Μπέτυ Λιβανού: Αγνώριστη στην πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση σε ηλικία 15 ετών – Σπάνια φωτογραφία
Μπέτυ Λιβανού

Η Μπέτυ Λιβανού υπήρξε μια από τις γοητευτικές ηθοποιούς της γενιάς της. Ξεκίνησε την ενασχόλησής με την υποκριτική από τα παιδικά χρόνια με την συμμετοχή της ως πρωταγωνίστρια σε παιδικές παραστάσεις του πολιτιστικού κέντρου της γειτονιάς της στον Κολωνό.

Μαθήτρια γυμνασίου εργάζεται στον χώρο της διαφήμισης και για ένα χρόνο μετά το σχολείο, στο μόντελινγκ. Με χωρισμένους γονείς από μωρό, συναντά για πρώτη φορά τον πατέρα της σε ηλικία 12 χρόνων, μια συνάντηση για την οποία όπως η ίδια αναφέρει υπήρξε σοκαριστική. Σπούδασε υποκριτική στο Θέατρο Τέχνης «Κάρολος Κουν».

Το 1970 ο Φίνος εντυπωσιασμένος με το πρόσωπο της από διαφήμιση τσιγάρων, την καλεί στο γραφείο του και ο Γιάννης Δαλιανίδης της δίνει τον πρώτο μεγάλο ρόλο στην ταινία “Αμαρτωλοί”.  Για τρία χρόνια πρωταγωνιστεί δίπλα σε μεγάλα ονόματα με αξέχαστη την ερμηνεία της ως “νύφη” της Τασσώς Καββαδίας στην θρυλική “Αμαρτία της ομορφιάς”.

Σημαντική και η τηλεοπτική της πορεία σε σπουδαίες σειρές καθώς και στον νεοελληνικό κινηματογράφο με τέσσερις βραβεύσεις σε κρατικά βραβεία και βραβεία του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Στα μέσα του ’70 γνωρίζει σε κάποιο διαφημιστικό τον σκηνοθέτη Γιώργο Πανουσόπουλο με τον οποίο παντρεύονται και αποκτούν δύο κόρες.

Το 2010 δημιούργησε τη θεατρική ομάδα Παιανίας-Γλυκών Νερών «Εν Λευκώ» με την οποία δίνει παραστάσεις, πολλές από τις οποίες είναι για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ανέκαθεν απολάμβανε τη φύση και την αγροτική ζωή, κι έτσι το 1980 μετακόμισαν οικογενειακώς στην Αίγινα, όπου έμειναν για αρκετά χρόνια. Από το 1989, παράλληλα με τις καλλιτεχνικές της δραστηριότητες, ζει και ασχολείται με το κτήμα της στην Παιανία.

Πραγματοποίησε την πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση το 1966 σε ηλικία 15 ετών. Έπαιξε στην ταινία “Άγγελοι της αμαρτίας”. Στη φωτογραφία που έχει δημοσιεύει ο δημοσιογράφος και συλλέκτης, Άρης Λουπάσης, η Μπέτυ Λιβανού ήταν τότε αγνώριστη.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα