Έτσι θα κάνετε το σπίτι σας spa, αν έχετε ξηρή επιδερμίδα
instagram.com/jennifer.fein

Ο χειμώνας είναι μια δύσκολη περίοδος για την επιδερμίδα σας. Το κρύο και ο αέρας έχουν πολύ συχνά ως αποτέλεσμα ξηρότητα και ευαισθησία. Έτσι αν θέλετε να επαναφέρετε τη λάμψη στην επιδερμίδα σας στο σπίτι, σας έχουμε την λύση!

Ακόμα κι αν έχετε χρόνο και διάθεση να επισκεφτείτε την αισθητικό ή τον δερματολόγο σας, είναι σημαντικό να μπορείτε να δημιουργήσετε μια ατμόσφαιρα με αίσθηση spa, και στο σπίτι.

Βήμα 1: Η ατμόσφαιρα

Ξέρετε αυτή την αίσθηση που έχετε μπαίνοντας σε ένα spa; Είναι σχεδιασμένη να προκαλεί ηρεμία κατευθείαν με τις ωραίες μυρωδιές, χαλαρωτική μουσική και απαλό φωτισμό. Εστιάζοντας στις μυρωδιές, η αρωματοθεραπεία μπορεί να κάνει πολύ μεγάλη διαφορά στην ψυχική υγεία και ίσως πρέπει να την εντάξετε στην wellness ρουτίνα σας, με ειδικά έλαια ή κεριά. Η λεβάντα βοηθάει στο άγχος και την κατάθλιψη, το κεδρόξυλο μπορεί να μειώσει το στρες και το λιβάνι χρησιμοποιείτε συχνά σε πρακτικές γείωσης (ως μέρος της γιόγκα και του διαλογισμού).

Βήμα 2: Καθαρισμός προσώπου

Κάθε μασάζ προσώπου ξεκινάει με καλό καθαρισμό, συνήθως double cleanse για να αφαιρεθεί κάθε ίχνος μακιγιάζ από την επιδερμίδα. Επιλέξτε ένα καθαριστικό προσώπου που θα βοηθήσει στην ενυδάτωση, όπως καθαριστικά σε μορφή λαδιού ή balm. Τοποθετήστε το σε στεγνό πρόσωπο και με κυκλικές κινήσεις θα αφαιρέσετε σιγά σιγά το μακιγιάζ. Μετά μπορείτε να προσθέσετε λίγο νερό, συνεχίζοντας τον καθαρισμό και τέλος αφαιρέστε κάθε κατάλοιπο με μια καθαρή πετσέτα. Η πετσέτα θα κάνει και μια ελαφριά απολέπιση και θα σας βοηθήσει να βγάλετε όλο το λάδι από το πρόσωπο.

Βήμα 3: Καθαρισμός προσώπου με κρέμα

Για να καθαρίσει καλά η επιδερμίδα σας και να αφαιρέσετε κάθε κατάλοιπο ατμοσφαιρικής ρύπανσης και νεκρά κύτταρα, πολλοί ειδικοί προτείνουν τον διπλό καθαρισμό (double cleansing). Οπότε μετά το λάδι ή το balm, συνεχίζετε με ένα καθαριστικό σε γαλάκτωμα ή κρέμα. Αν έχετε πολύ ξηρή επιδερμίδα καλύτερα να αποφύγετε τα καθαριστικά σε μορφή αφρού ή gel. Καθαριστικά με υαλουρονικό οξύ για παράδειγμα, θα ταιριάξουν καλά σε ξηρές ή αφυδατωμένες επιδερμίδες.

Εδώ, μπορείτε αν θέλετε να κάνετε και μασάζ με το καθαριστικό για 1 λεπτό, κάνοντας κυκλικές κινήσεις.

Βήμα 4: Απολέπιση

Η απολέπιση είναι σημαντική για όλες τις επιδερμίδες και μπορεί να βοηθήσει στην ενυδάτωση! Όταν υπάρχουν πολλά νεκρά κύτταρα, η επιδερμίδα φαίνεται ξηρή και θαμπή και τα ενυδατικά προϊόντα δεν εισχωρούν όσο θα έπρεπε. Έτσι, καλό είναι να κάνετε απολέπιση μερικές φορές τον μήνα. Ανάλογα με τις ανάγκες τις επιδερμίδας της, επιλέξετε χημική ή φυσική απολέπιση. Η χημική απολέπιση θα είναι σε μορφή gel ή ορού και μπορεί να περιέχει άλφα υδροξύ-οξέα (ΑΗΑ) ή βήτα υδροξύ-οξέα (BHA). Τα BHA είναι ιδανικά για επιδερμίδες με τάση για ακμή. Η φυσική απολέπιση είναι σε μορφή scrub.

Βήμα 5: Ενυδατική μάσκα

Μετά την απολέπιση, χρησιμοποιήστε μια ενυδατική μάσκα ή παχύρευστη ενυδατική κρέμα. Τα συστατικά όπως κεραμιδή, υαλουρονικό οξύ, γλυκερίνη, λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά είναι ιδανικά.

Βήμα 6: Ατμός

Αυτό το βήμα είναι το σημείο που πραγματικά θα χαλαρώσετε! Ο ατμός μαλακώνει την επιδερμίδα και θα βοηθήσει στο να εισχωρήσει η ενυδατική μάσκα καλύτερα. Υπάρχουν ειδικά beauty tools γι’ αυτή τη διαδικασία, αλλά ένας απλός τρόπος είναι να βράσετε νερό και να έχετε το πρόσωπο σας πάνω από την κατσαρόλα για λίγα λεπτά.

Βήμα 7: Ενυδάτωση

Το τελευταίο βήμα ολοκληρώνει την ενυδάτωση με έναν όρο, κρέμα και τέλος λάδι. Αφού βάλετε λάδι μπορείτε να κάνετε και λίγο μασάζ στο πρόσωπό σας, το οποίο είναι άκρως χαλαρωτικό. Να θυμάστε να κάνετε ανοδικές κινήσεις!

Εσείς, θα δοκιμάσετε να κάνετε το σπίτι σας spa;

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα