Δέσποινα Βανδή: Τα βάζει με τα ηλικιακά “πρέπει” – “Δεν έχω δει κανέναν να ρωτά έναν άνδρα αν έχει βάλει μαλλιά ή αν έχει κάνει λιποαναρρόφηση”

Η Δέσποινα Βανδή σε συνέντευξή της αναφέρθηκε στα ηλικιακά “πρέπει” και τα στερεότυπα της ελληνικής κοινωνίας που αφορούν κυρίως γυναίκες.

Μιλώντας στο Down Town, η Δέσποινα Βανδή σημείωσε “να σου πω ότι το θέμα της ηλικίας αφορά για κάποιο λόγο μόνο τις γυναίκες. Γιατί δεν αφορά τους άντρες; Γιατί εμένα με ρωτάνε διαρκώς: “Θα κάνετε κάτι στο πρόσωπό σας;” – “Έχετε κάνει lifting;”. Δεν έχω δει κανέναν από σας να ρωτάει έναν άντρα: “Έχετε βάλει μαλλιά ή έχετε κάνει λιποαναρρόφηση;”.

Και πρόσθεσε: “Έχω συναδέλφους άντρες που έχουν κάνει πάρα πολλά πράγματα, όμως δεν τους ρωτάνε ποτέ για όλα αυτά. Σαν να πρέπει να απολογηθούμε εμείς οι γυναίκες για το χρόνο που περνάει σε σχέση με το φύλο μας. Η κάθε γυναίκα λοιπόν πρέπει να είναι και να φέρεται όπως αισθάνεται μέσα της. Δεν μπορεί να σκέφτεται την ηλικία της και να λειτουργεί διαφορετικά Εγώ τώρα, ας πούμε, την ώρα που θα ανέβω στη σκηνή δεν σκέφτομαι την ηλικία μου. Έχω άλλα να σκεφτώ. Δεν θα βγω όμως με σορτσάκι.

Γιατί το σώμα μου δεν είναι όπως ήταν όταν ήμουν 25. Δεν θα βγω με το σορτσάκι γιατί έχω αυτογνωσία, γι’ αυτό. Αν αισθάνομαι ότι σε αυτή τη φάση θέλω να είμαι σέξι, θα είμαι σέξι και δεν θα μου ορίσει κανένα κοινωνικό «πρέπει» το πώς θα πρέπει να είναι μια γυναίκα στη δική μου ηλικία, γιατί έτσι νιώθω και γιατί δεν θα μου το επιβάλει κάνεις αυτό”.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα