίου ανέφερε χαρακτηριστικά: “Το καλύτερο ζεϊμπέκικο στον κόσμο”.

Η φθορά έφερε το διαζύγιο

Τα διαφορετικά ωράρια και ο εντελώς διαφορετικός τρόπος ζωής τους έφερε φθορά στη σχέση τους. Η Τζένη Καρέζη είχε πολύωρα γυρίσματα και θέατρο, ενώ, από την άλλη, ο Ζάχος Χατζηφωτίου ήταν επικεντρωμένος στα καράβια και τη ναυτιλία. Τελικά οδηγήθηκαν στο διαζύγιο.

Σε συνέντευξή του πριν από αρκετά χρόνια, αναφερόμενος στο διαζύγιό τους το 1964, ο Ζάχος Χατζηφωτίου είχε πει: “Δεν χωρίσαμε διότι βαρεθήκαμε, αλλά επειδή δεν βρισκόμασταν ποτέ. Εργαζόμασταν πολύ και οι δύο και έτσι δημιουργήθηκε μια απόσταση μεταξύ μας…Ύστερα, ήμουν υποχρεωμένος να κάνω συνεχώς ταξίδια λόγω δουλειάς. Υπήρχαν διάφοροι καλοθελητές που με έβλεπαν στο εξωτερικό και πήγαιναν και της έλεγαν παράλογα πράγματα. “Tον είδαμε με μια καλλονή εδώ, τον είδαμε με μια άλλη εκεί”. Σε κάθε πόλη, είχα και από μια ερωμένη“.

Η τελευταία ατάκα της Τζένης Καρέζη πριν χωρίσει ήταν, σύμφωνα με τον Ζάχο Χατζηφωτίου: “Εγώ είμαι η Τζένη Καρέζη και δεν μπορείς να με απατάς”.

Tο χειρόγραφο σημείωμα της Τζένης Καρέζη

Λίγο πριν φύγει από τη ζωή, η Τζένη Καρέζη είχε γράψει ένα σημείωμα στον Ζάχο Χατζηφωτίου, για να τον ευχαριστήσει για τα λευκά τριαντάφυλλα που της είχε στείλει. Άλλωστε, είχαν παραμείνει φίλοι μετά τον χωρισμό τους.

Στο σημείωμα που ήρθε στη δημοσιότητα μέσα από σελίδα του Instagram αφιερωμένη στην ηθοποιό, αναφερόταν: “Ζάχο μου, έστω και αργά σ’ ευχαριστώ για την τόσο ανθρώπινη, ζέστη και πολύ συγκινητική κάρτα σου. Δίπλα τα αστραφτερά λουλούδια τη φώτιζαν ακόμα πιο πολύ… Να’ σαι καλά… Με πολλή αγάπη, Τζένη”

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα