Βασιλιάς Κάρολος: Δεν θα μείνει πολύ στον θρόνο σύμφωνα με τις προφητείες – Η έκπληξη με τον διάδοχό του
Photo by Neil Mockford/Getty Images

Ο βασιλιάς Κάρολος θα έπρεπε να αρχίσει να ανησυχεί ακούγοντας όλες τις προφητείες σχετικά με τη μοναρχία του αλλά και τη… διάρκεια ζωής του.

Όλα ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο, με τον θάνατο της μητέρας του, βασίλισσας Ελισάβετ, όταν έγινε γνωστή η “προφητεία” χρήστη του twitter που σε ανάρτησή του τον Ιούλιο είχε γράψει πως η βασίλισσα θα πεθάνει στις 8 Σεπτεμβρίου, όπως και έγινε. Συγκεκριμένα ο Logan Smith ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter την πρόβλεψη ότι η μακροβιότερη μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου θα πέθαινε στις 8 Σεπτεμβρίου 2022.

Το tweet γρήγορα έγινε viral, αφού πράγματι η βασίλισσα Ελισάβετ πέθανε την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, στο Κάστρο του Μπαλμόραλ. Ωστόσο, αυτό που προκάλεσε μεγαλύτερη ανησυχία ήταν η επικαιροποίηση του tweet, όπου ο ίδιος χρήστης “προφήτεψε” ότι ο βασιλιάς Κάρολος θα πεθάνει στις 28 Μαρτίου 2026.

Αμέσως, άρχισαν να ασχολούνται με την κατάσταση της υγείας του βασιλιά, με τους περισσότερους να σχολιάζουν τα πρησμένα, κόκκινα δάχτυλά του, με τους γιατρούς να εξηγούν σε ποια πάθηση οφείλεται αυτή η εικόνα. Τα πρησμένα δάχτυλα είναι κάτι από το οποίο υποφέρει ο βασιλιάς εδώ και χρόνια, με τον ίδιο να τα αποκαλεί χαριτολογώντας τα “δαχτυλάκια του λουκάνικου” το 2012. “Το οίδημα είναι μια κατάσταση όπου το σώμα αρχίζει να κατακρατά υγρά στα άκρα, συνήθως στα πόδια και τους αστραγάλους, αλλά και στα δάχτυλα, γεγονός που προκαλεί πρήξιμο“, είπε ο δρ Gareth Nye στην Daily Star και πρόσθεσε: “Οι ηλικιωμένοι μπορεί να αναπτύξουν τη διαταραχή εάν κάθονται για μεγάλα χρονικά διαστήματα“.

Credit: Royalty Crown/Instagram

Ένας άλλος πιθανός λόγος για τα “δαχτυλάκια λουκάνικου” είναι η αρθρίτιδα. Άλλες αιτίες μπορεί να είναι μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι ή συγκεκριμένα φάρμακα, όπως αυτά που παρασκευάζονται για την υψηλή αρτηριακή πίεση. Βέβαια, οι περισσότεροι γιατροί επεσήμαναν ότι ο βασιλιάς είχε γονείς που έζησαν μέχρι τα βαθιά γεράματα οπότε έχει καλό γονίδιο και κανέναν λόγο να ανησυχεί.

Η προφητεία του Νοστράδαμου

Και μπορεί ο βασιλιάς Κάρολος να μην έδωσε και ιδιαίτερη σημασία στην τυχαία πρόβλεψη ενός χρήστη των social media που πυροδότησε και τα δημοσιεύματα σχετικά με την υγεία του, αλλά ήρθε να προστεθεί και άλλη μία προφητεία που σίγουρα δεν μπορεί να αγνοήσει, αυτή του Νοστράδαμου.

Αμέσως μετά τον θάνατο της βασίλισσας, έγινε ανάρπαστο το βιβλίο του Mario Reading, “Nostradamus: The Complete Prophecies for the Future” όπου ο συγγραφέας ερμηνεύει προφητεία του μεγάλου Γάλλου αστρολόγου σχετικά με τη βασίλισσα αλλά και τον Κάρολο.

Συγκεκριμένα, στο βιβλίο, που εκδόθηκε το 2006, ο Reading χρησιμοποιεί τα κρυπτικά ποιήματα που γράφηκαν το 1555 για να προβλέψει με ακρίβεια το έτος θανάτου της βασίλισσας. “Το προοίμιο είναι ότι η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ θα πεθάνει, περίπου το 2022, σε ηλικία περίπου ενενήντα έξι ετών, πέντε χρόνια λιγότερο από τη μητέρα της“.

