Λεπτά ή άτονα μαλλιά; Ποιες κουπ θα τους χαρίσουν όγκο και ζωντάνια
Λεπτά μαλλιά: Οι καλύτερες κουπ
Credit: @ana_d_armas / Instagram

Τα καλά νέα είναι ότι τα λεπτά ή άτονα μαλλιά μπορούν να μεταμορφωθούν χάρη στην κατάλληλη κουπ και μερικά έξυπνα tips.

Τα λεπτά μαλλιά έχουν τρίχα με μικρότερη διάμετρο σε σύγκριση με τους άλλους τύπους μαλλιών. Αυτό σημαίνει ότι κάθε τούφα έχει λιγότερο όγκο, με αποτέλεσμα κάποια χτενίσματα να μη διαρκούν. Επομένως, οι κατάλληλες κουπ παίζουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση και την αίσθηση των λεπτών μαλλιών. Για παράδειγμα, τα “αόρατα” layers είναι μια λύση για να αποκτήσετε επιπλέον όγκο στην κορυφή του κεφαλιού χωρίς να χάνετε βάρος στις άκρες.

Αποφύγετε: Το υπερβολικό layering γιατί αφαιρεί τον όγκο, με αποτέλεσμα να μοιάζουν ακόμα πιο λίγα. Ας δούμε όμως μερικές από τις πιο όμορφες προτάσεις κουπ για τα λεπτά ή άτονα μαλλιά.

Μακρύ ασύμμετρο lob

Αυτό το κούρεμα είναι ελαφρώς πιο μακρύ μπροστά και έχει διαβαθμισμένα στρώματα στο πίσω μέρος. Το επιπλέον μήκος μπροστά προσθέτει οπτικό βάρος και κίνηση, που είναι ιδανικό για τα λεπτά μαλλιά καθώς δημιουργεί την ψευδαίσθηση μεγαλύτερου όγκου και πυκνότητας. Αυτή η κουπ μπορεί να προσαρμοστεί τόσο σε ίσια όσο και σε κυματιστά στιλ.

Shag

Εύκολο στη συντήρηση και στο styling. Αυτό το φιλαριστό κούρεμα είναι γνωστό για την ατημέλητη υφή του και τα ανομοιόμορφα layerings, που δημιουργούν μια ανέμελη και νεανική εμφάνιση. Επιπλέον μπορεί να προσαρμοστεί και σε κοντά και σε μακριά μαλλιά.

Pixie cut

Κοντό και τολμηρό στιλ με κοντές στρώσεις και φράντζα που μπορεί να πέφτει ανέμελα στο μέτωπο ή να είναι χτενισμένη προς τα πάνω, ανάλογα με το τι θέλουμε. Το pixie προσθέτει όγκο στο πάνω μέρος του κεφαλιού και γύρω από το πρόσωπο, χαρίζοντας έναν νεανικό αέρα. Τέλειο για σας που αναζητάτε ένα εύκολο στο styling κούρεμα. Ωστόσο, δεν είναι ένα χαμηλής συντήρησης στιλ, καθώς χρειάζεται τριμάρισμα κάθε δύο με τρεις εβδομάδες.

Μακριά layers

Εδώ, τα layerings είναι ελαφρώς κοντύτερα προς τις άκρες σε όλο το κεφάλι, δημιουργώντας μια πιο ανάλαφρη και αέρινη εμφάνιση και τονίζοντας το σχήμα των σγουρών μαλλιών. Αυτό το φιλάρισμα είναι επίσης εύκολο στο hair styling και στη συντήρηση, άρα και πολύ πρακτικό.

Κούρεμα σε Σχήμα V

Χαρακτηρίζεται από το σχήμα V στο πίσω μέρος, με στρώσεις που προοδευτικά μακραίνουν προς το κέντρο. Το σχήμα V προσθέτει αίσθηση μήκους και ρευστότητας στα λεπτά μαλλιά, δημιουργώντας ένα οπτικό εφέ περισσότερου όγκου και κίνησης. Ιδανική κουπ για σας που είστε φαν των μακριών μαλλιών και θέλετε μια κομψή και ξεχωριστή εμφάνιση, καθώς το σχήμα V προσδίδει ένα περιποιημένο και εκλεπτυσμένο φινίρισμα.

Καρέ με φράντζα

Αυτή η κουπ φτάνει μεταξύ τη γραμμή του πηγουνιού και των ώμων, και έχει φράντζα που προσθέτει όγκο και διάσταση γύρω από το πρόσωπο. Άλλο ένα χτένισμα εύκολο στη συντήρησή του, ιδίως αν έχετε ίσια ή σπαστά μαλλιά.

Γεωμετρικό καρέ

Το καρέ έχει ομοιόμορφο μήκος που φτάνει στο σαγόνι, με μυτερές άκρες που δίνουν κίνηση στα λεπτά μαλλιά. Η επιπλέον υφή στις άκρες προσδίδει μια πιο ανάλαφρη εμφάνιση, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση περισσότερου όγκου.

Ίσια με τονισμένες τις άκρες

Συνδυάζει τη χάρη των μακριών ίσιων μαλλιών με τον δυναμικό καθορισμό των άκρων, που δίνουν κίνηση και ανάλαφρο όγκο. Χρησιμοποιήστε ένα texturizing spray για να τονίσετε το σχήμα των μαλλιών σας. Στη συνέχεια απλώστε στις άκρες μόνο ελάχιστο πηλό διαμόρφωσης και ολοκληρώστε με ένα ανάλαφρο setting spray.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα