Κάθε εβδομάδα κουβαλάει τις δικές της μικρές γαστρονομικές ιστορίες. Γεύσεις που γεννήθηκαν στην κουζίνα πριν το πρώτο φως της ημέρας, σάντουιτς που ετοιμάστηκαν βιαστικά για το σχολείο και το γραφείο, αρώματα που στροβιλίστηκαν στον αέρα του απογεύματος και έμειναν να θυμίζουν πως, όσο κι αν μας κυνηγάει ο χρόνος, ένα καλό πρωινό ή ένα προσεγμένο σνακ μπορεί να φτιάξει τη διάθεση όλης της μέρας.
Ας κάνουμε λοιπόν τη δική μας αναδρομική γευστική ανασκόπηση -όπως θα κάνουμε κάθε Κυριακή- να θυμηθούμε τι γευτήκαμε, τι μας έκανε να χαμογελάσουμε και τι θα θέλαμε να κρατήσουμε για τις επόμενες μέρες.
Πρωινά που άφησαν το σημάδι τους
Η Δευτέρα ξεκίνησε τρυφερά με pancakes βρώμης με φρούτα και μέλι. Ζεστά, αφράτα, με το μέλι να κυλά πάνω από τα φρούτα, να λιώνει στο στόμα και να γλυκαίνει τη διάθεση.

Την Τρίτη ξυπνήσαμε με την απλότητα και τη φρεσκάδα ενός smoothie bowl με γιαούρτι και γκρανόλα. Δροσερό, γεμάτο ενέργεια και χρώματα που θύμιζαν καλοκαίρι.

Η Τετάρτη έφερε μια πιο παιχνιδιάρικη πρόταση: αυγά σε φωλιά αβοκάντο. Πρωινό που συνδυάζει πρωτεΐνη, καλά λιπαρά και θέαση… instagramική.

Την Πέμπτη, η υφή και η απλότητα του chia pudding με φρούτα και ξηρούς καρπούς έκανε το ξύπνημα λίγο πιο ήρεμο.

Η Παρασκευή άφησε κλασικό, αγαπημένο συνδυασμό: τοστ αβοκάντο με αυγό ποσέ. Γιατί κάποιες γεύσεις δεν τις χορταίνεις ποτέ.

Το Σάββατο ήταν φτιαγμένο για γλυκές αμαρτίες. Βάφλες με φρέσκα φρούτα και γιαούρτι, αφράτες, τραγανές, ό,τι ακριβώς θέλουμε για να ξεκινήσουμε το Σαββατοκύριακο.
Σάντουιτς που μας συντρόφευσαν
Η Δευτέρα είχε διπλή διάθεση. Φυστικοβούτυρο και μπανάνα για το σχολείο και κοτόπουλο με λαχανικά για το γραφείο. Γεύσεις απλές, γνώριμες, που γεμίζουν το lunch box με σιγουριά.

Την Τρίτη, ένα σάντουιτς με δροσερό το τυρί κρέμα και αγγούρι για το σχολείο και τόνος με καλαμπόκι για όσους θέλουν μια πιο γεμάτη επιλογή.

Η Τετάρτη είχε twist: Μίνι κεφτεδάκια κοτόπουλου για τους μικρούς και χούμους με ψητά λαχανικά για τους πιο απαιτητικούς.

Πέμπτη σημαίνει μίνι ψωμάκια με τυρί και γαλοπούλα στο σχολείο και καπνιστός σολομός με τυρί κρέμα στο γραφείο. Λίγη πολυτέλεια στη μέση της εβδομάδας δεν έβλαψε ποτέ.

Η Παρασκευή είχε ανάμνηση παιδικής ηλικίας με φυστικοβούτυρο, μαρμελάδα και καρύδα και κάτι διαφορετικό για το γραφείο με ρεβυθοσαλάτα και λαχανικά.

Το Σάββατο ήταν η γιορτή: σάντουιτς με τυρί, προσούτο, καραμελωμένα κρεμμύδια και μουστάρδα με μέλι. Μια μπουκιά που συνδυάζει αλμυρό, γλυκό και πικάντικο σε τέλεια ισορροπία.

Σκέψεις για την Κυριακή…
Σήμερα, αφήνουμε πίσω τις βιασύνες της εβδομάδας και φτιάχνουμε ότι μας ζητάει η γεύση μας. Μπορούμε να κάνουμε και μία ατασθαλία έτσι για να χαρούμε το Κυριακάτικο πρωινό μας!