Ο διάδοχος-έκπληξη

Ωστόσο, δεν σταματά εκεί, αλλά συνεχίζει αναφερόμενος στον νέο βασιλιά λέγοντας ότι ο Νοστράδαμος προέβλεψε πως η μοναρχία του Κάρολου θα μπορούσε να είναι πολύ σύντομη και πως θα παραιτηθεί υπέρ διαδόχου-έκπληξη. Πρόκειται για ισχυρισμό-βόμβα καθώς ο Reading υποστηρίζει ότι “ένας άνδρας που δεν περίμενε ποτέ να γίνει βασιλιάς” θα ανέβει στον θρόνο, με τους περισσότερους να θεωρούν ότι αναφέρεται στον πρίγκιπα Harry ή ακόμη και τον Aυστραλό Simon Dorante-Day, που υποστηρίζει ότι είναι ο κρυφός γιος του Κάρολου και της Camilla.

Ο Reading εικάζει ότι ο όρος “Βασιλιάς των Νήσων” που χρησιμοποιείται σ’ ένα από τα προφητικά ποιήματα του Νοστράδαμου, σημαίνει ότι από την αρχή της μοναρχίας του βασιλιά Κάρολου μεγάλο μέρος της Κοινοπολιτείας θα έχει απομακρυνθεί, αφήνοντας το βασίλειο περιορισμένο στα Βρετανικά Νησιά.

Ο πρίγκιπας Κάρολος θα είναι 74 ετών το 2022, όταν θα ανέβει στον θρόνο, αλλά μέρος του βρετανικού πληθυσμού παραμένει δυσαρεστημένο με αυτόν μετά το διαζύγιό του με την Diana, την πριγκίπισσα της Ουαλίας” ισχυρίζεται ο Reading και στη συνέχει εικάζει ότι έχοντας στο μυαλό τη μεγάλη ηλικία του βασιλιά Κάρολου η πίεση τον αναγκάζει να παραιτηθεί υπέρ του πρίγκιπα William. Αλλά σε μια δεύτερη αναθεώρηση του βιβλίου του, που δημοσιεύτηκε τον επόμενο χρόνο, ο Reading προχωρεί σε έναν ακόμη πιο δραματικό ισχυρισμό.

Ο συγγραφέας βλέπει αλλιώς τη γραμμή του Νοστράδαμου “ένας άνθρωπος θα τον αντικαταστήσει, που δεν περίμενε ποτέ να γίνει βασιλιάς”.

Ο Reading αναρωτιέται “αυτό σημαίνει ότι ο πρίγκιπας William, ο οποίος θα περίμενε να διαδεχθεί τον πατέρα του, δεν βρίσκεται πλέον στο κάδρο;

Ο Reading λέει ότι με τον William να μην μπορεί να αναλάβει τον ρόλο του μονάρχη για οποιονδήποτε λόγο, “ο πρίγκιπας Harry, λόγω αθέτησης υποχρεώσεων, γίνεται βασιλιάς στη θέση του; Αυτό θα τον έκανε βασιλιά Ερρίκο Θ’, σε ηλικία μόλις 38 ετών“.

Αυτή δεν είναι καν η πιο σοκαριστική ερμηνεία της προφητείας. Ο Simon Dorante-Day, ο Αυστραλός παππούς που πιστεύει ότι είναι ο κρυφός γιος του βασιλιά και της βασιλικής συζύγου, έχει επίσης προταθεί ως ο απίθανος αντικαταστάτης του βασιλιά Κάρολου. Ο άνδρας είχε δηλώσει στο 7 News Australia : “Είναι σίγουρα τροφή για σκέψη, επειδή η πρόβλεψη κάνει ξεκάθαρο ότι κάποιος εκτός πεδίου μπορεί να αντικαταστήσει τον Κάρολο ως βασιλιάς. Καταλαβαίνω γιατί κάποιοι θεωρούν ότι ταιριάζω εγώ. Πιστεύω ότι είμαι ο γιος του Κάρολου και της Camilla και ανυπομονώ να έρθει η μέρα μου να πάω στην Αυλή και να το αποδείξω. Ίσως ο Νοστράδαμος να έχει την ίδια αντίληψη που έχω εγώ, ότι όλα αυτά θα αποκαλυφθούν μια μέρα“.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα