Βασίλισσα Ελισάβετ: Στηρίζεται σε μπαστούνι, ενώ υποδέχεται τη νέα πρωθυπουργό της Βρετανίας
twitter

Η βασίλισσα Ελισάβετ καλωσόρισε στο Μπαλμόραλ στη Σκωτία τη Λιζ Τρας, νεοεκλεγείσα ηγέτιδα του Συντηρητικού Κόμματος, όπου τη διόρισε επίσημα πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας.

Η 96χρονη βασίλισσα, κατά την ακρόαση με την Τρας, στηριζόταν στο μπαστούνι της, τη στιγμή που τα κινητικά προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζει, προκαλούν αρκετή ανησυχία στους κύκλους των Ανακτόρων.

Η βασίλισσα αντιμετωπίζει σοβαρά κινητικά προβλήματα από πέρυσι το φθινόπωρο, γεγονός που ανάγκασε τους γιατρούς και συμβούλους της να της συστήσουν να αποφύγει το ταξίδι ως το Λονδίνο και τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για τον διορισμό της νέας πρωθυπουργού.

Πρόκειται για μια ιστορική ακρόαση, καθώς είναι η πρώτη φορά στα 70 χρόνια μοναρχίας της, που η Ελισάβετ διορίζει πρωθυπουργό από το Αμπερντινσάιρ αντί από το Μπάκιγχαμ. Επίσης, σήμερα είναι η πρώτη φορά που έρχονται στη δημοσιότητα φωτογραφίες της βασίλισσας από τη στιγμή που έφθασε στο Κάστρο του Μπαλμόραλ, στις 21 Ιουλίου, για τις καλοκαιρινές της διακοπές.

Να σημειωθεί ότι η Λιζ Τρας είναι η 15η πρωθυπουργός που διορίζει η βασίλισσα Ελισάβετ, ενώ ο Ουίνστον Τσώρτσιλ ήταν ο πρώτος το 1952.

Να σημειωθεί ότι η βασίλισσα εμφανίστηκε για πρώτη φορά δημοσίως με μπαστούνι σε εκδήλωση στο Αββαείο του Ουέστμινστερ, τον Οκτώβριο του 2021.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, που εκδόθηκε στις 13:00 “η βασίλισσα είχε ακρόαση με την αξιότιμη βουλευτή Ελίζαμπεθ Τρας σήμερα και της ζήτησε να σχηματίσει νέα διοίκηση. Η κυρία Τρας αποδέχθηκε την προσφορά της Αυτής Μεγαλειότητος και φίλησε τα χέρια κατά τον διορισμό της ως Πρωθυπουργού και Πρώτου Λόρδου του Θησαυροφυλακίου”.

Με τον όρο θησαυροφυλάκιο αναφέρεται στα επίσημα έγγραφα το υπουργείο Οικονομικών, ενώ η Τρας δεν φίλησε κυριολεκτικά τα χέρια της βασίλισσας κατά τον διορισμό της. Οι δύο γυναίκες αντάλλαξαν εθιμοτυπικά μία χειραψία.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα