Οι 5 απλές ασκήσεις για να “πυροδοτήσετε” τους κοιλιακούς σας – Θα σας γίνουν συνήθεια
Γυναίκες σε γυμναστήριο
Credit: 123RF

Είτε αγαπάτε είτε μισείτε τις προπονήσεις κοιλιακών, είναι απαραίτητες για την οικοδόμηση ενός ισχυρότερου πυρήνα αλλά και για την ανάπτυξη… των κοιλιακών σας μυών. Ωστόσο, όπως όλες γνωρίζουμε, το να κάνουμε κοιλιακούς δεν είναι και υπερβολικά διασκεδαστικό. Παρακάτω θα βρείτε μια σύντομη και απλή ρουτίνα που περιλαμβάνει μόλις πέντε κινήσεις.

Συγκεκριμένα, η προπόνηση προέρχεται από την Kayla Itsines, μια δημοφιλή διαδικτυακή προπονήτρια φυσικής κατάστασης που είναι γνωστή για τις έντονες αλλά αποτελεσματικές προπονήσεις της με το σωματικό βάρος.

Τι είναι η προπόνηση κοιλιακών με πέντε κινήσεις;

Αυτή η ρουτίνα είναι αρκετά απλή για να την επαναλάβετε, καθώς δεν απαιτεί εξοπλισμό και περιλαμβάνει μια λίστα με γνωστές βασικές ασκήσεις. Περιλαμβάνει την εκτέλεση 12 επαναλήψεων κάθε άσκησης (εκτός από την πλάγια σανίδα, που είναι 6 επαναλήψεις ανά πλευρά) και την ολοκλήρωση τριών γύρων ολόκληρου του κύκλου.

Συνιστούμε να δείτε τις επιδείξεις της Itsines για κάθε κίνηση στο παρακάτω βίντεο για να βεβαιωθείτε ότι υιοθετείτε τη σωστή φόρμα κατά τη διάρκεια των ασκήσεων και έτσι μεγιστοποιείτε τα οφέλη.

Η σύντομη ρουτίνα της Itsines καταφέρνει να στοχεύσει και να ενισχύσει τους κύριους μύες του πυρήνα, την οσφυϊκή μοίρα (μέση), τη λεκάνη και το ισχίο, μία από τις σημαντικότερες «αλυσίδες» του ανθρώπινου σώματος.

Εκτελώντας ασκήσεις όπως σαν να κάνετε ποδήλατο αλλά και με τις ανασηκώσεις των ποδιών θα καταφέρετε να αποκτήσετε έναν ισχυρό και σταθερό πυρήνα.

Ένας καλά ανεπτυγμένος πυρήνας όχι μόνο ενισχύει τη φυσική εμφάνιση παρέχοντας ένα τονισμένο και καθορισμένο μεσαίο τμήμα, αλλά συμβάλλει επίσης στην ανάπτυξη σταθερής λειτουργικής δύναμης. Αυτή την δύναμη χρειάζεται η καθεμία μας για να υποστηρίξει τις καθημερινές κινήσεις και την απόδοση της άσκησης.

Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα αυτής της προπόνησης είναι η δυνατότητά της να ενισχύει την ισορροπία και τη σταθερότητά σας, με τακτική εξάσκηση. Ασκήσεις όπως οι πλευρικές σανίδες απαιτούν σταθερότητα κατά την κίνηση σε διάφορα επίπεδα.

Αυτός ο τύπος προπόνησης βελτιώνει κάτι που ονομάζεται ιδιοδεκτικότητα – την ικανότητα του σώματος να αισθάνεται τη θέση του – κάτι που είναι απαραίτητο για τον συντονισμό και την ισορροπία. Αυτή η βασική προπόνηση συμβάλλει επίσης στην καλύτερη στάση και ευθυγράμμιση.

Πολλές από εμάς υποφέρουμε από κακή στάση του σώματος λόγω του ότι καθόμαστε στο γραφείο όλη την ημέρα ή στο σαλόνι του σπιτιού μας, με αποτέλεσμα να έχουμε πόνο στην πλάτη. Όταν εργαζόμαστε για την ενδυνάμωση των μυών του πυρήνα, παρέχουμεε καλύτερη υποστήριξη στη σπονδυλική μας στήλη, η οποία βοηθά στη διατήρηση της σωστής ευθυγράμμισης και της σωστής στάσης του σώματος.

Λοιπόν; Πιστεύετε ότι μπορείτε να διαχειριστείτε και τους τρεις γύρους;

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα