Πριγκίπισσα Diana: 5 φορές που παραβίασε με το στιλ της το βασιλικό πρωτόκολλο
Photo by Tim Graham Photo Library via Getty Images

Με όλα τα φώτα να είναι στραμμένα στην απώλεια της βασίλισσας Ελισάβετ και στην άνοδο του Καρόλου, όλοι θα πίστευαν πως ο κόσμος θα ξεχνούσε την αγαπημένη του πριγκίπισσα. Ωστόσο κάτι τέτοιο φυσικά και δεν συνέβη. Τι θα φορούσε η Diana σε μια τέτοια περίσταση, ήταν δικό της το κολιέ που στόλισε το λαιμό της Kate και γιατί η Meghan αντιγράφει επανειλημμένα το στιλ της; Όλα αυτά ακούστηκαν τις τελευταίες μέρες, κάνοντας μας να αναρωτηθούμε… γιατί το στιλ της είχε τόσο μεγάλη επίδραση στον κόσμο; Μήπως επειδή συνήθιζε να παραβιάζει τους αυστηρούς κανόνες του βασιλικού πρωτόκολλου και να μην μπαίνει σε κουτάκια; Πολύ πιθανό, αν αναλογιστεί κανείς πως η τόλμη είναι ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει όλα τα fashion icons!

Επέλεξε μόνη της το δαχτυλίδι των αρραβώνων της

…και μάλιστα από έναν κατάλογο κοσμηματοπωλείου! Το βασιλικό πρωτόκολλο υποδεικνύει πως το δαχτυλίδι οφείλει να είναι μέρος μιας κληρονομιάς, ειδικά όταν πρόκειται να μπει στο δάχτυλο της μελλοντικής βασίλισσας. Ωστόσο, η πριγκίπισσα Diana είχε δυνατή φωνή και γούστο πριν καν αναλάβει το αξίωμα και επέλεξε μόνη της το δαχτυλίδι με το μπλε ζαφείρι, το οποίο τώρα στολίζει το δάχτυλο της Kate!   

H Diana η πριγκίπισσα της Ουαλίας, στην επίσκεψή της στο Umeda Akebono School, στο Τόκιο, Ιαπωνίας. Photo by Tim Graham Photo Library via Getty Images
Photo by Tim Graham Photo Library via Getty Images

Ανέβασε το μήκος της φούστας λίγο πιο πάνω από το γόνατο

Και φανταστείτε τι σκάνδαλο αποτέλεσε αυτό το γεγονός σε ένα παλάτι κουμπωμένο μέχρι πάνω! Μέχρι τότε, οι γυναίκες της βασιλικής οικογένειας όφειλαν να ντύνονται σεμνά και βαρετά θα λέγαμε, προκειμένου να μην προκαλούν συζητήσεις. Ένα fashion icon ωστόσο σαν την Diana δεν θα φοβόταν να δοκιμάσει κάτι καινούργιο και να ορίσει μια νέα τάση.

Η Diana, πριγκίπισσα της Ουαλίας, επισκέπτεται στην Καλκούτα της Ινδίας, τον χώρο που η Μητέρα Τερέζα δημιούργησε για εγκαταλελειμμένα παιδιά στις 15 Φεβρουαρίου του 1992. Φορούσε ένα ροζ φόρεμα από την Catherine Walker. Photo by Jayne Fincher/Princess Diana Archive/Getty Images
Photo by Jayne Fincher/Princess Diana Archive/Getty Images

Φόρεσε το choker της βασίλισσας σαν τιάρα

Δημιουργική και stylish σκέψη, την οποία μέχρι τότε δεν είχε τολμήσει απολύτως καμία. Σκεφτείτε μόνο το ύφος της βασίλισσας Ελισάβετ όταν θα είδε το αγαπημένο της κολιέ να στολίζει όχι το λαιμό, αλλά το μέτωπο της Diana!

Έβαψε τα νύχια της κόκκινα

Απαράδεκτο θα σκεφτόταν κάποιος ή… κάποια όταν όλες οι γυναίκες της βασιλικής οικογένειας επιτρέπεται να βάφουν τα νύχια τους μόνο με την απαλή απόχρωση του ροζ, την οποία έχει επιλέξει η ίδια η βασίλισσα. Και hot κόκκινο παρακαλώ!

H πριγκίπισσα Diana φορώντας ένα gown της Catherine Walker gown σε δείπνο στο Παλάτι των Βερσαλλιών στο Παρίσι, τον Νοέμβριο του 1994. Photo by Pool/Getty Images

Φορούσε μαύρα κι εκτός κηδείας

Μάλιστα, όχι απλά φορούσε αλλά τα λάτρευε κιόλας. Ποιος μπορεί να ξεχάσει άλλωστε το revenge φόρεμα που όχι μόνο ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικό, αλλά και μαύρο! Μπορεί σήμερα να μη μας φαίνεται περίεργο, αλλά εκείνη την εποχή το μαύρο συμβόλιζε το πένθος και δεν το φορούσε καμία γυναίκα κάτω των 50, πόσο μάλλον μια νέα κοπέλα σαν την Diana. Μια πραγματική πριγκίπισσα του στιλ όμως αψηφά τους κανόνες και δεν υπακούει σε κανένα πρωτόκολλο, πόσο μάλλον στο βασιλικό!   

H πριγκίπισσα Diana φτάνει στη Serpentine Gallery, με ένα gown από τη Christina Stambolian, τον Ιούνιο του 1994. Photo by Jayne Fincher/Getty Images
Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα