Michelle Obama: Μοιράστηκε αναμνήσεις της από τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’
Photo by Yui Mok - WPA Pool/Getty Images

Η πρώην πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών, Michelle Obama μοιράστηκε την εμπειρία της από τη συνάντηση της με την βασίλισσα Ελισάβετ Β’ για πρώτη φορά. Ήταν το πρώτο ταξίδι της ίδιας και του προέδρου Barack Obama στο εξωτερικό.

Αν και ήταν νευρική επειδή «δεν είχε ξανασυναντήσει τους βασιλιάδες», η αείμνηστη μονάρχης την έκανε αμέσως να αισθάνεται ασφαλής και ευπρόσδεκτη.

Photo by Anwar Hussein/Getty Images

«Η πρώτη φορά που συνάντησα την Αυτού Μεγαλειότητα, τη βασίλισσα, ήταν, πιστεύω, τον Απρίλιο του 2009. Ο Barack είχε μόλις εκλεγεί πρόεδρος και ήταν το πρώτο μας ταξίδι στο εξωτερικό, και ακόμα θυμάμαι πόσο νευρική ένιωθα. Ποτέ δεν είχα γνωρίσει τους βασιλιάδες πριν, και εδώ συναντούσα την Αυτή Μεγαλειότητα, ίσως την πιο γνωστή γυναίκα στον κόσμο, αλλά πρέπει να σας πω ότι όλα αυτά εξαφανίστηκαν τη στιγμή που τη γνώρισα», θυμάται η Obama. «Ήταν φιλόξενη. Ήταν απίστευτα ζεστή, ευγενική και αστεία. Μου άρεσε αμέσως» πρόσθεσε.

Η κυρία Obama μοιράστηκε επίσης μια αστεία στιγμή για την εποχή που εκείνη και η βασίλισσα Ελισάβετ πονούσαν εξαιτίας των… παπουτσιών τους. «Αργότερα εκείνη την ημέρα, βρέθηκα να στέκομαι ξανά δίπλα της σε μια δεξίωση, και οι δυο μας κοιτάξαμε κάτω τα τακούνια μας, συνειδητοποιώντας ότι τα πόδια μας πονούσαν, και αρχίσαμε και οι δύο να γελάμε», είπε.

«Αυτή η στιγμή πάντα σήμαινε τόσα πολλά για μένα. Το έβαλα στο βιβλίο μου Becoming γιατί ήταν τόσο σημαντικό», πρόσθεσε η ίδια αναφερόμενη στα απομνημονεύματά της. «Στα χρόνια που πέρασαν, η Αυτού Μεγαλειότητα σήμαινε τόσα πολλά για ολόκληρη την οικογένειά μας. Έχει δείξει τόση καλοσύνη και γενναιοδωρία, ειδικά προς τις κόρες μας και τη μαμά μου κατά τη διάρκεια ενός ξεχωριστού ταξιδιού που κάναμε εκεί».

«Μέσα από όλα αυτά, ήταν πάντα εξαιρετική. Η γοητεία της, η ευθυκρισία της μου έχουν αποδείξει ότι είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή φιγούρα. Είναι μια πραγματική ενσάρκωση χάρης, κομψότητας και αξιοπρέπειας για εμάς και για πολλούς άλλους σε όλο τον κόσμο», κατέληξε.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα