Το φυτό που «φέρνει» χρήμα και πλούτο – Ώρα να το βάλετε σπίτι σας
Το φυτό κρασούλα που φέρνει πλούτο
Credit: Κλίβελαντ/Instagram

Τα φυτά, εκτός από το γεγονός ότι μεταμορφώνουν αισθητικά κάθε χώρο, σύμφωνα με το Feng Shui μπορούν να φέρουν τύχη, θετική ενέργεια και οικονομική ευημερία.

Ανάμεσα σε αυτά τα φυτά, η φιλοσοφία του Feng Shui ξεχωρίζει ένα συγκεκριμένο το οποίο λέγεται πως είναι συνώνυμο της αφθονίας και του πλούτου. Ποιο είναι αυτό;

Η Crassula που κάποιοι αποκαλούν money plant

Ο λόγος για την κρασούλα (Crassula Ovata), που κάποιοι αποκαλούν και money plant καθώς θεωρείται πως τραβά τα χρήματα σαν… μαγνήτης. Αποτελεί μάλιστα ιδανικό δώρο σε κάποιον που κάνει ένα νέο, επαγγελματικό ξεκίνημα.

Πρόκειται για ένα είδος παχύφυτου, που είναι δημοφιλές σε πολλά μέρη του κόσμου.

Το όνομά του προέρχεται από το λατινικό “crassus” που σημαίνει παχύς. Τα σαρκώδη φύλλα του έχουν την ιδιότητα να αποθηκεύουν νερό στο εσωτερικό τους.

Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες κρασούλας με πιο χαρακτηριστική αυτή της φωτογραφίας.

Το φυτό κρασούλα που φέρνει πλούτο
Credit: 123RF

Είναι φυτό που αναπτύσσεται σχετικά αργά. Θέλει μέρος φωτεινό και έχει μέτριες ανάγκες σε νερό αφού χρειάζεται αραιό πότισμα, περίπου μία φορά την εβδομάδα.

Crassula για… γούρι

Μιας και πλέον μετράμε αντίστροφα για να αφήσουμε πίσω μας το 2023 και να υποδεχτούμε το 2024, είναι ιδανική περίοδος για να βάλετε την κρασούλα στο σπίτι ή το γραφείο σας. Δεν χάνετε τίποτα να δοκιμάσετε αν όντως τελικά θα σας φέρει «γούρι», όπως υπόσχεται.

Σε κάθε περίπτωση θα ομορφύνει τον χώρο σας!

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα