Η πιο γρήγορη τεχνική για να απλώνετε τέλεια το bronzer, ανεξαρτήτως υφής
Bronzer: η τεχνική για να το απλώσετε τέλεια
Credit: @lisaeldrige / Instagram

Ενώ το bronzer μπορεί να κάνει θαύματα, δεν είναι πάντα το πιο εύκολο προϊόν στη χρήση. Ας δούμε τη σωστή τεχνική ανάλογα με την υφή του.

Σίγουρα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα προϊόντα του μακιγιάζ. Ανεξάρτητα από τη φόρμουλά του -κρέμα, πούδρα ή στικ- το bronzer έχει τη δύναμη να δώσει στο δέρμα μια ηλιοκαμένη λάμψη χωρίς τη βλαβερή έκθεση στον ήλιο. Επιπλέον, το bronzer μπορεί εύκολα να κάνει την κουρασμένη όψη να μοιάζει πιο ‘ζωντανή’ και φυσικά μπορεί να τονίσει τη δομή του προσώπου, σμιλεύοντας τα ζυγωματικά.

Ωστόσο δεν είναι λίγες οι φορές που κάνουμε λάθη στην εφαρμογή του, έτσι μπορεί να μοιάζει σαν ‘μπάλωμα’ ή αντίθετα να είναι ανύπαρκτο. Ευτυχώς, υπάρχει η σωστή τεχνική που μπορεί να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο το bronzer σας και να πετύχετε τη λάμψη και το αποτέλεσμα των ονείρων σας.

Bronzer σε πούδρα: Η σωστή τεχνική

Αν εφαρμόζετε το bronzer με πινέλο, βάλτε αρκετό και φυσήξτε την περίσσεια ποσότητα πριν το πινέλο αγγίξει το δέρμα σας. Στη συνέχεια, κάντε τα εξής βήματα:

  • Αρχικά από την κορυφή του αυτιού, κατευθύνετε το πινέλο προς τα κάτω, κάνοντας contouring στα ζυγωματικά. Το παν εδώ είναι το καλό blending.
  • Στη συνέχεια βάλτε λίγη ποσότητα bronzer στους κροτάφους και τη γραμμή του σαγονιού -πάντα με το πινέλο- για να το αναμείξετε στο δέρμα.
  • Τέλος βάλτε μια ποσότητα bronzer στον λαιμό για ομοιομορφία και πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Bronzer σε κρέμα ή τζελ: Η σωστή τεχνική

Αν προτιμάτε τη συγκεκριμένη μορφή bronzer, κάντε αυτά τα βήματα για ένα φυσικό look.

  • Με την άκρη του δαχτύλου σας, πάρτε μια μικρή ποσότητα bronzer και βάλτε την στις περιοχές όπου θέλετε το δέρμα έχει μια φυσική λάμψη. Δηλαδή κάτω από τα ζυγωματικά, στους κροτάφους και λίγο στο μέτωπο.
  • Στη συνέχεια, για να δώσετε διάρκεια στο αποτέλεσμα βάλτε setting powder με ένα πινέλο. Βάλτε πούδρα στο πινέλο σας, και χτυπήστε το απαλά για να αφαιρέσετε την περιττή ποσότητα. Στη συνέχεια βάλτε την πάνω στις περιοχές όπου υπάρχει το άλλο bronzer.

Tip #1: Το bronzer πρέπει να είναι το τελευταίο βήμα της βάσης του μακιγιάζ σας.

Βάλτε πρώτα το foundation, το concealer, το ρουζ και την πούδρα σταθεροποίησης πριν χρησιμοποιήσετε το bronzer. Αυτό θα βοηθήσει στη διάρκεια και στο ομοιογενές αποτέλεσμα.

Τip #2: Πώς να φρεσκάρετε την εφαρμογή του bronzer.

Αν αισθάνεστε ότι ιδρώνετε, μπορείτε να εφαρμόσετε μια μικρή ποσότητα πούδρας σταθεροποίησης στις περιοχές όπου υπάρχει περίσσεια λιπαρότητα, όπως στο μέτωπο, τη μύτη και το πηγούνι.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα