Τι εβδομάδα κι αυτή που πέρασε! Μπήκαμε στο καλοκαίρι με λαχταριστές γεύσεις και ανάλαφρες ιδέες που γέμισαν τα πιάτα και τις στιγμές μας. Ξεκινήσαμε με μια μίνι γιαουρτόπιτα με μέλι και καρύδια, ιδανική για να συνοδεύσει το απογευματινό σας καφεδάκι ή να γίνει το γλυκό της στιγμής. Στη συνέχεια, οι τορτίγιες είχαν την τιμητική τους: πρώτα με κοτόπουλο, κασέρι και λαχανικά, και αργότερα με κατίκι Δομοκού, ντοματίνια και φρέσκια ρίγανη, αποδεικνύοντας ότι η απλότητα στις γεύσεις μπορεί να γίνει απολαυστική.



Οι σαλάτες μας ταξίδεψαν με διαφορετικούς συνδυασμούς — από τη δροσερή σαλάτα με ρεβίθια, κινόα και dressing ταχινιού, μέχρι την κρύα σαλάτα ζυμαρικών με ντοματίνια, μοτσαρέλα και βασιλικό, και τη μεσογειακή φακοσαλάτα με ψητά λαχανικά και κρεμώδη φέτα που έκλεψε την παράσταση.



Για τα πρωινά της εβδομάδας, δοκιμάσαμε αυγά scrambled με καπνιστό σολομό, κρέμα τυριού και φρέσκο άνηθο, ενώ το γιαούρτι με βερίκοκα ψητά, μέλι και καβουρδισμένο αμύγδαλο μας χάρισε ένα γλυκό ξεκίνημα.


Το πρωί της Πέμπτης γλυκάθηκε με το πιο υγιεινό κέικ μπανάνας χωρίς γλουτένη και γαλακτοκομικά, ενώ το Σάββατο φτιάξαμε πρωινά ψωμάκια με βρώμη και cottage cheese σε τρεις διαφορετικές παραλλαγές για κάθε γούστο.


Και φυσικά, δεν έλειψαν τα τραγανά κοτοκεφτεδάκια στο τηγάνι με τυρί μοτσαρέλα σε πέντε παραλλαγές που έβαλαν τη δική τους πινελιά στο οικογενειακό τραπέζι.

Μια εβδομάδα γεμάτη χρώματα, αρώματα και νόστιμες ανατροπές, που μας έδωσε ιδέες για να υποδεχθούμε το καλοκαίρι με ανάλαφρη διάθεση και γεύσεις που μένουν.