Αλέκος Αλεξανδράκης – Νόρα Βαλσάμη: Ένα τρυφερό φιλί από το 1988
Αλέκος Αλεξανδράκης και Νόρα Βαλσάμη
Credit: Αλέκος Αλεξανδράκης/FB και Νόρα Βαλσάμη/FB

Ο δημοσιογράφος και συλλέκτης, Άρης Λουπάσης, είχε δημοσιεύσει στο παρελθόν μία υπέροχη φωτογραφία των αγαπημένων ηθοποιών, Αλέκο Αλεξανδράκη και Νόρα Βαλσάμη. Η φωτογραφία είχε τραβηχτεί από τον φακό του  @studio_kleisthenis και ήταν ενσταντανέ της θεατρικής παράστασης “Πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας”. Το έργο του Άγγλου συγγραφέα Jeffrey Archer (Τζέφρι Αρτσερ) ανέβηκε με μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία στο θέατρο “Αλίκη” τη σεζόν 1988-89.

Την περίοδο εκείνη η Αλίκη Βουγιουκλάκη βρισκόταν σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα με τη γαλλική κωμωδία “Λίγο πιο νωρίς λίγο πιο αργά” των Μπαριγιέ και Γκρεντί. Έτσι παραχώρησε το θέατρά της στον Γιώργο Λεμπέση και τους δύο αγαπημένους πρωταγωνιστές με τους οποίους διατηρούσε βαθιά και μακρόχρονη φιλία.

Το συγκεκριμένο έργο ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε σκηνοθεσία Leon Rubin, μετάφραση Μίνωα Βολανάκη, παραγωγή Γιώργου Λεμπέση και τη συμμετοχή των σημαντικών Βύρωνα Πάλλη, Γιώργου Διαλεγμένου, Τάσου Κωστή, Ευάγγελου Πρωτόπαππα και Νίκου Κούρου.

Το έργο πρωτοπαίχτηκε στην Αγγλία στις 15 Αυγούστου του 1987 από το Βασιλικό Θέατρο, ακολούθησαν παραστάσεις σε Μπράιτον και Μάντσεστερ και στο West End του Λονδίνου ανέβηκε στο Queen’s Theater από τον Σεπτέμβριο του ’87 μέχρι και τον Μάιο του ’89 πραγματοποιώντας περισσότερες από 500 παραστάσεις.

Ανήκει στη κατηγορία του δικαστικού/αστυνομικού θρίλερ το οποίο μέσα από εξαιρετικούς διαλόγους, αγωνία, πλοκή και έντονα δραματικά στοιχεία, κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού μέχρι το τέλος, με κυρίαρχο στοιχείο ένα ιδιαίτερο κοινωνικό θέμα την ευθανασία και τον τρόπο που διεξάγονται οι δίκες ανθρωποκτονίας στην Αγγλία.

Το πρόγραμμα του θεάτρου

Τον Μάιο του 2021 οι επιχειρήσεις Λεμπέση σε συνεργασία με τη Drama and Music Production παρουσιάζουν για τέσσερα βράδια διαδικτυακά τη συγκεκριμένη παράσταση με εξίσου μεγάλη επιτυχία.

Ο σπουδαίος Αλέκος Αλεξανδράκης εμβαθύνει με απόλυτη ισορροπία και αριστοτεχνική δεξιοτεχνία στον ρόλο και αποθεώνεται για άλλη μια φορά από το κοινό με την εξαιρετική ερμηνεία του και η αιθέρια ύπαρξη του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου Νόρα Βαλσάμη πραγματοποιεί την καλύτερη δραματική ερμηνεία της θεατρικής της καριέρας.

Η χημεία τους υπήρξε πραγματικά εκπληκτική, κρατώντας και οι δύο για πάντα στη μνήμη τους την καλλιτεχνική αυτή συνύπαρξη ως μια υπέροχη θεατρική στιγμή. 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα