Αυστραλία: 2.500 άνθρωποι πόζαραν γυμνοί στην παραλία για καλό σκοπό – Βίντεο και φωτογραφίες
Credit: Skin Check Champions/Instagram - Credit: Spencer Tunick / Instagram

Δυόμισι χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν από τα ρούχα τους και πόζαραν ολόγυμνοι σε μία από τις πιο εμβληματικές τοποθεσίες της Αυστραλίας, την παραλία Bondi Beach, για λογαριασμό του γνωστού φωτογράφου Spencer Tunick.

Η φωτογράφιση αυτή στόχο είχε να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τον καρκίνο του δέρματος, με τους 2.500 συμμετέχοντες να αντιπροσωπεύουν τον αριθμό των Αυστραλών που πεθαίνουν από την ασθένεια κάθε χρόνο, ανέφερε ο Guardian.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Tunick ελπίζει να ενθαρρύνει τους Αυστραλούς να κάνουν τακτικούς δερματικούς ελέγχους.

Credit: Skin Check Champions/Instagram – Credit: Spencer Tunick / Instagram
Credit: Skin Check Champions/Instagram – Credit: Spencer Tunick / Instagram

Το δέρμα ενώνει και μας προστατεύει” είπε στον Guardian. “Χρησιμοποιώ την εκπληκτική ποικιλία σωματικών τύπων και αποχρώσεων δέρματος για να δημιουργήσω τη δουλειά μου, επομένως φαίνεται απολύτως ταιριαστό να συμμετέχω σ’ αυτήν την προσπάθεια, στην οποία το μέσο μου είναι η γυμνή ανθρώπινη μορφή” τόνισε ο διάσημος Αμερικανός φωτογράφος.

Το έργο έγινε σε συνεργασία με την αυστραλιανή εταιρεία Skin Check Champions με στόχο την ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του δέρματος.

Ο Spencer Tunick έγινε διάσημος φωτογραφίζοντας γυμνούς ανθρώπους σε δημόσιους χώρους σε όλο τον κόσμο. Το 2010 φωτογράφισε 5.000 γυμνούς ανθρώπους στα σκαλιά της Όπερας του Σίδνεϊ.

Η Αυστραλία έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά καρκίνου του δέρματος στον κόσμο. Δύο στους τρεις Αυστραλούς θα διαγνωστούν με καρκίνο του δέρματος στη διάρκεια της ζωής τους.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα