Να γιατί, όταν κοιμάστε καλά η επιδερμίδα σας λάμπει

Ξέρετε πόσο σημαντικός είναι ο ύπνος για σώμα και πνεύμα, αλλά γνωρίζετε πόσο μπορεί να επωφεληθεί η επιδερμίδα σας από ένα σωστό 8ωρο ύπνο;

Η σχέση επιδερμίδας και ύπνου είναι σημαντική. Θα έχετε προσέξει πως όταν δεν κοιμάστε καλά, η επιδερμίδα δείχνει θαμπή, άτονη και ξηρή. Πάμε λοιπόν να δούμε μαζί τα θετικά του ύπνου;

Κατά τη διάρκεια της ημέρας η επιδερμίδα σας έχει πολλά να κάνει: προστασία από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες και την ρύπανση, να αντιδράσει αναλόγως με τις διακυμάνσεις τις θερμοκρασίας και άλλα πολλά.

Όπως φαντάζεστε, το βράδυ, τα κύτταρα είναι έτοιμα να ξεκουραστούν και να αναγεννηθούν. Αυτό θα γίνει είτε κοιμάστε είτε όχι, αργά το βράδυ. Λέγεται ότι μεταξύ 10μμ και 12μμ είναι οι πιο ευεργετικές ώρες για την επιδερμίδα. Με το να κοιμηθείτε νωρίς (δηλαδή πριν τα ξημερώματα) βοηθάτε αυτή την διαδικασία.

Εκτός αυτού, όσο κοιμάστε, το δέρμα σας δημιουργεί κολλαγόνο. Το οποίο είναι πολύτιμο και ευθύνεται για την λάμψη και σφριγηλότητα της επιδερμίδας.

Τέλος, το άγχος και οι ορμόνες (όπως η κορτιζόλη) μπορούν να μειωθούν ανάλογα με το πόσο κοιμάστε. Οπότε αν δεν κοιμάστε αρκετά, το άγχος θα φανεί στο πρόσωπό σας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ευερέθιστη επιδερμίδα και πρήξιμο, ειδικά στην περιοχή των ματιών.

Έτσι, βλέπετε πως είναι πολλά τα θετικά του σωστού ύπνου και στην επιδερμίδα. Χρησιμοποιώντας ενυδατικά και άλλα προϊόντα, αναλόγως τις ανάγκες σας, μπορείτε να υποστηρίξετε αυτή την διαδικασία αναγέννησης και να ξυπνήσετε με λάμψη.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα