Φοράτε κάλτσες στον ύπνο σας; Δείτε γιατί πρέπει να αλλάξετε συνήθεια

Πολλοί άνθρωποι συνηθίζουν να κοιμούνται με τις ίδιες κάλτσες που φορούν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ωστόσο, όπως λένε οι ειδικοί, είναι πάρα πολύ επικίνδυνο. Κι αυτό γιατί το Pseudomonas aeruginosa, το βακτήριο που περιέχουν οι φορεμένες κάλτσες, βρίσκεται επίσης στις κατσαρίδες και τα περιττώματά τους.

A woman waking up

Το Pseudomonas aeruginosa εξαπλώνεται εύκολα, επομένως όσοι φορούν κάλτσες οι οποίες μυρίζουν άσχημα, θα μπορούσαν να μεταφέρουν τα βακτήρια στο κρεβάτι τους, αυξάνοντας σημαντικά την πιθανότητα μόλυνσης.

Οι ειδικοί που συμμετείχαν στο Mattress Next Day ζήτησαν από 1.017 Βρετανούς να τους πουν τις συνήθειες στον ύπνο τους και ανακάλυψαν ότι το 18% φοράει κάλτσες ενώ κοιμάται.

Το 70% όσων απάντησαν ότι φορούν κάλτσες στον ύπνο τους, δεν μπαίνουν καν στον κόπο να βάλουν ένα καθαρό ζευγάρι πριν κοιμηθούν.

Σύμφωνα με την NewYorkPost, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι στις μισές κάλτσες που φορούσαν οι συμμετέχοντες από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ, υπήρχε το βακτήριο aeruginosa που προκαλεί λοιμώξεις.

«Μολύνει τον αεραγωγό και το ουροποιητικό σύστημα και προκαλεί μόλυνση των πνευμόνων. Μπορεί εύκολα να εξαπλωθεί σε σημεία που μολύνονται και δεν καθαρίζονται σωστά» είπαν οι ερευνητές.

Ορισμένες κάλτσες ήταν ακόμη πιο βρώμικες από τα ακαθάριστα τηλεκοντρόλ, δεδομένου ότι αυτές οι συσκευές είναι πιο βρώμικες από μια τουαλέτα.

Επίσης τα πόδια μας, έχουν περίπου 250.000 ιδρωτοποιούς αδένες που σημαίνει ότι η υγρασία μπορεί να συσσωρευτεί σε βρώμικες κάλτσες δημιουργώντας μύκητες γνωστούς ως δερματόφυτα που μπορούν να προκαλέσουν το λεγόμενο «πόδι του αθλητή».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι ειδικοί προτείνουν να πλένουμε στους 60 βαθμούς τις βρώμικες κάλτσες ώστε να σκοτωθούν τα βακτήρια.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα