Τα ενθέματα σιλικόνης στο στήθος μειώνουν τον κίνδυνο τραυματισμού σε περίπτωση τροχαίου – Λειτουργούν σαν μίνι αερόσακος
Γυναίκα-στήθος
Credit: 123RF

Οι γυναίκες που έχουν κάνει επέμβαση αυξητικής στήθους με ενθέματα σιλικόνης, είναι λιγότερο εκτεθειμένες σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος. Αυτό κατέγραψε πρόσφατη έρευνα που δημοσιοποίησε η γερμανική εφημερίδα Bild.

Στο σχετικό δημοσίευμά της, δίνει ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα με το πάρκινγκ στο σουπερμάρκετ, όπου σε περίπτωση ατυχήματος οι γυναίκες οδηγοί που έχουν κάνει αυξητική μαστού διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο τραυματισμού σε σχέση με τις γυναίκες που έχουν φυσικό στήθος, ή από τους άνδρες.

Ωστόσο, βασική προϋπόθεση όπως τονίζει η έρευνα, είναι το όχημα να μην έχει αναπτύξει υψηλή ταχύτητα.

«Τα ενθέματα στήθους λειτουργούν σαν ένας μίνι αερόσακος σε πρόσκρουση χαμηλής ταχύτητας», εξηγεί ο Δρ. Helge Jens, ειδικός στην πλαστική και αισθητική χειρουργική στην κλινική του Άαχεν «Domhof».

«Τα ενθέματα σιλικόνης μπορούν να κατανείμουν καλύτερα την πίεση στην οποία εκτίθεται το θωρακικό τοίχωμα σε τροχαίο ατύχημα», προσθέτει.

Τον παραπάνω ισχυρισμό τον επιβεβαιώνουν και Αμερικανοί ερευνητές, οι οποίοι προσομοίωσαν μια σύγκρουση με και χωρίς ενθέματα σιλικόνης.

Ιατρικό τζελ που προσομοιώνει ένα φυσικό στήθος και ένα ένθεμα στήθους δέχτηκαν χτύπημα σχεδόν 2.000 Newton. Αυτό το φορτίο αντιστοιχεί σε ταχύτητα πρόσκρουσης περίπου 16 χιλιομέτρων την ώρα σε ένα αυτοκίνητο, δύναμη που είναι ικανή να προκαλέσει κατάγματα στα πλευρά.

Με βάση το αποτέλεσμα των επιστημόνων, η καταπόνηση του μαστού με ενθέματα σιλικόνης ήταν 23% χαμηλότερη από ό,τι σε ένα φυσικό στήθος.

Όπως, όμως, έσπευσαν να επισημάνουν οι συντάκτες της αμερικανικής έρευνας «τα ενθέματα λιπώδους ιστού και σιλικόνης στο στήθος ουσιαστικά δεν αντικαθιστούν τις ζώνες ασφαλείας και τους αερόσακους».

Σύμφωνα με τον Γερμανό χειρουργό Helge Jens σε μεγαλύτερες ταχύτητες τα μεγαλύτερα ενθέματα στήθους δεν παρέχουν καμία επιπλέον προστασία.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα