John Hartman: Πέθανε ο ντράμερ και συνιδρυτής των θρυλικών Doobie Brothers
@stereogum.com

Θλίψη στην παγκόσμια μουσική σκηνή προκαλεί η είδηση του θανάτου του John Hartman, ντράμερ και συνιδρυτή του θρυλικού συγκροτήματος των Doobie Brothers.

Ο John Hartman έφυγε από τη ζωή στα 72 του χρόνια. Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστό το συγκρότημα με αναρτήσεις στους λογαριασμούς του στα social media, χαρακτηρίζοντας τον Hartman ως “άγριο πνεύμα, σπουδαίο ντράμερ και showman” και εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του.

“Σήμερα οι σκέψεις μας είναι με τον John Hartman, ή τον Little John για εμάς. Ο John ήταν ένα άγριο πνεύμα, εξαιρετικός ντράμερ και showman στα χρόνια με τους Doobies. Ήταν επίσης στενός φίλος για πολλά χρόνια και ένα πολυσύνθετο κομμάτι της προσωπικότητας του συγκροτήματος! Στέλνουμε τα συλλυπητήριά μας σε όλους τους αγαπημένους του αυτή τη δύσκολη στιγμή” έγραψε το συγκρότημα στις αναρτήσεις του. Οι Doobie Brothers δεν επιβεβαίωσαν πότε πέθανε ο Hartman ή την αιτία θανάτου του.

Ο Hartman ίδρυσε τους Doobie Brothers με τους κιθαρίστες και τραγουδιστές Patrick Simmons και Tom Johnston στις αρχές της δεκαετίας του 1970, αφού τους γνώρισε ενώ έπαιζε σε μπαρ του Bay Area στη βόρεια Καλιφόρνια, σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο του συγκροτήματος.

Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα: “Όλα ξεκίνησαν το 1969, όταν ένας ντράμερ ονόματι John Hartman έφτασε στη Βόρεια Καλιφόρνια. Ήταν εκεί για να συναντήσει τον Skip Spence από το συγκρότημα Moby Grape και να γίνει μέρος μιας υποτιθέμενης επανένωσης μπάντας που δεν έγινε ποτέ” σημειώνεται σε ένα απόσπασμα από το βιογραφικό του συγκροτήματος στην ιστοσελίδα του. “Αλλά δεν ήταν όλα για το τίποτα. Ο Spence (ο οποίος είχε παίξει επίσης στους Jefferson Airplane) σύστησε στον Hartman τον φίλο του Tom Johnston, έναν ντόπιο τραγουδιστή/τραγουδοποιό/κιθαρίστα. Ο Hartman και o Johnston άρχισαν να παίζουν στα τοπικά μπαρ της περιοχής του Bay”.

Σύντομα γνώρισαν τον τραγουδιστή/κιθαρίστα Pat Simmons και τέθηκαν τα θεμέλια για τους Doobie Brothers” προστίθεται στο βιογραφικό του θρυλικού συγκροτήματος.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα