Βασίλισσα Ελισάβετ: Σε εξέλιξη η μεγαλύτερη επιχείρηση ασφαλείας στη βρετανική ιστορία για την κηδεία της
Η φωτό από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Καθώς οι επίσημοι προσέρχονται στο Αββαείο του Ουέστμινστερ όπου σε λιγότερο από δύο ώρες θα αρχίσει η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, ήδη στους δρόμους του Λονδίνου είναι σε εξέλιξη η μεγαλύτερη επιχείρηση ασφαλείας που έχει δει η χώρα ποτέ.

Τουλάχιστον 10.000 αστυνομικοί και 1.500 στρατιώτες σχηματίζουν έναν ατσάλινο δακτύλιο πλάτους έξι μιλίων γύρω από το κεντρικό Λονδίνο για την κηδεία της 96χρονης βασίλισσας, που έφυγε από τη ζωή πριν από 10 μέρες. Πολλοί δρόμοι και γέφυρες έχουν κλείσει για την κυκλοφορία και έχουν τοποθετηθεί φράγματα μήκους 23 μιλίων για να ελεγχθούν τα πλήθη και να διατηρηθούν κενές ή ασφαλείς βασικές περιοχές, με την αστυνομία συνοδεία λαγωνικών να ελέγχει τους περαστικούς.

Γύρω από το Αββαείο του Ουέστμινστερ, έχουν επιστρατευθεί ειδικοί αξιωματικοί με πυροβόλα όπλα, ενώ παρατηρητές με κυάλια έχουν πάρει θέσεις στις στέγες κυβερνητικών κτιρίων. Υπάρχει ιδιαίτερα ισχυρή ασφάλεια γύρω από το Βασιλικό Νοσοκομείο Τσέλσι, με έναν εξωτερικό κλοιό που έχει στήσει η αστυνομία στις 6 το πρωί, αποκλείοντας όλους τους δρόμους σε απόσταση έως και 550 μέτρων.

Δύο σειρές από απαγορευτικά έχουν στηθεί κατά μήκος του δρόμου, μαζί με μια σειρά από οδοφράγματα ειδικά σχεδιασμένα να μπορούν να σταματήσουν ένα φορτηγό με βόμβες. Περισσότεροι από 20 αστυνομικοί σχημάτισαν έναν κλοιό στα μέσα της οδού Lower Sloane.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα