Ρωτήστε τον πλαστικό: Γίνεται ανόρθωση στήθους χωρίς σιλικόνη;

Το χαλαρό και ‘αδειασμένο’ στήθος είναι ένα αιώνιο πρόβλημα για τις γυναίκες. Και παρόλο που η τοποθέτηση ενθεμάτων μπορεί εύκολα να διορθώσει το πρόβλημα, κάποιες γυναίκες είναι επιφυλακτικές απέναντι σε αυτή τη λύση. Υπάρχουν άλλες εναλλακτικές;

Ο Δρ. Θεόδωρος Βουκίδης, Πλαστικός Χειρουργός, μας εξηγεί περισσότερα πάνω στο θέμα αυτό.

Αν και έχουν δοκιμαστεί διάφορες μέθοδοι, η τοποθέτηση σιλικόνης αποτελεί τη μοναδική σωστή και με μακροχρόνια αποτελέσματα επέμβαση για ανόρθωση του στήθους. Με μία έστω και μικρή μεγέθυνση στήθους το αποτέλεσμα που θα έχουμε είναι ριζικό.

Είναι η επέμβαση που μπορεί να χρειαστούν ακόμα και νεαρές γυναίκες;

Το πρώτο που πρέπει να ξέρετε είναι ότι η χαλάρωση του στήθους στις γυναίκες μπορεί να ξεκινήσει από πολύ μικρή ηλικία –ακόμα κι από την ηλικία των 25 και 30- σαμποτάροντας την αυτοπεποίθησή τους. Φυσικά, όσο πιο μεγάλο και βαρύ είναι το στήθος τόσο γρηγορότερα έρχεται η χαλάρωση.

Άλλοι παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν τη χαλάρωση του στήθους από μικρή ηλικία είναι οι απότομες αυξομειώσεις βάρους. Πάντως η εγκυμοσύνη είναι ο υπ’ αριθμόν ένας εχθρός του στήθους.

Ποιες γυναίκες είναι επιφυλακτικές στην ανόρθωση στήθους με χρήση ενθεμάτων σιλικόνης;

Οι γυναίκες που δεν είχαν ποτέ ιδιαίτερα μικρό στήθος είναι συνήθως οι πιο επιφυλακτικές απέναντι στη λύση της σιλικόνης, αν και θα πρέπει να τονίσω ότι τα νέα ενθέματα είναι εξαιρετικά ασφαλή, με άριστα κοσμητικά αποτελέσματα. Ακόμα όμως κι αν είναι αρνητικές προς τα ενθέματα, θα πρέπει να γνωρίζουν -και να το αποδεχθούν– ότι η τοποθέτηση ενθεμάτων, κυρίως σιλικονούχων, είναι η μόνη σωστή, ακίνδυνη, ασφαλής και με διάρκεια εφ’ όρου ζωής επέμβαση που θα τις απελευθερώσει από την ανασφάλεια του χαλαρού στήθους. Μπορούν να ακολουθήσουν το παράδειγμα εκατομμυρίων άλλων γυναικών σε όλο τον κόσμο, που ήδη έχουν κάνει μία σωστή ανόρθωση με τοποθέτηση ενθεμάτων που θα διαρκέσει για όλη τη ζωή τους.

Ποια είναι η εναλλακτική για την ανόρθωση στήθους χωρίς τοποθέτηση ενθεμάτων σιλικόνης;

Μπορεί να γίνει ανόρθωση με επέμβαση που μοιάζει με αυτή της μειωτικής επέμβασης των μαστών. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης γίνεται ανόρθωση της θηλής, δηλαδή η θηλή επανατοποθετείται στο σωστό ύψος στον μαστό, εξασφαλίζοντας ανόρθωση. Με την τεχνική αυτή υπάρχουν τομές μόνο γύρω από τη θηλή, οι οποίες, επειδή συμπίπτουν με τα όρια της θηλής, δεν φαίνονται. Ανάλογα όμως με την περίπτωση, μπορεί να χρειαστεί να γίνει μία τομή σε σχήμα ανάποδου Τ στο κάτω μέρος του μαστού, δηλαδή μια κάθετη τομή και μία οριζόντια.

Επίσης, η επέμβαση σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να γίνει μόνο με την κάθετη τομή, χωρίς δηλαδή να χρειαστεί να γίνει και η οριζόντια. Γενικά πάντως οι τομές αυτές είναι πολύ πιο μικρές απ’ ό,τι ήταν στο παρελθόν και, καθώς περνάει ο χρόνος, φαίνονται λιγότερο.

Πόσο καλό είναι το αποτέλεσμα της ανόρθωσης και τοποθέτησης ενθεμάτων με επέμβαση μειωτικής στήθους;

Ακούγεται οξύμωρο. Μειωτική και Μεγέθυνση μαζί. Θα πρέπει όμως να τονίσω ξανά ότι η επέμβαση ανόρθωσης στήθους με τοποθέτηση ενθεμάτων αποτελεί την καλύτερη λύση και φυσικά έχει εξαιρετικά μεγάλη διάρκεια το αποτέλεσμα. Όταν υπάρχει μεγάλη χαλάρωση ή το στήθος είναι μεγάλο ή πολύ μεγάλο, δεν είναι εφικτή η ανόρθωση χωρίς τη χρήση ενθεμάτων. Σημαντικό λοιπόν είναι η κάθε γυναίκα να επισκεφτεί τον πλαστικό, ο οποίος θα την ενημερώσει με συνέπεια και υπευθυνότητα όχι μόνο για τις εναλλακτικές που υπάρχουν, αλλά κυρίως για το τι ταιριάζει καλύτερα στην περίπτωσή της. Επίσης είναι σημαντικό να γνωρίζει ότι με τα ενθέματα νέας γενιάς εξασφαλίζεται απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα που κρατά για πάρα πολλά χρόνια, ενώ είναι απόλυτα ασφαλή. Η απόφαση φυσικά σε κάθε περίπτωση είναι δική της.

Τέλος, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι πλέον για λόγους αισθητικής αλλά και για λόγους προληπτικής ιατρικής η μειωτική στήθους ίσως πρέπει να συνοδεύεται πάντα και με την τοποθέτηση ενθεμάτων. Με ένα καλό υπολογισμό του μεγέθους, η γυναίκα θα έχει ένα άριστο αποτέλεσμα για όλη της την ζωή με ένα στήθος στο μέγεθος που επιθυμεί.

Πώς αποφασίζετε ποιον τύπο επέμβασης θα ακολουθήσετε;

Πολλοί παράγοντες παίζουν ρόλο. Εξαρτάται από το στήθος της κάθε γυναίκας, το μέγεθός του, τον βαθμό χαλάρωσης, τον τύπο δέρματος. Ο πλαστικός προτείνει πάντα αυτό που θα έχει το καλύτερο αποτέλεσμα σε κάθε γυναίκα, και η συμβουλή του πάντα θα πρέπει να γίνετε σεβαστή.

Τον πλαστικό χειρουργό Θεόδωρο Βουκίδη (Prof Theodore Voukidis  MD, PhD, FACS,  ISAPS) μπορείτε να τον βρείτε στον ιατρείο του Λεωφ. Κηφισίας 332, Χαλάνδρι, απέναντι από το Νοσοκομείο Υγεία, www.voukidis.eu

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα