Βοτανική Μαγεία 4/21 – Acanthostachys calcicola

Μπορεί εσείς να πιστεύετε ότι έχουμε ανακαλύψει όλα τα φυτά που υπάρχουν στη Γη. Ωστόσο, το 2020 και το 2021, περισσότερα από 360 νέα είδη φυτών, μανιταριών και άλλων ειδών μυκήτων, αναγνωρίστηκαν, ονομάστηκαν και καταχωρίστηκαν ενδελεχώς, από επιστήμονες των “Βασιλικών Βοτανικών Κήπων” Kew Gardens.

Kew Royal Botanic Gardens – Credit: Philippe Halle – France

Κάποια δε από τα νέα φυτά που βρέθηκαν “εκεί έξω” είναι όντως όμορφα: Όπως μια ορχιδέα “φάντασμα”, που μπορεί να αναπτυχθεί στο απόλυτο -σχεδόν- σκοτάδι ή ένα  είδος σπάνιου μανιταριού, με “δόντια”. Η φετινή χρονιά μάλιστα ξεκίνησε αρκετά δυναμικά με την ανακάλυψη ενός τροπικού δέντρου που έλαβε το όνομα από τον σταρ Leonardo di Caprio.  Ας γνωρίσουμε, μαζί 1 (ένα) κάθε ημέρα, από τα 21 πιο πρόσφατα ευρήματα στον απέραντο, πολυποίκιλο και εν πολλοίς ακόμη άγνωστο, βοτανικό κόσμο της γης μας.

4 – Brazilian bromeliad (Acanthostachys calcicola)

Από θάμνους με πολύ παράξενη όψη μέχρι ζωηρά λουλούδια,  πραγματικά δεν υπάρχει έλλειψη ποικιλομορφίας στον συναρπαστικό φυτικό μας κόσμο. Με το όνομα Acanthostachys calcicola, το νέο αυτό είδος βρωμελιοειδούς, ανακαλύφθηκε στη Βραζιλία από δύο Βραζιλιάνους βοτανολόγους και έναν ερευνητή των Kew.

Δυστυχώς το εκπληκτικό αυτό λουλούδι, που ανήκει στην ίδια οικογένεια με τον ανανά, απειλείται από τις εργασίες εξόρυξης ασβεστόλιθου στην περιοχή και είναι γνωστό  ότι σήμερα υπάρχουν μόνο 25 μεμονωμένα φυτά.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα