Σάλος στο Μπάκιγχαμ: Η συνωμοσία του πρίγκιπα Andrew με την Diana για να μην γίνει βασιλιάς ο Κάρολος
instagram/british.royal.crown

Εμπρηστικές για τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ είναι οι αποκαλύψεις μίας νέας βιογραφίας, σύμφωνα με την οποία ο πρίγκιπας Andrew είχε συνωμοτήσει με την αείμνηστη πριγκίπισσα Diana και την πρώην σύζυγό του Sarah Ferguson σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν τον Κάρολο να γίνει βασιλιάς και να επιτρέψουν στον πρίγκιπα William να ανέβει στον θρόνο με τον Δούκα του Γιορκ ως αντιβασιλέα.

Μάλιστα, ο Andrew φέρεται να “άσκησε πίεση” στη βασίλισσα και να ήταν κατά του γάμου του Κάρολου με την Camilla, λέγοντας στη μητέρα του πως η πλέον βασιλική σύζυγος δεν είναι αξιόπιστη.

@ClarenceHouse

Το νέο βιβλίο της Angela Levin σχετικά με τη ζωή της Camilla, που δημοσιεύτηκε σε σειρά στην Telegraph, υποστηρίζει ότι ο Δούκας του Γιορκ ήταν πολύ κακός μαζί της και συνωμότησε με την πριγκίπισσα Diana για να εμποδίσει τον πρωτότοκο γιο της βασίλισσας να ανέβει στον θρόνο

Σύμφωνα με το φημολογούμενο σχέδιο του Andrew, ο William θα έμπαινε πρώτος στη σειρά διαδοχής με τον Κάρολο να απωθείται και τον Andrew να γίνεται αντιβασιλέας, σε περίπτωση που η βασίλισσα πέθαινε πριν ο William γινόταν 18 ετών. Επικαλούμενη ως πηγή της “ανώτερο άτομο” η Levin γράφει ότι ο Δούκας του Γιορκ “συνωμότησε” με την Diana για να παραμερίσουν τον πρίγκιπα Κάρολο, με τον στόχο “ο πρίγκιπας Andrew να γίνει αντιβασιλέας του πρίγκιπα William”.

Photo by Tim Graham Photo Library via Getty Images

Ο Andrew άσκησε πολύ σκληρή πίεση με την ελπίδα ότι ο Κάρολος δεν θα γινόταν βασιλιάς όταν πέθαινε η μητέρα του και πως ο William θα φορούσε το στέμμα” γράφει η Levin.

Ανώτερη πηγή μέσα στο Παλάτι φέρεται να είπε στη Levin ότι “όταν ήταν ζωντανή η Diana, μέσω της φιλίας της με τη σύζυγο του Andrew, Sarah, τη Δούκισσα του Γιορκ, συνωμότησε μαζί του για να προσπαθήσουν να παραμερίσουν τον πρίγκιπα Κάρολο ώστε ο πρίγκιπας Andrew να μπορέσει να γίνει αντιβασιλέας στον πρίγκιπα William, που τότε ήταν έφηβος.

Ήταν σκοτεινές και παράξενες εποχές, όπου η παράνοια γινόταν πραγματικότητα και αυτό ήταν ανησυχητικό. Η συμπεριφορά του ήταν πολύ, πολύ αρνητική και εξαιρετικά δυσάρεστη για τη βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία διαφώνησε. Μου είπαν ότι ήταν μια από τις σπάνιες περιπτώσεις που δεν πέρασε το δικό του”.

Παρ’ όλα αυτά, προφανώς ήταν πολύ θυμωμένος που δεν μπορούσε να κυβερνήσει τη χώρα με κάποιον τρόπο. Παρέμεινε τόσο επιθετικός απέναντι στην παρουσία και την αποδοχή της Camilla που είναι αμφίβολο αν τού έχει συγχωρεθεί

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και εκπρόσωποι για τον Δούκα του Γιορκ δεν έχουν σχολιάσει ακόμη τους ισχυρισμούς της βιογράφου. Η Levin επίσης έγραψε για την εχθρότητα του Δούκα στον γάμο του Κάρολου με την Camilla, υποστηρίζοντας ότι ο Andrew ήταν “δηλητηριώδης” και “πολύ κακός” στα σχόλιά του για εκείνη στην αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα