Η Swatch ενώνει τις δυνάμεις της με το Centre Pompidou για μια συλλογή ρολογιών που ξεχειλίζει τέχνη

Επαναδιατυπώνουμε έξι κορυφαία έργα τέχνης σε μοναδικά ρολόγια.

Η Swatch ανοίγει την πόρτα μιας από τις μεγαλύτερες συλλογές μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης στον κόσμο με τη
συνεργασία Swatch x Centre Pompidou. Έξι εμβληματικά έργα τέχνης από το διάσημο Παριζιάνικο μουσείο επαναδιατυπώνονται σε ρολόγια, εμπνευσμένα από έργα των Frida Kahlo, Amedeo Modigliani, Robert Delaunay, Wassily Kandinsky και Piet Mondrian.

Η αξία του χρόνου έγκειται στην αξιοποίησή του και η Swatch πιστεύει ότι πρέπει να υπάρχει περισσότερος χρόνος
για την τέχνη στην καθημερινότητά μας. Το 2018, η Swatch πέρασε στο επόμενο επίπεδο με τη σειρά Museum Journey, για την οποία δημοφιλή μουσεία ανά τον κόσμο, δίνουν στη Swatch πρόσβαση σε καλλιτεχνικά αριστουργήματα, ώστε να γίνουν τα πιο σπουδαία έργα τέχνης προσιτά σε όλους. Μέχρι τώρα, το Rijksmuseum στο Άμστερνταμ, το Thyssen-Bornemisza National Museum στη Μαδρίτη, το Musée du Louvre στο Παρίσι, το The Museum of Modern Art (MoMA) στη Νέα Υόρκη, και τώρα το Centre Pompidou έχουν ανοίξει τις πόρτες τους στη Swatch.


Οι συνέργειες μεταξύ Swatch και Centre Pompidou είναι ξεκάθαρες. Και τα δύο brands έχουν ως αποστολή τους να
κάνουν την τέχνη προσιτή σε όλους. Είναι επαναστατικά: η Swatch γιατί φέρνει την τέχνη στον καρπό και το Centre
Pompidou γιατί φέρνει την τέχνη πιο κοντά στο ευρύ κοινό. Η Swatch επαναδιατυπώνει έξι εμβληματικά έργα τέχνης από το Centre Pompidou, με όλα τα χαρακτηριστικά στοιχεία τους και τις απροσδόκητες λεπτομέρειες που τα κάνουν μοναδικά.

Το αποτέλεσμα; Μια συλλογή έργων τέχνης για τον καρπό που φέρνουν μια έκρηξη χρώματος και κουλτούρας στην καθημερινότητά μας.

Το PORTRAIT OF DEDIE, BY AMEDEO MODIGLIANI, THE WATCH

Είναι μια ωδή στον Ιταλό καλλιτέχνη του οποίου τα εμβληματικά πορτραίτα απεικονίζουν τα πρόσωπα των αρχών της δεκαετίας του 1920 στο Παρίσι. Η Swatch κατάφερε να εξασφαλίσει την υπογραφή του καλλιτέχνη στο λουρί του ρολογιού, ένα μεταλλικό εφέ στο καντράν, και μια αναπάντεχη ροζ πινελιά στην κάσα του ρολογιού, το κούμπωμα και τους δείκτες.

Το CAROUSEL, BY ROBERT DELAUNAY, THE WATCH

Είναι εμπνευσμένο από την τρίτη εκδοχή του πίνακα του καλλιτέχνη, αφού κατέστρεψε τις δύο πρώτες. Ο Delaunay προσπαθούσε να απεικονίσει την κίνηση μέσα από το χρώμα, κάτι το οποίο η Swatch ήταν σίγουρη ότι θα μπορέσει να αποδώσει. Το ειδικό κόψιμο στο καντράν με τα διαφορετικά χρώματα να είναι εκτυπωμένα στον τροχό της ημερομηνίας, προσθέτουν ένα δυναμικό στοιχείο στο σχεδιασμό του συγκεκριμένου ρολογιού.

Το EIFFEL TOWER, BY ROBERT DELAUNAY, THE WATCH

Επαναδιατυπώνει τη διάσημη απεικόνιση του καλλιτέχνη για ένα από τα πιο εμβληματικά αξιοθέατα του Παρισιού, υπό προοπτική γωνίας. Οι αναλογίες στο ρολόι ακολουθούν τον πρωτότυπο πίνακα του Delaunay, ενώ το καντράν, το λουρί και οι δείκτες αναπαράγουν τις χαρακτηριστικές κόκκινες, κίτρινες, πορτοκαλί και γαλάζιες αποχρώσεις.

Το THE FRAME, BY FRIDA KAHLO, THE WATCH

Αποτελεί την επαναδιατύπωση της Swatch για μια από τις πιο διάσημες αυτοπροσωπογραφίες της καλλιτέχνιδας σαν μια αντανάκλαση καθρέπτη που χωρίζεται τέλεια μεταξύ των ωρών έξι και δώδεκα στο καντράν. Τα
έντονα, εορταστικά χρώματα του The Frame έχουν χρησιμοποιηθεί και στην όψη του ρολογιού NEW Gent, ενώ ισορροπούνται τέλεια από την αμιγώς μονόχρωμη ροζ βάση στο πίσω μέρος του ρολογιού και του λουριού.

Το RED, BLUE AND WHITE BY PIET MONDRIAN THE WATCH

Αποτίνει φόρο τιμής στο ιδρυτή και πατέρα της γεωμετρικής αφηρημένης τέχνης, του οποίου η επιρροή είναι έκδηλη σε τομείς όπως η μόδα, η αρχιτεκτονική και το design. Η Swatch διασφάλισε ότι οι ακριβείς τόνοι του πρωτότυπου έργου απεικονίζονται στο μοντέλο New Gent, που ολοκληρώνεται με μια αμιγώς μαύρη ματ κάσα ρολογιού και έντονους oversized δείκτες.

Το BLUE SKY, BY VASSILY KANDINSKY, THE WATCH

Είναι η συνέχεια της αγάπης του καλλιτέχνη για το μπλε χρώμα. Η Swatch αναπαράγει τη βαθιά και με χαρακτηριστική υφή, τεχνική ζωγραφικής του σε ένα σχέδιο New Gent στο οποίο βρίσκονται και πολλοί από τους ενδιαφέροντες χαρακτήρες που «κατοικούν» στον πρωτότυπο πίνακα.

Η συλλογή Swatch X Centre Pompidou θα είναι διαθέσιμη online και στα καταστήματα από τις 10 Μαρτίου 2022. Η συλλογή θα διατίθεται και στη boutique του Centre Pompidou και στο centrepompidou.fr Μια special συλλογή Swatch X YOU Centre Pompidou με έξι διαφορετικά σχέδια θα είναι διαθέσιμα online και σε επιλεγμένα καταστήματα Swatch από τις 24 Μαρτίου 2022.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα