Boris Johnson: Η ξεκαρδιστική απάντηση της βασίλισσας Ελισάβετ στον εφιάλτη του
Credit: Shutterstock/Sampajano_Anizza

Καθώς πλησιάζει η πρώτη επέτειος από τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Boris Johnson θυμάται σε άρθρο του τον χρόνο που πέρασε κοντά στην αείμνηστη μονάρχη.

Ο Johnson ήταν ο 14ος πρωθυπουργός στην ιστορική 70ετή μοναρχία της βασίλισσας Ελισάβετ και το τελευταίο δημόσιο καθήκον της πριν από τον θάνατό της ήταν ο επίσημος διορισμός της Liz Truss ως νέας πρωθυπουργού μετά την αποχώρηση του Johnson.

Η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν γνωστή για την ευγένεια και την ορθή συμπεριφορά της, αλλά και το πηγαίο χιούμορ της. Όπως γράφει στην Daily Mail ο πρώην πρωθυπουργός, “ήταν λόγω της ανθρωπιάς και της συμπάθειάς της που ένιωθες, ως πρωθυπουργός, ότι μπορούσες πραγματικά να της ανοιχτείς, να της πεις απολύτως τα πάντα, έτσι ώστε η ακρόαση να είναι ένα μίγμα μεταξύ φροντιστηρίου και εξομολογητηρίου, με λίγη απλήρωτη ψυχοθεραπεία μέσα.”

“Κάποτε της είπα ότι είδα έναν εφιάλτη ότι καθυστέρησα στη συνάντηση μαζί της και με τον δούκα” επεσήμανε αναφερόμενος στον αείμνηστο σύζυγο της βασίλισσας, πρίγκιπα Φίλιππο και γνωστό με τον τίτλο του δούκα του Εδιμβούργου. “Ω ναι, μου είπε χαμογελώντας, και μπορούσα να καταλάβω ότι το είχε ξανακούσει αυτό, πιθανότατα από άλλους πρωθυπουργούς. Ήσασταν γυμνός; Με ρώτησε, επειδή, όπως αποδεικνύεται, αυτό είναι κοινό χαρακτηριστικό τέτοιων ονείρων”.

Η βασίλισσα “είναι πολύ πιο ζωντανή στην ιδιωτική της ζωή απ’ ό,τι βλέπει το κοινό”, είχε δηλώσει παλαιότερα στο PEOPLE η βασιλική βιογράφος Sally Bedell Smith, συγγραφέας του βιβλίου Elizabeth the Queen: The Life of a Modern Monarch.

Η συγγραφέας ανέφερε ότι μια πηγή στο κτήμα της βασίλισσας στο Σάντρινγκχαμ είχε πει κάποτε: “Μπορείς να ακούσεις το γέλιο της σε όλο αυτό το μεγάλο σπίτι. Έχει δυνατό γέλιο!”

Αναπολώντας τη γιαγιά του μετά τον θάνατό της, ο πρίγκιπας Harry είχε πει σε δήλωσή του: “Μου λείπει πολύ, καθώς και το πικάντικο χιούμορ της και το εύστροφο πνεύμα της.”

Ο Johnson θυμήθηκε ότι η βασίλισσα Ελισάβετ του επέτρεψε να ασκηθεί στους κήπους του παλατιού του Μπάκιγχαμ όταν ανάρρωνε από μια ασθένεια και είπε ότι είχε ένα εντυπωσιακό εύρος γνώσεων.

Μια μέρα ασχοληθήκαμε με το θέμα της Ζάμπια και προσπαθούσα να θυμηθώ το όνομα του εκλιπόντος προέδρου. ‘Kenneth Kaunda’, είπε αμέσως“, είπε. “Μια άλλη φορά μιλούσαμε για τον τελευταίο Άγγλο μονάρχη που οδήγησε τα στρατεύματά του στη μάχη. Μπορούσα να θυμηθώ τον βασιλιά – τον Γεώργιο Β’ – αλλά δεν μπορούσα να θυμηθώ τη μάχη. ‘Το Ντέτινγκεν’, είπε, σαν νικητής του κουίζ στην παμπ”.

Ο Johnson θυμήθηκε επίσης τη “σουρεαλιστική εμπειρία” της επίσκεψης στο Μπαλμόραλ, τη βασιλική κατοικία στη Σκωτία, όπου η βασίλισσα Ελισάβετ περνούσε τους καλοκαιρινούς μήνες.

Όλοι οι πρωθυπουργοί της είχαν τη σουρεαλιστική εμπειρία να πηγαίνουν στο Balmoral και να παρακολουθούν τη μακροβιότερη μονάρχη της Βρετανίας καθώς ετοιμάζει την ειδική βινεγκρέτ της“, έγραψε. “Έχουμε δεχτεί από το χέρι της τα λουκάνικα που έψησε ο δούκας του Εδιμβούργου και προσπαθήσαμε να τη βοηθήσουμε να τα συσκευάσει όλα στα ειδικά κουτιά Tupperware. Υποθέτω ότι κάθε πρωθυπουργός ήταν αρκετά νευρικός κατά την άφιξή του.”

Και πρόσθεσε: “Το πρώτο βράδυ βρήκαμε ένα σημείωμα στο κρεβάτι για την Carrie. “Κυρία μου, έλεγε, η Αυτής Μεγαλειότητα θα φορέσει ένα παγωμένο μπλε φόρεμα κοκτέιλ για το δείπνο απόψε. Δεν νομίζω ότι η Carrie είχε πακετάρει κάτι που να μοιάζει με παγωμένο μπλε κοκτέιλ φόρεμα, αλλά ήταν μια χρήσιμη πληροφορία.”

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα