Γιώργος Καπουτζίδης: Το 2006 δέχτηκα την πιο ακραία επίθεση που έχει γίνει σε άνθρωπο της τηλεόρασης

Ο Γιώργος Καπουτζίδης φιλοξενήθηκε μέσω Skype στην εκπομπή “Το Πρωινό” και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο σχόλιο που έκανε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του τελικού της Eurovision και αποκάλυψε ένα άγνωστο περιστατικό που συνέβη πριν από 16 χρόνια.

“Το 2006, όταν παρουσίαζα τη Eurovision δέχτηκα την πιο ακραία επίθεση που έχει γίνει σε άνθρωπο της τηλεόρασης. Ένας αθλητικογράφος είχε μιλήσει για τον τρόπο που παρουσίασα εγώ τη βραδιά –επειδή έλεγα “Αννούλα” κι εννοείται με είχε πει “αδερφή και αδερφάρα”, μετά είπε τη φράση “όξω που@@στη κι άσχημε”. Αυτές οι φράσεις στο λεξιλόγιο των νέων εκείνης της εποχής, πέρασαν. Δημιούργησε μια νέα βρισιά.Τώρα πήρα το “Αννούλα” στη συμμετοχή της Γερμανίας και το χρησιμοποίησα”, τόνισε ο γνωστός ηθοποιός και σεναριογράφος.

Για το απαράδεκτο σχόλιο που δέχθηκε στη Eurovision, ο Γιώργος Καπουτζίδης υπογράμμισε: “Το σκέφτηκα εκείνη τη μέρα και το είπα στη Μαρία και μου είπε “ναι πες το”. Για να μην νομίζετε ότι ανακάλυψα την πυρίτιδα, υπάρχει όρος στα αγγλικά που στα ελληνικά σημαίνει επανοικειοποίηση, κάτι που στην Ελλάδα γνωρίζουν μόνο μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Όταν μία πληθυσμιακή ομάδα παίρνει τις μειωτικές, προσβλητικές λέξεις που λένε εναντίον της οι άλλοι, τις οικειοποιείται, τις βάζει στο δικό της λεξιλόγιο κι έτσι ο προσβλητικός χαρακτήρας των λέξεων φθίνει. Αν εγώ πω τον εαυτό μου αδερφή, αν μου το πεις εσύ δεν τρέχει και τίποτα. Στην Ελλάδα καθόμαστε και ακούμε ό,τι έρθει του άλλου και σκύβουμε το κεφάλι και νομίζω ότι πρέπει αυτό το πράγμα να αλλάξει”.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα