Ο καφές με λεμόνι αδυνατίζει… Μύθος ή πραγματικότητα;
Γυναίκα πίνει καφέ
Credit: 123RF

Η κατανάλωση ενός ποτηριού με νερό και μια φέτα λεμόνι θεωρείται για πολλούς, ένας χρήσιμος τρόπος για να χάσουν κιλά. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν οφείλεται σε μυστικές ιδιότητες που διαθέτουν τα λεμόνια. Αντιθέτως, είναι περισσότερο αποτέλεσμα του νερού που γεμίζει το στομάχι σας χωρίς θερμίδες.

Την ίδια ώρα και ο καφές φέρνει ένα παρόμοιο όφελος για την καταστολή της όρεξης, ενώ επίσης αυξάνει τον μεταβολισμό με μια δόση καφεΐνης.

Η διαιτολόγος Beth Czerwony, συνεργάτιδα της Cleveland Clinic, αναλύει τι πραγματικά ισχύει.

“Τα λεμόνια δεν έχουν ιδιαίτερες ιδιότητες καύσης λίπους. Αυτός ο μηχανισμός δράσης απλώς δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει τίποτα στον χυμό λεμονιού που θα… κάψει λίπος ή μια χημική σύνδεση για να συμβεί αυτό” εξηγεί.

Στο ερώτημα για το πώς προέκυψε, αυτό το «κόλπο» αδυνατίσματος με λεμόνι στον καφέ, επισήμανε ότι πιθανότατα οφείλεται σε παρόμοιους ισχυρισμούς για το λεμόνι σε νερό.

Υπάρχουν οφέλη από την προσθήκη λεμονιού στον καφέ;

Τα λεμόνια έχουν μερικές καλές θρεπτικές ιδιότητες. Όπως πολλά εσπεριδοειδή, χρησιμεύουν ως καλή πηγή βιταμίνης C. Το κιτρικό οξύ στα λεμόνια μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πέψη και να μειώσει την πιθανότητα για πέτρες στα νεφρά.

Οι άνθρωποι πάντα αναζητούν αυτό το ένα «μαγικό πράγμα» που θα κάνει τους κάνει να χάσουν επιτόπου τα περιττά κιλά. Καταλαβαίνω γιατί αυτές οι μόδες γρήγορης απώλειας βάρους γίνονται δημοφιλείς», λέει η Czerwony. «Βασίζονται σε προϊόντα που είναι φυσικά, τα έχουμε όλοι στις κουζίνες μας και έχουν κάποια οφέλη για την υγεία. Φαίνεται ότι θα μπορούσαν να δουλέψουν. Αλλά αν αυτά τα πράγματα ήταν δοκιμασμένα και αληθινά, όλοι θα τα είχαν κάνει για πολύ καιρό και θα είχαν επιτυχία. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν γρήγορες λύσεις όσον αφορά στην απώλεια βάρους».

Όσο για την προσθήκη λεμονιού στον καφέ για καλύτερη σιλουέτα: «Δεν είναι κάτι που θα συνιστούσα. Επομένως, αν δεν σας αρέσει η γεύση για κάποιο λόγο, θα έμενα μακριά» είπε χαρακτηριστικά.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα