Αλέκος Αλεξανδράκης: Η σπάνια φωτογραφία από τον τρίτο του γάμο με την Αλίκη Γεωργούλη
Αλέκος Αλεξανδράκης
Credit: Το Δόλωμα/Finos Fiilm

Ο δημοσιογράφος και συλλέκτης, Άρης Λουπάσης, δημοσίευσε στο Instagram μια σπάνια φωτογραφία από τον γάμο του Αλέκου Αλεξανδράκη με την Αλίκη Γεωργούλη. Αυτός ήταν ο τρίτος γάμος του σπουδαίου Έλληνα ηθοποιού, ο οποίος έκανε τέσσερις συνολικά.

Γράφει ο Άρης Λουπάσης στην ανάρτησή του:

Ο Αλέκος Αλεξανδράκης στον τρίτο (από τους τέσσερις συνολικά) γάμο του με την Αλίκη Γεωργούλη που υπήρξε μια από τις πιο αξιόλογες ηθοποιούς της γενιάς της με σημαντική καριέρα στο θέατρο και επιλεγμένες εμφανίσεις στην μεγάλη οθόνη.
Η γνωριμία τους γίνεται το καλοκαίρι του 1956 όταν ο αγαπημένος ηθοποιός ανεβάζει με τον θίασό του και συνθιασάρχη την Άννα Κυριακού, το έργο του Ουίλιαμ Ίνγκ “Πικ Νικ” στο θέατρο “Γκλόρια”, στην πλατεία Αμερικής και εκείνη συμμετέχει στην παράσταση.

Το κοινό πάθος τους για την τέχνη και τους αγώνες για ένα καλύτερο και δικαιότερο κόσμο τους φέρνει πιο κοντά, συμμετέχοντας και οι δύο σε συλλαλητήρια και διαδηλώσεις για την ειρήνη σε όλο τον κόσμο. Η αμοιβαία έλξη εξελίσσεται σε ένα δυνατό έρωτα και την ίδια χρονιά σε γάμο με την παρουσία αγαπημένων φίλων και συναδέλφων, αποτελώντας ένα από τα ωραιότερα καλλιτεχνικά ζευγάρια της εποχής.

Όπως θα αναφέρει ο ίδιος, υπήρξε από τις ομορφότερες και πιο δημιουργικές περιόδους της ζωής του με μια γυναίκα βαθιά καλλιεργημένη, ταλαντούχα και δυναμική με την οποία έζησε και μεγάλες καλλιτεχνικές στιγμές ανεβάζοντας έργα ρεπερτορίου σπουδαίων συγγραφέων όπως των Αρμπούζωφ, Άλμπι, Μίλλερ και Τουργκιένιεφ, σε σκηνοθεσία τις περισσότερες φορές του Λεωνίδα Τριβιζά.

Ιδιαίτερα χαραγμένη στη μνήμη και των δύο θα μείνει το ταξίδι τους το καλοκαίρι του 1962 στην Μόσχα, τιμητικά καλεσμένοι του Υπουργείου Πολιτισμού για την προβολή της ταινίας τους “Συνοικία το όνειρο”. Κατά τη διήμερη παραμονή τους θα βιώσουν συγκινητικές στιγμές θαυμασμού και θα εντυπωσιαστούν από τη σοβαρότητα και την προσοχή των θεατών στην κατάμεστη αίθουσα, καθώς και την υψηλή εκτίμηση τους στους εκπροσώπους της υποκριτικής τέχνης.
Μετά από οκτώ χρόνια κοινής προσωπικής και επαγγελματικής πορείας αποφασίζουν να τραβήξουν διαφορετικούς δρόμους, συνεχίζοντας να εκπληρώνουν τα καλλιτεχνικά τους όνειρα με γνώμονα το ήθος, τη σεμνότητα και τον σεβασμό στο κοινό και τους συναδέλφους τους.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα