Ο πρόεδρος Joe Biden και η πρώτη κυρία Jill Biden μοιράζονται αναμνήσεις από τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’
Photo by Jonathan Hordle-WPA Pool/Getty Images

Στον Πρόεδρο Biden, έχουν μείνει αξέχαστα τα crumpets. Στη σύζυγό του, την πρώτη κυρία Jill Biden, το τσάι.

Το προεδρικό ζευγάρι μοιράστηκε αναμνήσεις από την επίσκεψή τους πέρσι στο Κάστρο του Windsor, με τη βασίλισσα Ελισάβετ. Ο πρόεδρος, ο οποίος μετά από εκείνη την επίσκεψη του 2021 είχε αναφέρει πως η Ελισάβετ του θύμισε την αείμνηστη μητέρα του, δεν είχε αρνηθεί να δοκιμάσει τα crumpets – μικρό ψωμί στο γκριλ.

«Συνέχισα να τρώω ό,τι έβαζε μπροστά μου. Αλλά και στην προσωπική της ζωή είναι αυτό που βγάζει και στη δημόσια εικόνα της: αξιοπρεπής, σοβαρή και με την αίσθηση του καθήκοντος».

Η Bασίλισσα, η οποία ήταν η μακροβιότερη μονάρχης της Βρετανίας, πέθανε νωρίτερα αυτό το μήνα μετά από 70 χρόνια βασιλείας. Ο Biden είναι μεταξύ των εκατοντάδων αρχηγών κρατών και άλλων αξιωματούχων που βρίσκονται στο Λονδίνο για να παρακολουθήσουν την κηδεία της που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Αβαείο του Westminster.

Η πρώτη κυρία είπε στο Associated Press σε μια τηλεφωνική συνέντευξη ότι «αυτό που πραγματικά με εντυπωσίασε σχετικά με τη βασίλισσα ήταν το πόσο ζεστή και ευγενική ήταν».

«Μου άρεσε η περιέργειά της. Ήθελε να μάθει τα πάντα για την αμερικανική πολιτική και έτσι έκανε στον Joe συνέχεια ερωτήσεις». Και πρόσθεσε ότι το να κάθεσαι στο σαλόνι της Ελισάβετ ήταν «σαν να είσαι με τη γιαγιά σου. Μας είπε, Αφήστε με να σας βάλω το τσάι και είπαμε, Όχι, όχι, ας βοηθήσουμε. Αλλά ήθελε να το κάνει η ίδια. Ήταν απλώς μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή με μια πολύ ιδιαίτερη γυναίκα».

Οι Biden απέδωσαν τα σέβη τους στη βασίλισσα την Κυριακή ταξιδεύοντας στο Westminster Hall. Στη συνέχεια υπέγραψαν βιβλία συλλυπητηρίων στο Lancaster House προτού πάνε στα Ανάκτορα του Buckingham για μια δεξίωση που παρέθεσε ο Βασιλιάς Κάρολος Γ’ και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας για τους παγκόσμιους ηγέτες που έφτασαν στο Λονδίνο για την κηδεία.

Μετά την υπογραφή του βιβλίου, ο Πρόεδρος είπε ότι η καρδιά του είναι στραμμένη στη βασιλική οικογένεια, επειδή ο θάνατος της βασίλισσας της άφησε ένα «τεράστιο κενό».

«Μερικές φορές νομίζεις ότι δεν θα το ξεπεράσεις ποτέ», είπε ο Biden, ο οποίος έχει χάσει τη πρώτη του σύζυγο και τη κόρη του, και αργότερα τον γιο του. «Αλλά, όπως είπα στον βασιλιά, θα είμαι μαζί του σε κάθε βήμα – κάθε λεπτό, κάθε στιγμή».

Μιλώντας για τον Κάρολο, είπε: «Είναι ο βασιλιάς, αλλά κανείς δεν πρέπει να ξεχάσει, πως έχασε τη μητέρα του και πως ο πρίγκιπας William έχασε την γιαγιά του. Μερικές φορές έχουμε την τάση να ξεχνάμε το πραγματικά ανθρώπινο κομμάτι και τη λύπη που πρέπει να νιώσουν. Αλλά φαίνεται να τα πάνε καλά».

Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι αναμένονταν στο Αβαείο του Westminster για τη σημερινή κηδεία.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα