Βασίλισσα Ελισάβετ: Ένας χρόνος μετά τον θάνατό της – Το μήνυμα του Κάρολου για την επέτειο
Photo by Tim Graham Photo Library via Getty Images

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από την ημέρα που η βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε από τη ζωή. Ο θάνατός της σφράγισε 70 χρόνια μοναρχίας και σηματοδότησε το τέλος μιας εποχής για τον βρετανικό θρόνο.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ τίμησαν την επέτειο ανεβάζοντας στον επίσημο λογαριασμό της βασιλικής οικογένειας στα social media μία φωτογραφία της αείμνηστης Ελισάβετ και τη συνόδευσαν με ένα μήνυμα.

Από την πλευρά του, ο βασιλιάς Κάρολος τιμά τη μνήμη της μητέρας του. Μετά τα μεσάνυχτα εξέδωσε επίσημο μήνυμα για να τιμήσει την επέτειο, η οποία είναι ταυτόχρονα και η ημέρα της ανάρρησής του στον θρόνο.

“Γιορτάζοντας την πρώτη επέτειο του θανάτου της αείμνηστης Μεγαλειότητάς της και της δικής μου ανάρρησης, θυμόμαστε με μεγάλη αγάπη τη μακρά ζωή της, την αφοσιωμένη υπηρεσία της και όλα όσα σήμαινε για τόσους πολλούς από εμάς”, ανέφερε ο βασιλιάς Κάρολος στη δήλωση.

Είμαι βαθιά ευγνώμων, επίσης, για την αγάπη και την υποστήριξη που έχει επιδειχθεί στη σύζυγό μου και σε μένα κατά τη διάρκεια αυτού του έτους, καθώς κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να σας υπηρετήσουμε όλους”, πρόσθεσε, αναφερόμενος στη σύζυγό του βασίλισσα Καμίλα.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ έδωσαν επίσης στη δημοσιότητα ηχητικό υλικό με τον βασιλιά Κάρολο να διαβάζει τη δήλωσή του. Η ηχογράφηση έλαβε χώρα την Πέμπτη στο κάστρο Balmoral.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα