Σακούλες στα μάτια: Πώς θα τις αντιμετωπίσετε
πρήξιμο και σακούλες πώς θα τις αντιμετωπίσετε
Credits: @shannonlawlor / Instagram

Αν και στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει κρέμα ή μάσκα που θα εξαφανίσει πλήρως τις σακούλες στα μάτια, υπάρχουν κάποια πράγματα που αν τα αποφύγουμε, θα βελτιώσουμε σημαντικά την κατάσταση.

Οι μαύροι κύκλοι και οι σακούλες κάτω από τα μάτια είναι ένα συχνό φαινόμενο που συχνά προκύπτει εξαιτίας της γενετικής προδιάθεσης. Δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά για τη λεπτή επιδερμίδα και την ανατομία του προσώπου μας. Γι’ αυτό και η οριστική εξάλειψή του οιδήματος και των μαύρων κύκλων αποτελεί μία πρόκληση.

Αν και στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει κρέμα ή μάσκα που θα τις εξαφανίσει πλήρως, υπάρχουν κάποια πράγματα που αν τα αποφύγουμε θα βελτιώσουμε την κατάσταση. Το κυριότερο είναι η έλλειψη ύπνου, το κάπνισμα, το αλκοόλ και η κατακράτηση υγρών που προκαλούν πρήξιμο και μαύρους κύκλους. Ωστόσο, τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν κάποια tips που μπορείτε να κάνετε για τη βελτίωση της κατάστασης.

Έμφαση στον ύπνο

Ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες που προκαλούν τις σακούλες κάτω από τα μάτια είναι απλώς η έλλειψη ποιοτικού ύπνου. Ο ανεπαρκής ύπνος διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία. Αυτή η διαστολή είναι συχνά ορατή μέσα από το κόκκινο χρώμα των ματιών και επίσης από τους μαύρους κύκλους, λόγω της λεπτής και εύθραυστης φύσης της επίδερμίδας γύρω από τα μάτια. Κάθε φορά που τα μάτια μοιάζουν ιδιαίτερα κουρασμένα, δεν είναι τυχαίο. Είμαστε κι εμείς κουρασμένοι. Ο ύπνος είναι χωρίς αμφιβολία το καλύτερο φάρμακο για την αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων και του πρηξίματος. Αν δεν κοιμάστε ήδη 7–9 ώρες κάθε βράδυ, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να αλλάξετε το πρόγραμμά σας.

Προστασία από τον ήλιο

Η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια είναι πολύ λεπτή, και δυστυχώς γίνεται ακόμη λεπτότερη με την πάροδο του χρόνου. Γι’ αυτό αυτή η ευαίσθητη περιοχή εμφανίζει σημάδια γήρανσης γρηγορότερα απ’ ό,τι στο υπόλοιπο πρόσωπο. Ο πιο εύκολος τρόπος για να αποτρέψετε την πρόωρη γήρανση του δέρματος στην περιοχή των ματιών; Τα γυαλιά ηλίου και το SPF, φυσικά. Πολλοί δερματολόγοι συμβουλεύουν να εφαρμόζουμε SPF στα άνω και κάτω βλέφαρα. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να επιλέξετε ένα SPF φιλικό προς τα μάτια ή ένα SPF με 100% φυσικά φίλτρα, καθώς τα χημικά έχουν τάση να προκαλούν αντιδράσεις στην περιοχή.

Απαλή φροντίδα

Το ντεμακιγιάζ ματιών είναι απαραίτητο για να καθαρίσετε τους ρύπους  και το μακιγιάζ της ημέρας. Ο ύπνος με μακιγιάζ ή με τα υπολείμματα της πρωινής περιποίησης είναι ένας βέβαιος τρόπος για πρόωρη γήρανση που εντείνει το πρήξιμο ή τους μαύρους κύκλους. Επιπλέον είναι σημαντικό να διασφαλίζετε ότι η ρουτίνα καθαρισμού δεν προκαλεί ερεθισμούς στα μάτια. Αρώματα, αλκοόλ, συντηρητικά και ακόμη και αιθέρια έλαια σε ήδη ερεθισμένα μάτια συμβάλλουν στην ένταση του φαινομένου.

Επιλέξτε ήπια ή χωρίς άρωμα καθαριστικά που έχουν ενυδατικούς παράγοντες, όπως τα διφασικά καθαριστικά ή τα balm που διασπούν το μακιγιάζ χωρίς τρίψιμο.

Η κατάλληλη σύνθεση ματιών

Ακόμη και η καλύτερη κρέμα ματιών στον κόσμο δεν θα εξαλείψει εντελώς τις σακούλες και τους μαύρους κύκλους. Αυτό που μπορούν να κάνουν, ωστόσο, είναι να προάγουν την πρόληψη της περαιτέρω επιδείνωσης και να προσφέρουν ανακούφιση. Το κλειδί για την επιλογή της κατάλληλης κρέμας ματιών για εσάς είναι η αναγνώριση του κύριου προβλήματός σας. Για τους μαύρους κύκλους, τα συστατικά λάμψης και οι αναστολείς της τυροσινάσης, όπως η βιταμίνη C και το αζελαϊκό οξύ, είναι χρήσιμα.

Για το πρήξιμο, επιλέξτε συνθέσεις με καφεΐνη. Όχι μόνο προσφέρουν αναζωογόνηση το πρωί, αλλά μειώνουν την οίδημα συμβάλλοντας στην αποστράγγιση των υγρών από τους ιστούς. Επιπλέον, η καφεϊνη έχει και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Τέλος, καθώς το πολύ λεπτό δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πιο λείο όταν είναι επαρκώς ενυδατωμένο, επιλέξτε μία σύνθεση με υαλουρονικό οξύ. Αποτελεί έναν αποτελεσματικό παράγοντα για τη μείωση των ατελειών στην περιοχή των ματιών.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα