Γκέλυ Μαυροπούλου: Σπάνιο κλικ από τον γάμο της με τον Στέφανο Στρατηγό – Χώρισαν το 1967 και έσμιξαν ξανά τρεις μήνες πριν τον θάνατό του
Credit: Finos Film

Ο δημοσιογράφος και συλλέκτης, Άρης Λουπάσης, δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μια σπάνια φωτογραφία από τον γάμο της Γκέλυς Μαυροπούλου και του Στέφανου Στρατηγού το 1955.

Γράφει ο Άρης Λουπάσης στην ανάρτησή του:

Η Γκέλυ Μαυροπούλου και ο Στέφανος Στρατηγός την ημέρα του γάμου τους το 1955 με κουμπάρο τον σκηνοθέτη Μιχάλη Κακογιάννη (δεξιά) και την παρουσία αγαπημένων φίλων και συναδέλφων καθώς και της μητέρας της (αριστερά με το καπέλο) και ξεχωριστής ηθοποιού Μαρίκας Κρεβατά. Το ίδιο νυφικό θα φορέσει και δύο χρόνια αργότερα στην κλασική κωμωδία της Φίνος Φιλμ και του Αλέκου Σακελλάριου “Η θεία από το Σικάγο” όπου υποδύεται μια από τις κόρες του αξέχαστου Ορέστη Μακρή.

Μεγαλωμένοι και οι δύο στο θέατρο καθώς υπήρξαν παιδιά ηθοποιών, θα ζήσουν την μαγεία της κουΐντας και των κιν/φικών γυρισμάτων από τα παιδικά τους χρόνια, εκφράζοντας την επιθυμία από νωρίς να ασχοληθούν με την υποκριτική. Η γνωριμία τους γίνεται αρχές της δεκαετίας του ’50 και ο μεγάλος έρωτας που θα αναπτυχθεί μεταξύ τους θα καταλήξει σε γάμο όταν εκείνη είναι απόφοιτη της σχολής του Κουν και εκείνος εμφανίζεται στη σκηνή στο πλάι του μεγάλου κωμικού Βασίλη Λογοθετίδη στο έργο “Τρίτη και 13” του Γιώργου Ρούσσου στο θέατρο “Αργυρόπουλου” στην οδό Ιπποκράτους. Η καριέρα που θα πραγματοποιήσουν τις επόμενες δεκαετίες είναι ιδιαίτερα σημαντική με δυνατές ερμηνείες σε όλα τα είδη ρεπερτορίου δίπλα σε κορυφαία ονόματα του χώρου και με δικούς τους θιάσους και θα βιώσουν την πλατιά αναγνώριση, τον θαυμασμό και την αγάπη του κοινού μέσα από την πολύχρονη και αξιόλογη πορεία τους στην μεγάλη οθόνη κυρίως σε δραματικού ρόλους.

Το 1967 μετά από πολύωρες και εξαντλητικές πρόβες στην σκηνή και σε γυρίσματα που προκαλεί φθορά στην σχέση τους, αποφασίζουν να χωρίσουν και στην συνέχεια ο ηθοποιός κάνει έναν δεύτερο γάμο με την ηθοποιό Μαρί Πανταζή με την οποία αποκτούν και έναν γιο.

Τους τρεις τελευταίους μήνες της ζωής του όπου θα ασθενήσει βαριά, η Γκέλυ θα τον περιθάλψει στο σπίτι της με αμέριστη φροντίδα και στοργή μέχρι τον χαμό του τον Απρίλιο του 2006, αποδεικνύοντας ότι η αγάπη και η εκτίμηση μεταξύ τους υπήρξε βαθιά και αληθινή πάνω από τον έρωτα. Από τα ωραιότερα καλλιτεχνικά ζευγάρια που έμειναν ανεξίτηλα στην συνείδηση του κοινού για το ταλέντο, το ήθος και την κλασική γοητεία τους.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα