Βάσια Κωσταρά: H influencer μιλά για το «ατύχημα» που άλλαξε μια για πάντα την περιποίηση της

Πότε ξεκίνησες να περιποιείσαι τον εαυτό σου;

Νομίζω ήταν γύρω στην ηλικία των 20. Μέχρι τότε δεν χρησιμοποιούσα καν ενυδατική κρέμα. Επέλεξα την πρώτη μου ενυδατική γιατί μου άρεσε το χρώμα της συσκευασίας της και δεν την εφάρμοζα τακτικά στην επιδερμίδα μου. Τώρα πια, επιλέγω με άλλα κριτήρια και είμαι πολύ συνεπής στην καθημερινή μου ρουτίνα. Μετά από ένα έγκαυμα, επισκέφθηκα το δερματολόγο με πανάδες στο πρόσωπο. Προσπαθούσα για καιρό να τις ξεφορτωθώ. Είχα δοκιμάσει πολλές θεραπείες, με τις οποίες το μόνο που κατάφερνα ήταν να ευαισθητοποιώ ακόμα περισσότερο το δέρμα μου. Κάποια στιγμή, αποφάσισα να δοκιμάσω τη θρυλική Crème de la Mer, μια κρέμα γνωστή για τις αναπλαστικές της ιδιότητες. Μόνο τότε είδα πραγματικά αποτελέσματα και συνειδητοποίησα ότι πρέπει να είμαι πολύ προσεκτική.

Ποια είναι η ρουτίνα φροντίδας σου;

Πάντα δίνω ιδιαίτερη σημασία στην ενυδάτωση της επιδερμίδας μου πριν από το μακιγιάζ και, φυσικά, δεν υπάρχει περίπτωση να πέσω για ύπνο χωρίς πρώτα να έχω κάνει πολύ καλό καθαρισμό. Τόσο καλό, ώστε το βαμβάκι να μένει τελείως λευκό, χωρίς ίχνος μακιγιάζ. Όταν ήμουν πιο μικρή δεν με ενδιέφερε αν έχω αφαιρέσει καλά τη μάσκαρα ή αν θα ενυδατώσω την επιδερμίδα μου αμέσως μετά τον καθαρισμό. Γνωρίζω πια πολύ καλά ότι η περιποίηση είναι ό,τι πιο σημαντικο. Το ζητούμενό μας πρέπει να είναι η λαμπερή επιδερμίδα και όχι το λαμπερό μακιγιάζ. Έχω πάντα μαζί μου ένα αντηλιακό προσώπου με δείκτη προστασίας SPF50, χειμώνα και καλοκαίρι, το οποίο ανανεώνω δύο φορές την ημέρα. Μόνο έτσι νιώθω πως την προστατεύω ουσιαστικά.

Μοιράσου μαζί μας ένα μυστικό ομορφιάς σου.

Θα σας αποκαλύψω μια diy θεραπεία για τις πανάδες. Τρίβεις για 15 περίπου λεπτά λίγη πατάτα και με αυτό τον τρόπο τις βοηθάς να υποχωρήσουν.

Είσαι εξίσου συνεπής με τη γυμναστική και τη διατροφή σου;

Θα ήθελα να είμαι πιο συνεπής με τη γυμναστική. Ξεχνάω συνέχεια πόσο καλό κάνει στην ψυχολογία μου. Στόχος μου είναι να πηγαίνω 3 φορές την εβδομάδα. Κάνω χρόνια latin χορό, γιόγκα, pilates, αλλά θέλω να δοκιμάσω και άλλα προγράμματα. Στη διατροφή μου προσέχω τα βασικά. Είμαι της άποψης «μέτρον άριστον». Δεν καταπιέζομαι. Όλα θέλουν μέτρο και τίποτα στην υπερβολή. Αυτός ο τρόπος με έχει βοηθήσει πολύ.

Ποια είναι η σχέση σου με το μακιγιάζ;

Μου αρέσει το φυσικό μακιγιάζ, αυτό που αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά μου. Νομίζω αυτό ταιριάζει περισσότερο από κάθε άλλο όχι μόνο σ’ εμένα, αλλά σε κάθε γυναίκα. Όταν θέλω κάτι πιο έντονο, θα βάλω ένα κόκκινο κραγιόν, ωστόσο καθημερινά έχω στην τσάντα μου ένα απαλό λιπ μπαλμ της Bobbi Brown. Αγαπώ επίσης το καφέ μολύβι στα μάτια. Ήταν κάτι που έκανα από τις πρώτες φορές που ξεκίνησα να βάφομαι και ακόμα κάνω ακριβώς το ίδιο. Είναι ένας πολύ φυσικός τρόπος να τονίσω το βλέμμα μου.