Αλέκος Αλεξανδράκης: Η σπάνια φωτογραφία του ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου από τα μαθητικά του χρόνια
Αλέκος Αλεξανδράκης

Ο Αλέκος Αλεξανδράκης υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου. Οι συμπρωταγωνίστριες του ήταν ερωτευμένες μαζί του και είχε φανατικές θαυμάστριες, οι οποίες περίμεναν στις ουρές για να τον δουν από κοντά.

Ο δημοσιογράφος και συλλέκτης, Άρης Λουπάσης, δημοσίευσε στο Instagram μια σπάνια φωτογραφία του Αλέκου Αλεξανδράκη από τα μαθητικά του χρόνια.

Γράφει ο Άρης Λουπάσης στην ανάρτησή του:

Ο Αλέκος Αλεξανδράκης στα μαθητικά του χρόνια στα μέσα της δεκαετίας του ’30 καλεσμένος σε παιδική χριστουγεννιάτικη γιορτή. Με την αδερφή του Μάνια φοιτούν στο σχολείο Μπερζάν (σημερινή σχολή Μωραΐτη) και ξεχωρίζει για το ταλέντο του στη ζωγραφική και τη συγγραφή ερασιτεχνικών έργων που ανεβάζουν με κοινό την αγαπημένη τους γιαγιά Μαρία.

Στην εφηβική ηλικία διακρίνεται στην ξιφασκία όπου γίνεται μέλος της Εθνικής και στη συνέχεια εισάγεται στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων ως αξιωματικός. Το 1946 μαγεύεται από την ονειρεμένη ερμηνεία της Έλλης Λαμπέτη στον “Γυάλινο κόσμο” του Ουίλιαμς και αποφασίζει να ασχοληθεί με την υποκριτική.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα