Αν ψάχνετε έναν τρόπο να δώσετε νέα πνοή στο κλασικό κοτόπουλο και να ενθουσιάσετε μικρούς και μεγάλους, αυτά τα κοτοκεφτεδάκια με μοτσαρέλα είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε. Ζουμερά εσωτερικά, με τραγανή κρούστα απ’ έξω, πλούσια σε γεύση και πανεύκολα στην εκτέλεση, ετοιμάζονται στο τηγάνι σε λίγα μόλις λεπτά.
Η συνταγή αυτή είναι ιδανική για καθημερινό φαγητό, brunch, συνοδευτικό σε μπουφέ ή finger food σε τραπέζι με φίλους. Το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται στο μείγμα των υλικών που κάνει το κοτόπουλο απίστευτα αφράτο, με το τυρί να λιώνει όσο τηγανίζεται και να δίνει πλούσια γεύση σε κάθε μπουκιά.
Τραγανά κοτοκεφτεδάκια
Υλικά
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο ολόκληρα ή κομμένα σε κιμά
- 3 αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
- Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
- 5 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 100 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Tρόπος παρασκευής
- Κόβετε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες και μετά σε μικρούς κύβους ή χρησιμοποιείται τον κιμά.
- Το βάζετε σε μπολ και προσθέτετε τα αυγά, το αλάτι, την πάπρικα, το πιπέρι, τη μαγιονέζα και το αλεύρι. Ανακατεύετε πολύ καλά.
- Προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τη μοτσαρέλα και το σκόρδο σε σκόνη. Ανακατεύετε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Με τη βοήθεια δύο κουταλιών, παίρνετε μικρές ποσότητες από το μείγμα και τις ρίχνετε στο τηγάνι, σχηματίζοντας μικρά κοτοκεφτεδάκια.
- Τηγανίζετε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.
- Τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε ζεστά με sauce της επιλογής σας.
Παραλλαγές για τα κοτοκεφτεδάκια με μοτσαρέλα
1. Με γραβιέρα και δυόσμο – Αντικαταστήστε τη μοτσαρέλα με τριμμένη γραβιέρα και προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο. Δίνουν πιο μεσογειακό και αρωματικό αποτέλεσμα.
2. Στο φούρνο αντί για τηγάνι – Τοποθετήστε το μείγμα με κουτάλι σε ταψί με λαδόκολλα και ψήστε στους 190°C για 20-22 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Έτσι έχετε μια πιο ελαφριά εκδοχή χωρίς τηγάνισμα.

3. Πικάντικα με μπούκοβο και καυτερή σάλτσα – Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο στο μείγμα και σερβίρετε με καυτερή chili mayo ή sweet chili sauce. Ιδανικά για μεζέδες με φίλους.
4. Με λαχανικά στο μείγμα – Ενσωματώστε 1 τριμμένο καρότο και 1 μικρό κολοκυθάκι στραγγισμένο. Δίνουν extra υγρασία και χρώμα, χωρίς να αλλοιώνουν τη γεύση του κοτόπουλου.
5. Με γιαούρτι αντί για μαγιονέζα – Αν προτιμάτε πιο light εκδοχή, αντικαταστήστε τη μαγιονέζα με 3 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό. Το μείγμα παραμένει αφράτο, αλλά με λιγότερες θερμίδες και ελαφρύτερη υφή.