Julia Ormond: Κατηγορεί τον Harvey Weinstein για σεξουαλική επίθεση το 1995
Credit: imdb.com/Julia Ormond-Albatross

Η Julia Ormond προσέφυγε στη Δικαιοσύνη για υποτιθέμενη σεξουαλική επίθεση από τον Harvey Weinstein, το 1995.

Σύμφωνα με την αγωγή που κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Πολιτείας της Νέας Υόρκης την Τετάρτη, η 58χρονη Ormond είχε ένα επαγγελματικό δείπνο τον Δεκέμβριο του 1995 για να συζητήσει με τον παραγωγό ένα έργο για το οποίο ενδιαφερόταν.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου, ο Weinstein, 71 ετών σήμερα, επέμεινε ότι θα συζητούσε το έργο μόνο στο διαμέρισμα της ηθοποιού και φέρεται να την ανάγκασε να του κάνει στοματικό σεξ μόλις έφθασαν, μεθυσμένοι, στο διαμέρισμά της.

Η ηθοποιός είναι γνωστή για ρόλους σε ταινίες όπως οι “Θρύλοι του Πάθους” όπου συμπρωταγωνίστησε με τον Brad Pitt, καθώς και η “Sabrina” με τον Harrison Ford και το “Λάνσελοτ, ο πρώτος ιππότης” με τον Sean Connery και τον Richard Gere. Το 2011 υποδύθηκε τη Vivien Leigh στην ταινία My Week with Marilyn, ενώ πιο πρόσφατα πρωταγωνίστησε στη σειρά The Walking Dead: World Beyond.

Με την αγωγή της ζητεί, επίσης, αποζημίωση από το πρώην πρακτορείο της Creative Artists Agency, την τότε εταιρεία του Weinstein, Miramax και τη μητρική της εταιρεία Disney.

Στην αγωγή της Ormond υποστηρίζεται ότι η CAA “γνώριζε καλά την τάση του Weinstein για σεξουαλική επίθεση και συμπεριφορά εκμετάλλευσης, ιδίως όσον αφορά στις νεαρές ηθοποιούς με τις οποίες ο Weinstein συναντιόταν για επαγγελματικούς σκοπούς”, όταν τη βοήθησε να εξασφαλίσει μια συμφωνία παραγωγής ταινιών με τη Miramax.

Αυτή η σεξουαλική επίθεση στην Ormond θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν η Miramax ή η Disney είχαν εποπτεύσει σωστά τον Weinstein και δεν τον είχαν κρατήσει ενώ γνώριζαν ότι αποτελούσε κίνδυνο για τις γυναίκες που συναντούσε στην εργασία του“, αναφέρεται στην αγωγή.

Ένας εκπρόσωπος του Weinstein δήλωσε στο PEOPLE ότι το πρώην στέλεχος του κινηματογράφου – ο οποίος επί του παρόντος εκτίει πολλαπλές ποινές φυλάκισης μετά την καταδίκη του για βιασμό και σεξουαλική επίθεση το 2020 και το 2022 – “αρνείται κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν εναντίον του από την Julia Ormond και είναι έτοιμος να υπερασπιστεί σθεναρά τον εαυτό του.”

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα