5 φυτά εσωτερικού χώρου για να φέρουμε την άνοιξη στο σπίτι μας
plants

Η άνοιξη έχει μπει για τα καλά και κάθε μέρα που ξημερώνει είναι ολοένα πιο φωτεινή και πολύχρωμη. Δυστυχώς, εξαιτίας της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων, δεν έχουμε ακόμα την άνεση για εξορμήσεις στην εξοχή ώστε να απολαύσουμε τη φύση. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να φέρουμε την άνοιξη μέσα στο σπίτι μας, προσθέτοντας ένα ή περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου. 

Τα φυτά εσωτερικού χώρου κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος στις τάσεις της εσωτερικής διακόσμησης, προσδίδοντας ζωντάνια και φρεσκάδα στα δωμάτια όπου τοποθετούνται, ενώ έχουν την ικανότητα να καθαρίζουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού.

Όμως, ανεξάρτητα από το αισθητικό κομμάτι, τα φυτά συμβάλλουν καθοριστικά στη βελτίωση της ψυχολογίας. Έρευνες έχουν δείξει ότι όταν οι άνθρωποι ζουν και εργάζονται σε χώρους με φυτά, παρουσιάζουν αισθητά λιγότερο στρες και χαμηλότερη αρτηριακή πίεση.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, αλλά και τον αυξημένο χρόνο που περνάμε τους τελευταίους μήνες κλεισμένοι στα σπίτια, ένα φυτό εσωτερικού χώρου αποτελεί την καλύτερη επιλογή για ανανέωση της διακόσμησης αλλά κυρίως της διάθεσης. 

Ακολουθούν πέντε φυτά που ξεχωρίσαμε:

Φτέρη Βοστώνης

Η Φτέρη ή Φτέρη Βοστώνης είναι από τα πιο διαδεδομένα φυτά εσωτερικού χώρου. Αναπτύσσεται ταχύτατα και αγαπά τη σκιά και το συχνό πότισμα. Η Φτέρη είναι ένα ογκώδες φυτό που αναδεικνύεται ιδιαίτερα όταν τοποθετείται σε κρεμαστή γλάστρα. Επιπλέον, θεωρείται το καλύτερο φυτό για τον καθαρισμό της ατμόσφαιρας του σπιτιού.

Πόθος ή Κισσός του Διαβόλου

Ο Πόθος είναι εξαιρετική επιλογή για αρχάριους ή για όσους δεν θέλουν να αφιερώσουν χρόνο στη φροντίδα των φυτών τους. Το συγκεκριμένο φυτό μπορεί να δημιουργήσει εξαίσιες συνθέσεις μέσα στο χώρο καθώς το φύλλωμά του απλώνεται περίτεχνα όσο μεγαλώνει.

Ζάμια ή ΖΖ plant

Η Ζάμια ή Ζαμιοκούλκας ή ΖΖ plant, με όποιο όνομα και να το ζητήσετε το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει. Πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα φυτά εσωτερικού χώρου με πυκνή φυλλωσιά. Αναπτύσσεται κυρίως την άνοιξη, ενώ το χειμώνα πέφτει σε ύπνωση. Τοποθετείται σε σκιερό μέρος κι είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό.

Μονστέρα

Η Μονστέρα ή Monstera Deliciosa είναι αειθαλές φυτό με μεγάλα εντυπωσιακά φύλλα, τα οποία, μάλιστα, μπορεί να φτάσουν τα τρία μέτρα. Ανήκει στην οικογένεια των Φιλόδενδρων και έχει καταγωγή από το Μεξικό. Χαρακτηριστικό αυτού του φυτού είναι η προσαρμοστικότητα, καθώς ευδοκιμεί εξίσου στο φως όσο και στη σκιά.

Αλόη

Η Αλόη είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές φυτό με σκληρά και ανθεκτικά φύλλα. Ευδοκιμεί σε φωτεινά μέρη, αλλά αντέχει και στη σκιά. Ωστόσο, χρειάζεται προσοχή γιατί οι ρίζες της σαπίζουν εύκολα με το πολύ νερό. Τα τελευταία χρόνια, έχει αναγνωριστεί σημαντικά για τις θεραπευτικές της ιδιότητες. Αν επιλέξετε, λοιπόν, την Αλόη για το δικό σας χώρο θα έχετε την ευκαιρία να φτιάξετε σπιτικές κρέμες και μάσκες για το πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά!

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα