Βασιλιάς Κάρολος: Δείχνει το ανθρώπινο πρόσωπό του- Επίδομα από την τσέπη του στους χαμηλόμισθους των Ανακτόρων
Photo by Max Mumby/Indigo/Getty Images

Ο βασιλιάς Κάρολος θα δώσει στο χαμηλόμισθο προσωπικό ένα ενισχυτικό επίδομα από την ίδια την τσέπη του προκειμένου να το βοηθήσει να αντέξει το κόστος διαβίωσης, σύμφωνα με πηγές.

Ο βασιλιάς φέρεται να είπε σε εκατοντάδες υπαλλήλους των Ανακτόρων ότι θα τους δώσει έως και 600 λίρες επιπλέον του μισθού τους αυτόν τον μήνα, όπως δημοσιεύει η Sun. Καθώς έρχεται ο χειμώνας και υπάρχουν έντονοι φόβοι για ύφεση, το εφάπαξ ποσό αναμένεται να διατεθεί για την κάλυψη των αυξανόμενων λογαριασμών ενέργειας και των πληρωμών στεγαστικών δανείων.

Ανάμεσα στο προσωπικό που θα λάβει αυτό το επίδομα λέγεται πως είναι μέλη της καθαριότητας, βοηθοί και υπηρέτες.

Το καλοκαίρι ο τότε πρίγκιπας Κάρολος φέρεται να είχε ζητήσει από τον Martin Lewis της MoneySavingExpert ενημέρωση προκειμένου να αντιληθεί πώς η αύξηση των λογαριασμών ενέργειας επηρεάζει τους ανθρώπους. Ως μέρος του αναφερόμενου προγράμματος του Παλατιού, το προσωπικό που αμείβεται με λιγότερες από 30.000 λίρες ετησίως θα λάβει 600 λίρες ενίσχυση, ενώ αυτοί με υψηλότερα εισοδήματα από 200 έως 400 λίρες.

Τα μπόνους αυτά, αντί να προέρχονται από τον φορολογούμενο, αναμένεται να προέρχονται από το ιδιωτικό εισόδημα του βασιλιά. Οι άγαμοι εργαζόμενοι που ζουν σε καταλύματα που παρέχονται από τον βασιλικό οίκο αναμένεται να λάβουν 200 λίρες ο καθένας. Στο μεταξύ αυτοί που κερδίζουν ετησίως 30.000-40.000 λίρες θα λάβουν οικονομική ενίσχυση 400 λιρών.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα